Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@LucyGrime píše:
Nejspis zajdu na pobočku a zeptam se tam nebo ja nevim nechci tam být za debila že nevím co s tím
S tim bych si teda hlavu fakt nelamala
a zasla bych se tam zeptat nebo zavolala na infolinku
@LucyGrime píše:
No mamka bydlí v Dobřenicich, většina lidi tam je napojená na wifi HK free, jenže to nepujde, protože nemá ani notas, ale nejakej starej PC bez wifiJo takže když kouknu a porovnam ceny na netu atd, pak neco vyberu zavolam tam, tak prijedou přímo od nich nějaký technici, udělaj to zapojí atd, kolik to tak vychází cenově se vším všudy? připadam si jak trubka
![]()
my jsme taky měli starý počítač na barak se dala krabička nějakého signálu (tež se v tom moc nevyznám) připojil s k tomu kabel, který se protahl do baraku a druhý konec tohoto kablu se připojil do modemu do modemu se připojil ještě jeden kabel jehož konec se připojil do počítače..ostatní noteboooky jsou připojené wifi bez kablu
@LucyGrime píše:
Ted jsem s mamkou volala konečněprý tam přisel ten chlap, řekl že jsou tam velký stromy atd a prý to nepujde pres anténu na střeše, nechytne to signál. Když koupím flashku s předplaceným internetem a píchnu jí do toho pc, myslite že to pujde?
![]()
Půjde podle toho, jak silný je tam signál na data daného operátora. Pokud je dobrý, pofrčí ti tam 3G, pokud horší, tak na Edge už je to pomalejší, místy i o nervy. V takovém případě bych investovala do tabletu (i moje 72letá matka se s ním naučila a furt trčí na FB
, tablet sosá omezená mobilní data, což na serfování na tabletu většinou nepoznáš.
No a pokud bude blbej signál, tak leda natáhnout kabely od někoho, kdo má (otázka dostupnosti a otázka proč). POkud jsou kabely daleko, tak pak už jedině satelit, díky němuž zdravím z díry v lese i já (a to se operátoři chvástají, kde všude mají net
Přes satelit se spojíš i na mongoslké stepi, jen ty pořizovací náklady (a provoz taky) jsou nemalé. Ale v takové díře jako já, nebydlí snad nikdo, mobilní data většinou frčí.
@LucyGrime mozna by bylo reseni zajit na obecni urad, tam jiste pripojeni maji a poradi ji.
Takovy ty akce co jeden rekne kupte si nejakej kabel nemaj cenu.
@LucyGrime I kdyby comp náhodou neměl síťovou kartu, dá se dokoupit za pár korun - a jak píšou ostatní, stejně dostaneš modem na střechu.
Problém se stromama být může, ale i tak je podle mě lepší koupit drát - bude to mít rychlejší za lepší peníze (ta služba se jmenuje ADSL, dělá to O2, T-Mobile, GTS…). Jako „strkací krabičku“ můžeš koupit, ale počítej s tím, že toho maminka moc nenasurfuje - někdy loni jsme na to koukali, a byly tam hanebně malý limity na stahovaný data.
Tyjo tak ja pořad nevim jak to udělat, přes kabel ze střechy to nejde a přes wifi taky ne, tablet si kupovat nechce. Jedina možnost je, zajít nekam na pobočku a zjistit tam víc
práveže jsem slyšela názory že flashka je naprd že je to pomaly atd no tak ja nevim.. ![]()
@LucyGrime Kabel ze střechy, to je wifi. To funguje tak, že někde je vysílač wifi, a ty máš na střeše anténu, ze který se to táhne do počítače.
Nevím, čemu říkáš „pobočka“: rozhodně bych se ptala víc než jednoho operátora, nabídnou Ti co mají nejdražšího atd.
Jinak ano, flashka bývá pomalá. Ty, které mají LTE, mohou být rychlejší, ale bude to zase dražší, a objem dat stejně nic moc.
Ptala ses u sousedů, co mají oni?
@LucyGrime Jinak pokud jde o WiFi, Dobřenice pokrývají tyhle firmy http://www.internetprovsechny.cz/…ovehradecky/?…
Zeptala bych se všech, jestli tam některá nedosáhne.
Ahoj, zkus se zeptat na Vodafonu. MAJÍ TEĎ TU REKLAMU NA TURBO INTERNET I DO VESNIC, KDE NENÍ SIGNÁL. KOUPILI JSME TO BABČE
a je to super
.
Ahoj jojo v pondělí se tam chystám
už mi nic jinýho ani nezbývá, moc díky
![]()
Za málo
dobře pořiď! A to je dárek pro mamku? To ta moje ani neví, kde je enter ![]()