Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Falínek píše:
@babett_chica jeeee![]()
![]()
![]()
to zní tak krásně
.
Hned jak to půjde a budeš se cítit, ozvi se.
Budu na vás myslet. Bude to dobrý,, neboj se. Drž se a dobře se na to vyspi
.
ahoj
tak to mam za sebou…pry prezili vsichni perfekt, jen jedno je nejake slabsi, takze mi zavedli to nejlepsi a zamrazi asi 5kousku, uvidime ve ct rano jak budou vypadat ![]()
Mam pry zvetsene vajecniky po tom odberu, tak se nedivim, ze me to boli
no, ale jinak to na sobe nepoznam, jen jsem samozrejme opatrna..je to na hlavu
![]()
@babett_chica ahojky. No to je skvělá zpráva
. Kdy budeš testovat?
No já včera byla na krvi ( 12.den) a hcg 0
. Takže půjdeme po třetí a naposled. Pak IVF jako ty.
@Falínek testovat nevim kdy…uvidim jak to vydrzim…asi bych to videla, ze nekdy 10.10…pokud do ty doby vydrzim
![]()
Neves hlavu kocko
bud Ti vyjde dalsi IUI nebo IVF a to uz je skoro jistota
hlavne to chce byt pozitivni, taky se snazim byt pozitivni, i kdyz je to obcas tezky.. ![]()
@babett_chica ahojky,,, moc, opravdu moc ti držím pěsti!!! ![]()
Jojo,, už jsem to opět rozchodila
. Jede se sál
. Nezbývá nic než věřit, že se to jednou povede. Kamarádka, která měla problém, mi doporučila homeopatii… prý je to na přírodní bázi. Jí to ‚pomohlo‘. Proberu to s doktorkou.
A jak se teď cítíš??? Doufám, že je ti už mnohem líp ![]()
@Falínek díky moc! ![]()
S homeopatií nemám žádné zkušenosti, tak Ti neporadím..ale zeptala bych se doktorky a uvidíš…ono dost často zabere jen to, že tím, že něco začneš brát se hodíš víc do klidu a máš pocit, že pro to děláš něco víc, třeba je to pak i placebo, hlavně že funguje…psychika je prostě s**ně ![]()
Já se jinak cítím OK, občas mě někde píchne v břiše a nemůžu chodit moc rychle, ale jinak dobrý, snažím se na to nemyslet
![]()
Ahoj holky ráda bych se k vám připojila. Po roce a půl neúspěšného snažení mám za sebou první IUI, dnes jsem 10tý den a už jsem samozřejmě nevydržela a dnes ráno se testla. asi jsem ani nečekala nic jiného než sněhobílý test a furt si říkám, že je brzo, ale už mě zase opouští naděje že se zadařilo
Našim problémem je špatný progresivní pohyb spermií, tak nevím jestli nám IUI pomůže. Prý zkusíme 3 pokusy a pak jedině IVF, do čehož se mi moc nechce kvůli finanční náročnosti, tak musím věřit že IUI klapne.
@pandiiik ahoj, jasne, vitej
10.den muze byt oprvadu brzo…neves hlavu!
Jinak my mame taky spatny pohyb spermii, vetsinou tak 1% pohyblivych…po prvnim IUI bez uspechu jsme sli rovnou do IVF, takze ja ted cekam na vysledek…Je to financne narocnejsi, ale porad vetsi sance asi no.. ![]()
@babett_chica tak dneska už jsem začla špinit, co se dá dělat v pondělí volam na obednani na další pokus, dalsi zklamání už jsem nějak přestála, až přijde manzel z ryb tak mu to musim roct, nese to hůř nez ja…nám se to dost spermio mění, n množství jsme měli v rozmezí od 71-115mil/ ml a průměrné 5 ml celkem, progresivní pohyb 16%, na dalším jen 8% a při posledním spermio dokonce 25% tak jsem tomu dávala velké sance ![]()
@pandiiik to chce klid, ja myslim, ze to spermio je hodne ovlivneny stresem atd. Nam v sex. ustavu sami nedokazali rict, proc se to meni (muj muz ma dite s predchozi partnerkou, tak nam bylo divny, jak je to mozny)…Treba Vam ted IUI klapne a budes mit po starostech ![]()
Kazdopadne, kdyby IUI neklaplno, IVF je docela dobra sance na uspech, oni tim proste obejdou ty problemy, vyberou ty spravne a zdrave spermie…my jsme meli metodu ICSI, kdy se ta spermie primo vpichne do vajicka…rikaji, ze u nas to prirozeny oplodneni ve zkumavce nema cenu zkouset..ano jsou to penize, ale ty nervy za to taky nestoji…drzim palce
![]()
@Falínek jak se dari? Ptala jsi se na tu homeo? V jiny diskuzi jsem cetla, ze zensky docela chvali Gynex…zkus na to mrknout na netu
@babett_chica ahojda
. Dnes jsem byla u doktorky,,, vše je jako podle učebnice. Nechápe, jak je možné, že se nedaří. Nicméně příští týden jdeme na třetí iui prý jen tak v mezipauze s tím, že budeme řešit rovnou IVF. Když mi řekla, co to všechno obnáší, není to vyřešeno během jednoho dne. Takže máme čas na inseminaci. Na homeopatii jsem úplně zapomněla se zeptat… jsem pako. Chrlila to na mě jako blázen
.
No a co ty??? Honem dobré zprávy! Jsem na tebe vážně zvědavá jak to dopadne,, přestože věřím, že jen dobře ![]()
@Falínek ahooj, tak bud rada, ze jsi v poradku…ono si to ta priroda planuje podle sebe. Lepsi, nez kdybys mela nejaky problem, se kterym se lecila. ted si nevybavuju, jak jste na tom se spermio? Mozna je problem tam?
Kazdopadne aspon se neco deje, zazadaji na pojistovnu, a kdyby nahodou IUI nevyslo, pujdes do IVF a to uz je skoro jistotka ![]()
Ja jsem na tom docela dobre, porad me tak nejak tahne podbrisek nebo me tam picha…no a vcera jsem delala predbezny test, pac jsem to nevydrzela a jsou tam //..sice slabe, ale je uz videt..tak se snazim byt optimisticka a doufam, ze bude vse OK
![]()
@babett_chica no páni,,, já Ti tak fandím
!!! Určitě bude sílit
.
My spermio máme lepší než skvělý,,, prý něco podobného už dlouho neviděli. A co mě se týče,, doktorka opět říkala, že jsem lepší než učebnice
. Nemůže uvěřit, že to nejde.
Jak dlouho jsi čekala na tu pojišťovnu s tím souhlasem?
@Falínek ahojky, tak dneska uz jasne videt krasny //
doufam, ze bude vse OK
Hele, to muze byt stresove a hlavne o hlave. Vezmi si, ze vetsinou se zdravym parum zadarilo, kdyz to prestali resit, vzali si dovcu, nebo si dali pauzu od snazeni se a najednou to tam padlo…psychika dela fakt hodne! Je dobra znamka, ze jste oba v poradku a nemate nic vaznejsiho. Imuno Ti delali, vid?
Jinak me to pojistovna schvalila myslim behem 2-3 tydnu nez dobehl cykus IUI a hned jak jsem to dostala jsme zacali se stimulaci na IVF, takze to bylo docela rychly. ![]()
@babett_chica díky, můžu se zeptat na kolik vás ISCI vyšlo? máme taky doporučenou tuto metodu, ale řekli jsme si že do prosince budem zkoušet co měsíc IUI a IVF kdyžtak příští rok až dáme dohromady potřebné finance. 12.10 jsem objednaná na folikulometrii před 2hým pokusem IUI
A jinak mooooc gratuluji ke // ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď