Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@VerunkaK90 tak to byl možná švábek
chodí to tu tak, že až to dostaneš, tak zavoláš a oni si tě pozvou za několik dní, podle toho co jsi jim řekla (jak máš dlouhý cyklus aj) tak rovnou řekni, že by si chtěla přejít k dr Švábkovi nebo Rokytovi. Že si třeba slyšela lepší hodnocení
![]()
@VerunkaK90 píše:
Tolik? to je šílený.
No prave
do ivf muzu jit nejdriv tak za 3 roky..do te doby jen iui
@Bobby píše:
Jde to. Musi tam byt ale do hodiny
To sperma tam musí mít do půlhodiny ![]()
Holky asi jsem plašan, ale vůbec si nedovedu ten proces ivf představit, nejen z finančního hlediska, ale hlavně ta hormonální divočina
už se v různých diskuzích párkrát řešilo, že ženy podstupující ivf mají častěji rakovinu prsu, tak doufám, že se nám všem podaří přirozeně nebo max pomocí iui, že prostě nebudeme muset dojít tak daleko… ![]()
@annyz Taky bych nechtěla jít na IVF
též se toho bojím, protože to odrovnalo zdravotně sestru i sestřenici mého přítele ![]()
@kanka80 prostě to zvládneme i bez ivf a basta!
důležité je pozitivní myšlení, kolektivní podpora a dáme to
jinak co se týká těch mých pocitů v centru - ne že bych se tam cítila nějak vystresovaně, jen prostě uplně nevěřím tomu, že je to upřímná pomoc ze strany lékařů (obzvlášť když je soukromé), prostě pořád je to obchod s lidským zoufalstvím a nejvýhodnější je pro ně, když se ti párkrát zákrok nepovede… 1500 za iui je celkem pálka, ale samozřejmě člověk za tu naději dá cokoliv, o tom žádná…
@kanka80 píše:
To sperma tam musí mít do půlhodiny
Asi to ma kazdy car jinak
ja mam v papirech napsanou hodinu a i popis jak se ma prevazet apod…
Ahoj! S manželem se o dítě snažíme už 3 roky a nic. Počítám plodné dny, měřím teplotu, díky ultrazvuku vím přesně, kdy se o dítě snažit. Fyzicky jsme oba naprosto zdraví. Na klinice nám dělali úplně všechny testy, které existují (včetně neuvěřitelně bolestivého testu průchodnosti vaječníků a imunologického testu - jestli náhodou nevraždím manželovy spermie). Napíchali do mě tolik hormonů, že mi lezou i ušima. Už třikrát mi dělali inseminaci a je to naprosto k ničemu. Zpětně bych už nic takového nepodstoupila. Pravděpodobnost otěhotnění po inseminaci je skoro nulová a za ty nervy každý měsíc to nestojí. Je to jako kdybyste měli 10% šanci, že vyhrajete ve Sportce - takže nic.. Každou další menstruaci obrečim i když se snažím myslet pozitivně. Navíc - mám nahoře 6 kg!!! Což by mi vůbec nevadilo v těhotenství, ale ztloustla jsem jenom z těch hormonů (doufám, že z toho za 20 let nebudu mít rakovinu). Pracuji v jedné zdrav. pojišťovně a dokonce i její ředitell se jednou prořekl, že všechny tyhle Gennety a jiné kliniky nás schválně nikdy neoplodní na první pokus, protože z toho mají spoustu peněz od pojišťovny… tomu se teda snažím nevěřit, ale něco na tom bude. Pokud můžu poradit, raději jděte rovnou na mimotělní umělé oplodnění. My už se na to s manželem taky chystáme.
@Pavucinkaa píše:
@VerunkaK90 tak to byl možná švábekchodí to tu tak, že až to dostaneš, tak zavoláš a oni si tě pozvou za několik dní, podle toho co jsi jim řekla (jak máš dlouhý cyklus aj) tak rovnou řekni, že by si chtěla přejít k dr Švábkovi nebo Rokytovi. Že si třeba slyšela lepší hodnocení
![]()
Nechám to teď jak to je na tu 1.inseminaci a uvidím, kdyštak pak to hned řeknu a přestoupím..tyjo mě je ti nějak divně, asi už z toho mám nervozu, dva tydny uz mám průjem a žaludek jako na vodě..
@kanka80 píše:
@annyz Taky bych nechtěla jít na IVFtéž se toho bojím, protože to odrovnalo zdravotně sestru i sestřenici mého přítele
JAk odrovnalo? ![]()
@annyz píše:
@kanka80 prostě to zvládneme i bez ivf a basta!důležité je pozitivní myšlení, kolektivní podpora a dáme to
jinak co se týká těch mých pocitů v centru - ne že bych se tam cítila nějak vystresovaně, jen prostě uplně nevěřím tomu, že je to upřímná pomoc ze strany lékařů (obzvlášť když je soukromé), prostě pořád je to obchod s lidským zoufalstvím a nejvýhodnější je pro ně, když se ti párkrát zákrok nepovede… 1500 za iui je celkem pálka, ale samozřejmě člověk za tu naději dá cokoliv, o tom žádná…
@Barbora757 píše:
Ahoj! S manželem se o dítě snažíme už 3 roky a nic. Počítám plodné dny, měřím teplotu, díky ultrazvuku vím přesně, kdy se o dítě snažit. Fyzicky jsme oba naprosto zdraví. Na klinice nám dělali úplně všechny testy, které existují (včetně neuvěřitelně bolestivého testu průchodnosti vaječníků a imunologického testu - jestli náhodou nevraždím manželovy spermie). Napíchali do mě tolik hormonů, že mi lezou i ušima. Už třikrát mi dělali inseminaci a je to naprosto k ničemu. Zpětně bych už nic takového nepodstoupila. Pravděpodobnost otěhotnění po inseminaci je skoro nulová a za ty nervy každý měsíc to nestojí. Je to jako kdybyste měli 10% šanci, že vyhrajete ve Sportce - takže nic.. Každou další menstruaci obrečim i když se snažím myslet pozitivně. Navíc - mám nahoře 6 kg!!! Což by mi vůbec nevadilo v těhotenství, ale ztloustla jsem jenom z těch hormonů (doufám, že z toho za 20 let nebudu mít rakovinu). Pracuji v jedné zdrav. pojišťovně a dokonce i její ředitell se jednou prořekl, že všechny tyhle Gennety a jiné kliniky nás schválně nikdy neoplodní na první pokus, protože z toho mají spoustu peněz od pojišťovny… tomu se teda snažím nevěřit, ale něco na tom bude. Pokud můžu poradit, raději jděte rovnou na mimotělní umělé oplodnění. My už se na to s manželem taky chystáme.
Ahojky, vítej
Já nevím no, myslím že za zkoušku to stojí, je plno párů kterým se to povedlo na poprvé a když ne napoprvé tak napodruhé nebo napotřetí, opravdu, četla jsem plno diskuzí, věřím že z toho mají hodně peněz když se to nepodaří, ale nemyslím si že by se to dělo schválně, že by schválně to udělali špatně..doufám teda!
Myslím že je to takový zázrak (oplodnění) že zrovna tohle se nedá ovlivnit..ale nevím…ono nic není stoprocentní, myslím že za skoušku to prostě stojí a je to šetrnšjší než se hnát hned na ivf když tu nějaká šance přece jen je..
Tak ja dnes nic moc
13dc dva foliky vpravo..jeden 13 druhy 14,4mm…ovu vychazi na vikend…mam zkusit prijet v patek pokud muj dostane volno…jinak bude cyklus bez iui ![]()
@Bobby píše:
Tak ja dnes nic moc13dc dva foliky vpravo..jeden 13 druhy 14,4mm…ovu vychazi na vikend…mam zkusit prijet v patek pokud muj dostane volno…jinak bude cyklus bez iui
tak věř
držim palec, a kolik musí být aby to mohli udělat? ti možná mohli píchnout něco aby to urychlili ne? a v sobotu tam nejsou? já myslela že jo když potřebuješ…
@VerunkaK90 to já mám taky průjem když mám nervíky
a kdy že tam jdeš? ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.