Interupce chirurgicky nebo pilulkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1746
9.12.14 18:35

Osobně jsem na potratu nikdy nebyla, jen na revizi pro zamlklé těhotenství v 11.týdnu, po zákroku mě nic skoro nebolelo, jen lehce jsem krvácela. Za mě jedině zákrok, pro mě je ta představa, že si vezmu pilulku, která vyvolá potracení zcela nemyslitelná, nehledě na to, že na potrat půjdeš ne zcela dobrovolně, zákrok budeš mít rychle za sebou a bude to určitě lepší i pro tvoji psychiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 18:36
@ejhle píše:
U toho vyvolani potratu:jedna pilulka usmrti plod a druha zpusobi vypuzeni. Mam za sebou 3 zt, u tho posledniho jsem uvazovala o pilulce. Dr vysvetlila, ze to vypuzeni trva dlouho a je to s nejistym vysledkem. rikala, ze je velka pravdepodobnost, ze se deloha poradne nevycisti a stejne skoncim na stole. Takze asi bych volila revizi. Hodne stesti

Naštěstí to v téhle fázi ještě není plod, ale 1-2 mm tečka..

• Citovat
  • Upravit
2909
9.12.14 18:45
@Anonymní píše:
Naštěstí to v téhle fázi ještě není plod, ale 1-2 mm tečka..

A jo, zakl je na zacatku, takze embryo

Příspěvek upraven 09.12.14 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.12.14 18:47

Rozhodně bych volila neinvazivní zákrok, tedy pilulku. Pod kudlu pak můžeš jít vždycky! Přeci jenom klasický potrat s sebou nese daleko víc komplikací od špatného přijetí anestezie až po odnětí dělohy, určitě se ale poraď s gynekologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.12.14 18:47
@terinka4444 píše:
já už dobrý a najednou jsem zase lila jak z konve, no díky, to raději 5× narkózu, to byla pohoda, probrala jsem se, za půl hodiny už šla sama na záchod, jednodenní lehká bolest podbřišku, druhý den domů, když pominu ránu v srdci, tak fyzicky naprostá pohoda.

naprosto souhlasim…potrat doma, nejhorsi bolest v zivote, a to uz ma za sebou kde co…zvraceni a hromady krve pod sebou, jeste ze bylo u baraku auto.

• Citovat
  • Upravit
233
9.12.14 19:00

Už tady diskuse byla je mi z toho na blití
https://www.emimino.cz/…ulka-177104/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.14 19:05

Moc vsem dekuji za prispevky, zatim to spis vidim na tu klasiku, uvidime, co rekne dr., jsem par mesicu po CS. Diky.

• Citovat
  • Upravit
382
9.12.14 19:11
@rpmls píše:
Už tady diskuse byla je mi z toho na blití
https://www.emimino.cz/…ulka-177104/

jedna z nejhnusnějších diskuzí co jsem tady kdy četla :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
9.12.14 19:32

Co jsem o té pilulce četla tak bych si ji nevzala nikdy v životě. Raději pod narkozu. Doufám, že na potrat nikdy nebudu muset, asi bych to nezvládla psychicky, ale když selže antikoncepce a milion věcí ti to nedovolí…co pak zbývá :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
9.12.14 19:39

Já nad tím jeden čas celkem přemýšlela a nejvíc na pilulce mi vadí, že je velké riziko že stejně potom budeš muset na zákrok, takže bych čistě z tohoto důvodu asi rovnou volila klasický zákrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
9.12.14 19:44
@Anonymní píše:
Dobry den, jsem stala uzivatelka emimina, ale toto tema prosim anonymne.Jsem v 6tt, antiko selhala a druhe dite si ted ze sta duvodu nemuzeme dovolit, zitra rano si jdu na gyndu pro zadanku na umele preruseni a s tim hned do nemocnice, tam uz jsem volala. V nasi nemocnici nabizi preruseni take pilulkami. Pokud po vysetreni dostanu na vyber, jestli klasicky chirurgicky pod narkozou ambulantne, nebo pilulkami, poradi mi zde prosim nekdo ze zkusenosti, co bych mela zvolit?
Predem dekuji za konstruktivni rady, ne soudy, je to pro me uz tak dost tezke.

Ahoj já jsem taky letos byla achtěla jsem pilulku ale gyndar me rekl ze se to tady v republice jeste nedela…tak nvm co je na tom pravdy a rekl ze i kdyby se to dalo tak by me to vubec nedoporucoval prej je to o hodne vetsi zahul pro organosmus atd…tak nevim jen pisu co my rekl gyndar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.12.14 19:53
@lassa píše:
Co jsem o té pilulce četla tak bych si ji nevzala nikdy v životě. Raději pod narkozu. Doufám, že na potrat nikdy nebudu muset, asi bych to nezvládla psychicky, ale když selže antikoncepce a milion věcí ti to nedovolí…co pak zbývá :(.

zbývá dítě donosit a dát ho k adopci. No nic no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
9.12.14 19:59

Aktualne sestra podstoupila potrat pilulkou. Ve st prvni na usmrceni plodu - uprimne nevim, zda byla jedna, v patek dalsi na vyvolani potratu. Mela krece, bylo ji zle, v pondeli sla normalne do prace. Oboje ma sve rizika. Take byvh radsi volila pilulku.

• Citovat
  • Upravit
628
@Vuninka píše:
Ahoj já jsem taky letos bzastupující gyndar me rekl ze se to tady v republice jeste nedela…tak nvm co je na tom pravdy a rekl ze i kdyby se to dalo tak by me to vubec nedoporucoval prej je to o hodne vetsi zahul pro organosmus atd…tak nevim jen pisu co my rekl gyndar

Ano, do té doby, než přijde medicínský reprezentant zastupující společnost, která lék prodává a doktor za propagaci potratové pilulky dostane pěkný peníze, v ten moment přijdou do ČR nové informace/studie a najednou bude normální potrat špatný a pilulka zázrak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
@terinka4444 píše:
zbývá dítě donosit a dát ho k adopci. No nic no.

No to musí být hrozně jednoduchý vzdát se vlastního dítěte hned po porodu…
Taky píše, ze je pár měsíců po sekci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty