Imunoglukan - složení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
19.9.14 23:28

Jinak já teď dávám dětem Eleutherococc - u staršího (musím zaklepat) zatím dobré, ale měl teda i léčbu z imunologie. Mladší to bere kratší dobu, tak u té zatím výsledky nic moc - zas ale nově nastoupila do školky, tak ještě uvidíme. Každopádně na imunologii jdeme s oběma na kontrolu, takže snad budou k dispozici i nějaká exaktní data :mrgreen:

http://eshop.karelhadek.eu/…cocc-extrakt
http://www.karelhadek.eu/…-BROZURA.doc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
29.10.14 15:11

Nevite, jestli jsou ty konzervanty i u kapsli Imunoglukanu? Nemuzu na netu najit kompletni slozeni..

@lekarnicka28 píše:
@soney @jamoni Mám multiimun pro děti od jednoho roku a žádný benzoát ani sorbát v tom není! A na obalu je dokonce výslovně uvedeno, že je to bez konzervačních látek. Takže nejsou na jedno brdo, tento rozdíl, který se tu řeší, tam je.
Jinak já osobně třeba rozpustné magnesium v těhu zásadně nedoporučuju,, je jasné, že aby to šumělo, vonělo, chutnalo, bude tam k hořčíku spousta „mňamek“ navíc. To je jako s rozpustnými granulovanými čaji.. maminky se hrozně diví, když je upozorníte, čím vším dítě cpou, že to není jen samotný čajík.. A co by asi tak tvořilo ten granulát, že..
Ale je třeba pravda, že miluju Preventan, coby úžasný virosyzahánějící prostředek a když firma došla s dětskou variantou, nacpanou umělými sladidly, taky mně hoodně zklamali.Člověk musí číst a číst a prověřovat.

Ten Preventan jsem koupila, ve slozeni je sladidlo ze Stevie. To je taky spatny? myslela jsem, ze to je ok? Jiny sladidlo tam napsany neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
29.10.14 15:22

My dojíždíme skleničku ImunoGlukanu a už další rozhodně kupovat nebudu :zed: to raději tablety s hlívou nebo Jitrocelový sirup…já koupila tuhle pro sebe v Dr. Max vit. C v tabletách a doma jsem zjistila, že je tam Aspartam, takže toto také ne…ale já v lékárně nemám možnost prohlížet složení…to aby byl člověk odborník ve všem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.14 15:38

Mam doma MultiImun a je bez konzervantu a umelych sladidel. Ted jsem koukala na slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
29.10.14 15:39

@Black Cat To mi deti odmitaji pozrit. Ta chut jim proste strasne vadi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
29.10.14 15:49

@Majdula83 Stévie je sladidlo rostlinného původu - mělo by to být OK.
Nečetla jsem celou diskuzi, máte někdo prosím zkušenost s přípravkem Multi imun?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
29.10.14 15:50

@Majdula83 v Preventanu junior je xylitol a sorbitol, což jsou taky sladidla..je pravda že z těch nejzdravějších, že se i přirozeně vyskytují v některém ovoci, hlavně ten xylitol, ale u sorbitolu se uvádí, že není moc vhodný pro malé děti, je to éčko E420. Kapsle imunoglukan nemám doma, abych koukla na krabičku, nikdy jsem je neměla, syn by mi kapsli nepolkl, a na netu i lékárenském velkoobchodě taky všude vidím jen uvedené ty účinné látky.. a že by neměl žádné pomocné je hloupost, něco tam být musí, minimálně aby z toho udělali tu kapsli a dobře jim držela pokupě, rozpouštěla se v žaludku atp. Víc asi prote´d neporadím.. :think: Já letos dávám ten multiimun sirup a musím říct, že super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
29.10.14 15:51

@mother mám, 2 a 5,5 ho milují, ráno ho dostávají hned po probuzení..syn kvůli němu i ochotněji vstává do školky :lol: A účinek myslím dobrý.. i když to se špatně posuzuje, nemůžu vědět, jak by to bylo nebo nebylo bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
29.10.14 15:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
29.10.14 15:55
@mamkasl píše: ..ale já v lékárně nemám možnost prohlížet složení..

Máš!!! V lékárně jsou tam od toho. Nejen že musíš mít možnost se na složení podívat, ale dokonce by ti ho měli být ochotni prozkoumat místo tebe, zda tam je či není sladidlo či něco jiného nežádoucího pořpípadě vysvětlit, pokud nebudeš něco znát. Pokud nejsou, jsi ve špatné lékárně nebo tě obsluhuje špatný farmnaceut..bohužel tací jsou v každé profesi. Takže se opravdu příště nestyď se dopodrobna poptat či prozkoumat nebo rovnou chtěj nějaké céčko bez sladidel. U těch polykacích v želatinových kapslích, třeba určitě nejsou ;) S těmi ala cucavý bonbonek je to horší..tam se musí hledat a dobře volit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
29.10.14 16:11

@lekarnicka28 no ja myslela, ze bych ty kapsle vysypavala treba do mlika :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.10.14 16:36

@lekarnicka28
xylitol má taky E kod. ;) ;) je to E 967. stejně jako sorbitol je to alkoholický cukr.
jsou to relativně „zdravá“ sladidla jejichž nežádoucím účinkem při vysoké konzumaci může být průjem.
Sorbitol je zařazen primárně mezi emulgátory, proto kod začínající 4

Jinak v lékárně by opravdu měli vysvětlit složení. - jenže, známe to všichni, Dr. Max lékárna, přecpaná, člověku se ani nechce ptát.. Proto já chodím k nám do lékárny, kde ochotně poradí, žádný stres..

Nad složením léků já někdy žasnu, v antb sirupech azobarviva, která se musejí na potravinách značit, že mohou nepříznivě ovlivňovat pozornost dětí a tady je dostanete bez možnosti volby. Prý pro kontrolu užívání :zed:

@Majdula83
kapsle imunoglukan složení: Imunoglukan, L-askorban vápenatý (vit. C), stearan hořečnatý (protispékavá látka). Kapse - hyxroxypropylmethylceluloza, oxid titaničitý, meďnatý komplex chlorofylinů

Imunoglukan sirup: Voda, fruktoza, L-askorban vápenatý, imunoglukan, kyselina citronová, kyselina benzoová.

Je logické, že v sirupu je konzervant kvůli údržnosti, v kapsli, která je sušená bych ho nečekala, naopak, logicky je tam protispékavá látka..

Stevie je sladidlo přírodní, výtažek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.10.14 16:37

@Majdula83 já je sypala do multisanostolu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
29.10.14 17:01

Kupuji hlíváček od Terezia s neškodným složením. Ještě pro starší dítko kupuji od nich kapsle. Rozpustím ve vodě a vypije při pitném režimu. Ani si nevšimne. Jinak bych do něj nedostala ani ten sirup.

Složení
100 % přírodní jablečný koncentrát, 100 % přírodní hruškový nebo višňový koncentrát, 100 % čistý prášek hlívy ústřičné. 5 ml sirupu (1 čajová lžička) obsahuje 250 mg 100% čistého prášku hlívy ústřičné, tj. 118,2 mg beta glukanu +- 3,75 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
30.10.14 00:08

@Majdula83 no obecně přípravky na podporu imunity je lepší užívat na lačno, zapít jen vodou a nechat jim aspoň minimální dobu na vstřebání.. takže žádné do mlíka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí