Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to je fakt.
ještě jeden dotaz na odborníka prosím: na tom Hlíváčku je psáno, že minimální dávka je 5 ml a pak zase, že se má dávat jedna čajová lžička… ale když jsem vzala tu největší čajovou lžičku, co jsem doma našla a odměřila její obsah, tak to byly sotva 3 ml… tak kolik teda dávat? Jsem z toho jelen ![]()
@Mína13 čajová lžička se totiž obecně uvádí, že má 5 ml a polévková 15ml, jenže to jaksi v reálu moc nesedí.. Moje lžička taky nemá 5 ani omylem, takže na tyhle sirupy používám odměrku co bývá u jiných lékových sirupů. Takže u tebe platí, dávat 5ml.
@Mína13 já na ty sirupy používám dávkovač z Panadolu…to mám jistotu, že všechno dítě vypije a vejde se tam požadované množství
takže ten Imunoglukan nepoužíváte? Já pro malého (2,5 roku) pořídila ten Imunoglukan a staršímu (4roky) jsem koupila Preventan Junior, ale přijde mi, že stejně v tomto počasí a se školkou v zádech nic moc nepomáhá, mám je už zase nastydlé a já z toho chytila zánět spojivek ![]()
já taky používám dávkovač z Panadolu ![]()
Ne, my už Imunoglukan nepoužíváme… dávám tomu staršímu Multiimun, tak jak tu radila @lekarnicka28
Konzultovala jsem to i s lékárníkem u nás a googlila a usoudila jsem, že bude lepší fakt dávat Multiimun bez konzervačních látek. Dávám ho už třetí měsíc a zatím funguje
![]()
@Mína13 tak my dobereme ten Imunoglukan a zkusíme pak třeba ten Multiimun, díky za tip ![]()
@mamkasl Jestli můžu poradit, do konce listopadu mají v Dr. maxovi lékárnách slevu na větší 330ml balení a k tomu 150ml zdarma. Jinak žádný sirup nezaručí, že dítě nezastoná.. zálůeží na jejich imunitě, promořenosti. Někdo je zdravý jak rybička i bez sirupů a jiných podpůrných věcí, jiný marodí furt a i zlepšení o trochu třeba znamená to, že má lehčí průběh nemoci, ale onemocní stejně.. A hlavně člověk nemá srovnání, jak by to vypadalo bez sirupu..stejně, jinak?
Ale za mně si myslím, že Multiimun dobrý, že pomáhá.
Ahoj, koupila jsem dceri imunoglukan kapsle, davam ji ted 2 denne, ma virozu, přijde mi od ty doby, ze ma moc lehce do zeleno-zluta.ctu ve slozeni chlorofyliny..myslíte,ze je to z toho? Nezaznamenal jste nekdo?diky
Svetle zluta moc byva po vitaminu c, podivej se na slozeni, nejspis tam najdes vit.c.
Tento „zázrak“ jsem zkoušeli dlouhodobě nasadit u syna, absolutně bez efektu, lepší je otužování, zelenina a ovoce. Už nekupujeme vyhozené peníze.