Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Takže vůbec netušíš, co sis zakládala, nečetla sis podmínky. A hrozně se divíš, že po tobě chce někdo něco zaplatit. Ty na to kašleš a nezajímáš se a pak se divíš, že tvůj dluh byl předán vymahacum. No tvl, jak v reálném životě vůbec můžeš takto fungovat?
@Cenarius dřív bych asi reagovala stejně ale teď jsem máma na rodičovské a doma to mám docela náročné, ale vypisovat to tu nechci, stejně bych byla ještě za víc hloupou.
Proste šlo o to, že jsem si i na aukru chtěla přivydělat a účet jsem si založila narychlo, kamarád mi to doporučil… a já jinak prodával předměty i na 3 jiných webech…
Jde o to, že i když nikde jentak nepředávám své údaje atd. Tak mi už slušnou dobu chodí různé podvodné maily a i hovory, tak to neřeším.. a divil/a by jsi se kolikrát a co se mi už někdo snažil psát nebo vzít… třeba mi i psali, že nemám uhrazené pojištění a to od pojišťovny, u které ani nemám účet a to vím jistě, včetně podobných mailů nebo telefonátů plus telefonáty z Ruska, cizích zemí apod.
Ano byla jsem hloupá, ale fungovat v životě zvládám, to se neboj.
Jen s tím nemám zkušenost a tak čekám nějakou rozumnou odpověď, ne kárání.
@Anonymní píše:
Ahojky, stala se mi taková věc, že mi pořád psalo aukro ať uhradím 15.-… a já na to nějak kašlala protože jsem nechápala za co, měla jsem za to, že to vše berou přímo z nákupu a navíc jsem tam nic neprodala, jen nakoupila a to 1×.. a dnes mi psali, že to dále předají inkasní agentuře, já tedy tu částku uhradila dnes … ačkoli jsem jim i předem psala proč to mám platit a komu a oni mi ani neodepsali… tak se jen chci zeptat, jestli jsem v průšvihu a nebo ne
….Jako je mi jasné, ze zním jak trdýlko celou dobu, ale já vážně ta jejich pravidla úplně nechápu, obzvlášť když nejsem podnikatel, což jsem si původně založila a pak následně zrušila podnikatelský účet - myslela jsem si, že se ho to týká.
Platíš přece provizi z prodeje a poplatky za vystavení aukce. Máš tam svůj profil a vidíš vyúčtování, takže tam vidíš, kolik máš uhradit a za co ty poplatky byly. Jestli ti napsali, že to předávají inkasní agentuře, tak úhrada dnes už byla asi pozdě a budeš platit ještě té agentuře. Ale to ti řekne Aukro, jak to k dnešnímu dni je.
Já počítala s tím, že si to prostě budou brát z nákupu nebo prodeje, když už tam jeden mám…
Počítám s tím, napsala jsem jim mail
@elpiska jinak splatnost byla měsíc zpět, tak nějak, do června nebo května…ne tak pozdě ale už je po stanovené době, no. Polovinu jejich mailů jsem musela dohledávat)
Ahojky, stala se mi taková věc, že mi pořád psalo aukro ať uhradím 15.-
… a já na to nějak kašlala protože jsem nechápala za co, měla jsem za to, že to vše berou přímo z nákupu a navíc jsem tam nic neprodala, jen nakoupila a to 1×.. a dnes mi psali, že to dále předají inkasní agentuře, já tedy tu částku uhradila dnes … ačkoli jsem jim i předem psala proč to mám platit a komu a oni mi ani neodepsali… tak se jen chci zeptat, jestli jsem v průšvihu a nebo ne
….Jako je mi jasné, ze zním jak trdýlko celou dobu, ale já vážně ta jejich pravidla úplně nechápu, obzvlášť když nejsem podnikatel, což jsem si původně založila a pak následně zrušila podnikatelský účet - myslela jsem si, že se ho to týká.