Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Implast Bolder?
Přidejte zkušenost s Implast BolderDendaa, ja myslim, ze za prd staly verze od roku 2008. Ty predtim byly asi trosku jinak reseny, meli zvlast boudu a nanoznik jak na korbu, tak na sportak. Tak jestli mas starsi verzy, treba to takovy propadak jeste nebyl.
Dendaa píše:
No já koukám jako blázen na Vaše příspěvky, já prostě opravdu na něj nemám jedinou námitku. Možná to je tím, že to byl jedinek kočár, se kterým jsem měla tu čest jezditale s tou krátkou stříškou musím souhlasit, to je pro mě jediná „vada“. No uvidíme jak poslouží u druhého dítka
Dendo třeba nejsi tak náročná, anebo je to taky i tím, že nemáš vyzkoušený žádný jiný. Já na něj nemůžu říct nic pozitivního ![]()
cernus píše:
Dendaa, ja myslim, ze za prd staly verze od roku 2008. Ty predtim byly asi trosku jinak reseny, meli zvlast boudu a nanoznik jak na korbu, tak na sportak. Tak jestli mas starsi verzy, treba to takovy propadak jeste nebyl.
Já měla verzi 2007, malá se narodila v lednu 2008 a ta bouda na sporťáku byla kalamita
Daninko, treba mela Dendaa vyrobni -zmetek- , ktery se vyjimecne povedl, nebo jak jsem psala, mela starsi verzy.
Me kdyz lezl bolder krkem, tak to byl taky jediny kocar, se kterym jsem jela a vedela jsem, ze to byl spatny vyber.
V kazdem pripade, Dandi, at ti poslouzi dobre i na druhe mimi, mas proste asi stesti. ![]()
Jo, jo kupovala jsem ho v květnu 2007. Nic mi nevrzalo, nekolíbalo se, nerezavělo, nic mi neupadlo
asi opravdu zvlášť dobrý kousek
nicméně, na každém kočáru se najdou chyby.
Dendaa píše:
Jo, jo kupovala jsem ho v květnu 2007. Nic mi nevrzalo, nekolíbalo se, nerezavělo, nic mi neupadloasi opravdu zvlášť dobrý kousek
nicméně, na každém kočáru se najdou chyby.
jj určitě není kočár, který vyhovuje všem a naprosto ve všem
. Ovšem mně nevadilo ani tak to vrzání, jako to, že bolder měl špatný sporťák kompletně se vším všudy…
hlavní je, že jsi s ním spokojená ty
verunnka píše:
Jéé tak buzíka na čtyřech máme takyVyhovuje i když korba pro naši jarní holku bude zachvilku malá..ale holt jsem jen vytáhla polstrování a mám pár centáku navíc
Veru,my s hl korbou jezdili jen do srpna,potom se syn rozhodl,ze uz lezet nebude a nebude a koupili jsme pouzity casualplay,ten byl taky fajn,ale na zimu hruza-predni kolo nam malem upadlo,tak jsme poridili JANé slalom a max.spokojenost jen trochu vrzal,jinak bez propiminek,ale na jare jsme zase presedlali na nas verny quinny a koupili nafukovaci predni kolecko a peju na nej jen a jen chvalu i do lesa s nami chodi,vsude!!!
Pro me nej kocarek co jsme meli!!!
skladny,lehky,hezky,sportak jde po i proti,polohovani staci,ale syn uz nespi v kocarku min.6mesicu tak neresim a v sede je vysoko tak bezvadne vidi a je tam max.spokojenej!!!
Stabilni a proste rikam,Quinny ANO!!!
kamaradka ma speedy a nektere maji zappky a vsechny jsou spokojene! ![]()
Je to tady!
Připojuji se k ostatním poškozeným…už se nám dvakrát stalo, že kočárek vypadl z lyžin. Poprvé jsem se domnívala, že jsme opomněli kočárek řádně připevnit, ale včera se stalo to samé!!! Kočárek máme ještě v záruce. Co mám teď dělat? Přiznám se, že už k němu nemám důvěru, na to že byl poměrně drahý (vyšel nás na 14.400,– Kč) stojí opravdu za houby. Nejraději bych chtěla zpátky peníze, i za cenu, že by nám nevrátili vše. Když se obrátím na prodejce, jaký bude další postup - už jste si tou reklamací někdo prošel??? Už to vidím, jaké s tím budou problémy, nehledě k tomu, že firma, od které jsme kočárek koupili (IMPERIA BMC s.r.o.) sídlí v Ostravě, což je pro nás pěkně daleko.
Kamuško, no já nevím, ale nepsali náhodou v tom článku, že se mají stahovat z prodeje? Možná že byste nakonec uspěli, když je ten kočár vlastně nebezpečný pro dítě!!!
Co myslíte??
Včera jsem zavolala do firmy IMPERIA BMC, kde byl kočárek zakoupen (pokud se nemýlím, tato firma je i výhradním zástupcem kočárků Implast v ČR). Bylo mi řečeno, že mám konstrukci kočárku poslat zpátky na adresu firmy, že bude opravena - na konec lyžin dodají nějaké krytky, které mají zabezpečit, aby kočárek z lyžin nevyjížděl. O nějakém vracení peněz samozřejmě nechtěli ani slyšet! To se mi samozřejmě moc nelíbí, nehledě k tomu, že jsem kočárek v budoucnu chtěla prodat, protože máme další kočárky a už bychom ho nevyužili. Teď je v podstatě neprodejný, protože bych se styděla někomu nabízet kočárek, který má takovou reputaci. Ach jó, fakt nevím co dělat? Mám se zkusit zeptat na té ČOIce - bude se tam se mnou někdo bavit?
Kamusko urcite bych zkusila tu COI, co je psano, to je dano. Proste je spatny a zadne navarky tam nechces!!!!
Kamusko - jak starý je kočárek? pokud do 6m, dá se vada kočárku považovat za vadu, která existovala v době zakoupení výrobku a podle občanského zákoníku je vpodstatě kupní smlouva neplatná a ty máš právo do ní odstoupit = vrácení peněz. obrať se na SOS sdružení spotřebitelů, pomůžou ti, dodají potřebné paragrafy, atd. (já teď nemám čas hledat..
)
rozhodně bych nesouhlasila s opravou, v takovém případě, výrobek je nebezepčný pro dítě a já trvala na vrácení peněz - fakt se nedej, jsi v právu!!!
prodejci často hřeší na to, že kupující nezná svoje práva, bohužel.. ![]()
držím palce!!
nehledě na ten nález COI - ten je závazný!! musí kočár stáhnout z trhu, takže rozhdoně nepřistupuj na jakékoliv jejich podmínky!!! pokud nechtějí a chtějí opravovat, obrať se ihned na COI se stížností a rozhodně nepřistupuj na reklamaci, !! zkoušejí to, jako všichni ![]()
Nataško, kočárek (trojkombinaci) jsme zakoupili v březnu 2009, ale v užívání je až od sprna, tedy zhruba rok. Máme ho tedy delší dobu než 6 měsíců. S hlubokou korbou jsme problémy ani neměli (mám na mysli to vyjíždění z lyžin), ale možná je to tím, že jsme s ní jezdili minimálně, protože jsme využívali ještě další hlubokáč. Na podvozek jsme upevňovali i autosedačku a když nad tím zpětně přemýšlím, párkrát se stalo, že autosedačka vyjela z lyžin, naštěstí nám nikdy úplně nespadla, protože jsme to včas zjistili. Tehdy jsem se domnívala, že jsme ji špatně připevnili a měla jsem výčitky svědomí.
Nyní jsme chtěli začít používat sporťák, vyjeli jsme s ním asi třikrát a pokaždé přední uchycení úplně vyjelo z lyžin (asi po 10 minutách jízdy). Tudíž jsme dojezdili…naštěstí máme ještě golfky. Jak jsem již psala výše, při telefonickém hovoru s firmou mi bylo sděleno, že reklamaci uznávají a vadu odstraní přiděláním koncovek na lyžiny, které údajně problém vyřeší, ať prý pošlu kočárek k opravě. Říkala jsem, že ke kočárku již nemám důvěru, nechci nic opravovat, ale chtěla bych vrátit peníze. Načež mi bylo řečeno, že mají ze zákona právo vadu ostranit. V pondělí zkusím zavolat na ČOI. Bohužel, v těchto záležitostech neumím moc „chodit“. Mám obavu, aby se vše nevyhrotilo až k soudnímu sporu, to by asi nebylo na moje nervy!!!
kamusko, bohužel, stáří kočárku rok nahrává do karet jim.. ![]()
zkus se obrátit na SOS sdružení spotřebitelů, napsat jim na netu do podatelny, uvidíš, co odpoví. a zkus onu ČOI (z vlastní zkušenosti, neodpovídají zrovna hnedka.. moje stížnost byla hodně ostrá, a na ně, takže pomohlo až firemní mail a plný titul ![]()