Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj
moje mamka bydlí na vesnici kousek od Hradce Králové v domečku. Má normální stolní PC a nemá tam internet. Chci se zeptat jestli někdo nevíte jak jí ho tam dostat…
jestli je lepší flashka nebo přes kabel a od jakeho operatora?? A kde začít? Já se v tom vůbec nevyznám a mamka už vůbec ne ![]()
moc díky za rady ![]()
Zajít se zeptat, informovat buď k operatorovi a nebo do nejlíž firmy internetu..my máme internet z vedlejší vesnici..kde je počítačová firma, nabízeji i internet..pár domu v obci mají na střeše antenu aby chytli signal i ostatni domy a zbytek domu už ma pak wifi připojení
@LucyGrime První bych se ptala po WiFi, bývá to rychlé a za dobré peníze. Kdyby WiFi nebylo (ale spíš bude) nebo nešlo chytat (což hrozí), pak ADSL (jsou to dráty na telefon, bude ho mít O2, ale mívají i ostatní - je ale dobré se vyptat na ceny a kvalitu, někdy má některý operátor dál ústřednu, a pak je to od něj pomalejší). Kabel na vsi nejspíš nebude, a připojení přes mobilní operátory má hroznej poměr cena/kvalita.
EDIT: Neřeš to Ty, pokud nevíš, která bije. Pozvi na pivo nějaký kluky ze sousedství, budou vědět, jaký jsou možnosti.
Příspěvek upraven 12.06.14 v 12:14
Projeď si místní poskytovatele netu. U nás jsou třeba dva - a to je tu slušnej zapadákov.
@Jemys píše:
Projeď si místní poskytovatele netu. U nás jsou třeba dva - a to je tu slušnej zapadákov.
jojo
někde je ebovka kde si zadáš vesnici o kterou jde a vyjede ti mapa pokrytí a poskytovatel připojení. My jsme taky díra a máme teda jen jednoho
ale aspon že tak ![]()
Ted mi psala mamka sms, že u ni byl nejaký chlap z vesnice co tam prej lidem zařizuje internet a prý jí řekl, že si má sehnat nějaký USB kabel bud od O2 nebo T-mobile. Neumí to ani pořádně vysvětlit. Nevim jestli musi koupit i modem nebo k čemu bude pripojovat ten kabel
@LucyGrime píše:
Ahojmoje mamka bydlí na vesnici kousek od Hradce Králové v domečku. Má normální stolní PC a nemá tam internet. Chci se zeptat jestli někdo nevíte jak jí ho tam dostat…
jestli je lepší flashka nebo přes kabel a od jakeho operatora?? A kde začít? Já se v tom vůbec nevyznám a mamka už vůbec ne
moc díky za rady
Mohu doporučit a moc dobrá zkušenost:Pan Šrámek Černilov
-604 284 561
@LucyGrime píše:
Ted mi psala mamka sms, že u ni byl nejaký chlap z vesnice co tam prej lidem zařizuje internet a prý jí řekl, že si má sehnat nějaký USB kabel bud od O2 nebo T-mobile. Neumí to ani pořádně vysvětlit. Nevim jestli musi koupit i modem nebo k čemu bude pripojovat ten kabel
My jsme všechno dostali od poskytovatele internetu. Zavolali jsme do tý firmy, do pár dní tu byli dva týpci, dali anténu na barák, modem, kabely, nastavili, pohoda.
To mají všichni na vesnici net jenom od O2 nebo T-Mobilu?
No mamka bydlí v Dobřenicich, většina lidi tam je napojená na wifi HK free, jenže to nepujde, protože nemá ani notas, ale nejakej starej PC bez wifi
Jo takže když kouknu a porovnam ceny na netu atd, pak neco vyberu zavolam tam, tak prijedou přímo od nich nějaký technici, udělaj to zapojí atd, kolik to tak vychází cenově se vším všudy? připadam si jak trubka
![]()
@LucyGrime ja bydlela uplne v totalnim zapadalove da se rict vazne na „samote u lesa“ nejbizsi vesnicka s lidma byla 3 km od nas
a internet jsme meli tenkrat od O2 pres kabel. Ale je to uz docela dlouho.. ted vim, ze tam maji wifi ale od koho nevim ![]()
@LucyGrime píše:
No mamka bydlí v Dobřenicich, většina lidi tam je napojená na wifi HK free, jenže to nepujde, protože nemá ani notas, ale nejakej starej PC bez wifiJo takže když kouknu a porovnam ceny na netu atd, pak neco vyberu zavolam tam, tak prijedou přímo od nich nějaký technici, udělaj to zapojí atd, kolik to tak vychází cenově se vším všudy? připadam si jak trubka
![]()
Ale wifi by se dala pripojit i kabelem k PC preci..?
moc se v tom nevyznam teda a pritel spi ale to by slo nebo primo nejakej ten modem..
To se dělá tak, že se dá na střechu anténa a nějaká krabička s WiFi, dolů do počítače se svede jen síťový kabel, přes ten se to i napájí. V počítači stačí jen síťový konektor a ten už pár let všechny počítače mívají. Přímo u počítače by stejně nebyl signál, chce to anténu na střechu. Spousta míst má různé lokální provozovatele sítí kteří to většinou i namontují, většinou přes to lze provozovat i telefon, co se tváří jako pevná linka akorát je o dost levnější.
Ted jsem s mamkou volala konečně
prý tam přisel ten chlap, řekl že jsou tam velký stromy atd a prý to nepujde pres anténu na střeše, nechytne to signál. Když koupím flashku s předplaceným internetem a píchnu jí do toho pc, myslite že to pujde?
![]()
Nejspis zajdu na pobočku a zeptam se tam nebo ja nevim nechci tam být za debila že nevím co s tím ![]()