Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kanka80 @Bobby kočky stejně jste dobré, že vás ty první neuspěchy neodradily a jedete dál… vím, že to asi nijak jinak ani nejde, jen se bojím u sebe nejvíc toho, že se na to první iui moc upínám, třeba nevyjde, rozseká mě to a půjdu od toho, hrozně jsem doufala v přirozené početí a moc se v centru necítím…
@annyz píše:
@VerunkaK90 Prošli jsme laparoskopií, ta byla v pořádku, spermiogram výborné výsledky, genetika taky ok, veškerá vyšetření v centru uplně bez problémů, nikde ani jeden nejmenší zádrhel, prostě veškeré výsledky uplně vynikající… Cvičila jsem mojžíšovku, hormonální jógu, pila bylinky, užívala kopu preparátů na podporu početí, za ty necelé tři roky se ani jednou nepovedlo… Ovulaci mám taky 18. - 19. den cyklu, nosifol jsem taky pila dlouho, teď jsem ho vyměnila za fertipronu - efekt stejný, balení o polovinu levnější
Aha, to vůbec neznám. Co tedy a kdy tě teď čeká?
@VerunkaK90 píše:
Aha, to vůbec neznám. Co tedy a kdy tě teď čeká?
teda kdy v tom srpnu a proč až v srpnu?
@VerunkaK90 píše:
Nic nevzdávej, věř, naděje ummírá posledn, ale uplně tě chápu, člověk je z toho už upně vyštavenej…nezávidím teď to čekání, taky mě to čeká, určitě dej vědět, a kam že to chodite?
Právě to čekání je šílené
ať chce člověk jak chce ono to prostě nejde se nepozorovat…a sebemenší dloubnutí v podbřišku vhání myšlenky pořád stejným směrem
já měla teď po tom druhém pokusu šílenou krizi a v podstatě to chtěla už všechno vzdát…naštěstí mě teda chlap podržel a jedeme dál
Držím palečky
,věřím e se může zadařit když už se ovu nastartovala ![]()
@VerunkaK90 fertiprona funguje stejně jako nosifol, navíc má naštěpenou kyselinu listovou, cena se pohybuje od 230 do 270 kč za 30 sáčků, piju dva denně, tak nosifol začal lézt hodně do peněz… Teď beru kortikoidy na potlačení buněcné imunity a v srpnu máme dovolený první pokus, do té doby musíme mít od snažení pauzu, tak mi to vůbec neutíká ![]()
@kanka80 píše:
@VerunkaK90 My chodíme do Zlína, tady se platí za každý pokus 1500kčv některých centrech se nedoplácí nic
My budeme platit prý 500Kč a jsem tu moc spokojená, všichni moc milí a ochotní..moc příjemné prostředí.
@annyz píše:
@kanka80 @Bobby kočky stejně jste dobré, že vás ty první neuspěchy neodradily a jedete dál… vím, že to asi nijak jinak ani nejde, jen se bojím u sebe nejvíc toho, že se na to první iui moc upínám, třeba nevyjde, rozseká mě to a půjdu od toho, hrozně jsem doufala v přirozené početí a moc se v centru necítím…
no krize už byly…a bohužel myslím, že ještě budou…měla jsem to stejně…upnula jsem se na první i druhý pokus (tam jsem dokonce měla něco jako nidační krvácení, takže naděje velké)…to mě rozsekalo…ale můj mi moc pomohl a teď to vidím zase jinak…
@annyz píše:
@VerunkaK90 fertiprona funguje stejně jako nosifol, navíc má naštěpenou kyselinu listovou, cena se pohybuje od 230 do 270 kč za 30 sáčků, piju dva denně, tak nosifol začal lézt hodně do peněz… Teď beru kortikoidy na potlačení buněcné imunity a v srpnu máme dovolený první pokus, do té doby musíme mít od snažení pauzu, tak mi to vůbec neutíká
To mi povídej, leze hrozně do peněz, nedivím se, zbláznila bych se..už teď mě štve že to v uterý nevyšlo a musím čekat ještě dva týdny do zákroku..kolik ti je let? miminko první? mě 26 a mimi první.
@Bobby to je super, když je chlap opora, to se pak všechno líp snáší
můj je v tomto taky zlatý, taky podporuje a pomáhá, v tomto to náš vztah ještě posílilo… Člověka už rozhodí po takové době snažení červená v normálním cyklu, ani si nedovedu představit, jak to s psychikou zamává po nezdařeném iui…
@VerunkaK90 mně už právě bude letos 31, snažit jsme se začali, když mi bylo necelých 28 - to mi přislo tak akorát, jen jsem netušili, že to bude trvat tak strašně dlouho… Miminko první, strašně se těším na ten pocit dvou čárek a těhotenství ![]()
@annyz píše:
@Bobby to je super, když je chlap opora, to se pak všechno líp snášímůj je v tomto taky zlatý, taky podporuje a pomáhá, v tomto to náš vztah ještě posílilo… Člověka už rozhodí po takové době snažení červená v normálním cyklu, ani si nedovedu představit, jak to s psychikou zamává po nezdařeném iui…
Holky taky z toho mám hrůzu, obdivuju že to nezdáváte po neúspěchu, jsem zvědavá jak to zvladnu já, sázím na to a ta představa že to nevyjde..brrrrrrrrr
@VerunkaK90 ona ta touha po miminku ten nezdar prebije a doda novou nadeji ![]()
Annyz
taky se hrozně těším, vždy když se mi opozdila tak jsem tu čárku druhou tam lovila a nikdy nic..neumím si to představit jaké to bude, myslím že budu brečet jako blázen…taky jsem si myslela že to bude ruk cuk..a ono prd..nenapadlo by mě že to bude takovej problém jakej to je, navíc kdž jsme zdraví..
@annyz Mě to v centru nevadí…ale přítel se tam cítím blbě, tak sperma vozíme z domu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.