Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemohu radit podle sebe, jen ze zkušeností kamarádek co byly na klasickém umělém přerušení… všechny do jedné se shodují na tom, že už nikdy více. Otřesný zážitek…
O přerušení pomocí pilulky jsem ještě neslyšela… ![]()
Snad někdo poradí s osobní zkušeností… drž se
Četla jsem, že ta pilulka není žádný med. Potrat je dost bolestivý, po té pilily prý dost. Já zažila samovolný potrat a týden byl fakt maso, bolesti velké, krvejak z vola, pak se to táhlo dobře přes měsíc. Pak jsem zažila taky revizi( u všeho vytoužených dětí, to nicméně pro proces je jedno) a oproti potratu přirozenému pohoda, bolest jeden den, mnohem mírnější, trochu krvácení, za tři dny byl klid. Problém byl, že pak přes půl roku trvalo, než se srovnal cyklus, než začala dobře dorůstat sliznice pro další otěhotnění. Což tobě bude fuk, takže já bych volila operaci, i se všemi jejími riziy jako operace. Samovolně potrácet už bych tedy nechtěla, a to nevím, jaké to je, když se do toho tělo nutí lékem.
Nemusíš být u pilulky pod dozorem? a co říkali v telce tak tam je větší pravděpodobnost že to plod přežije jestli jsme to dobře pochopila, pokud by to nevyšlo stejně by jsi musel apod kudlu…
Zkušenost naštěstí nemám, ale podle selského rozumu-operace-uspí tě, provedou interupci a dělohu vyčistí od přerostlé sliznice. Pilulka-čekáš a čekáš, pak začneš krvácet a krvácáš a krvácíš…než to z tebe odejde samo…poraď se s lékařem a nech si obě varianty vysvětlit. A pakse rozhodni.
@terinka4444 píše: Četla jsem, že ta pilulka není žádný med. Potrat je dost bolestivý, po té pilily prý dost. Já zažila samovolný potrat a týden byl fakt maso, bolesti velké, krvejak z vola, pak se to táhlo dobře přes měsíc. Pak jsem zažila taky revizi( u všeho vytoužených dětí, to nicméně pro proces je jedno) a oproti potratu přirozenému pohoda, bolest jeden den, mnohem mírnější, trochu krvácení, za tři dny byl klid. Problém byl, že pak přes půl roku trvalo, než se srovnal cyklus, než začala dobře dorůstat sliznice pro další otěhotnění. Což tobě bude fuk, takže já bych volila operaci, i se všemi jejími riziy jako operace. Samovolně potrácet už bych tedy nechtěla, a to nevím, jaké to je, když se do toho tělo nutí lékem.
ja taky NE! malem jsem vykrvacela…
@KackaDoup píše:
ja taky NE! malem jsem vykrvacela…
já už dobrý a najednou jsem zase lila jak z konve, no díky, to raději 5× narkózu, to byla pohoda, probrala jsem se, za půl hodiny už šla sama na záchod, jednodenní lehká bolest podbřišku, druhý den domů, když pominu ránu v srdci, tak fyzicky naprostá pohoda.
Ciste teoreticky, volila bych samotna piluli, ale v domacnosti s ditetem revizi. To posledni, co bych chtela by bylo, aby dite sledovalo, jak se kroutim v krecich, potracim, menim furt vlozky atd.
U toho vyvolani potratu:jedna pilulka usmrti plod a druha zpusobi vypuzeni. Mam za sebou 3 zt, u tho posledniho jsem uvazovala o pilulce. Dr vysvetlila, ze to vypuzeni trva dlouho a je to s nejistym vysledkem. rikala, ze je velka pravdepodobnost, ze se deloha poradne nevycisti a stejne skoncim na stole. Takze asi bych volila revizi. Hodne stesti
Byla jsem na miniinterupci před měsícem a doporučovala bych ti klasiku. Kraťoučká narkóza, bez bolesti, bez jakýchkoliv komplikací. Pak jsem týden krvácela, za 14 dní na kontrolu a to bylo vše.
Byla jsem na umělém přerušení ve stejném týdnu jako ty, krvácela jsem hlavně ten první den, pak trošku a po týdnu jen minimálně. Bolesti mírné, asi jako při mensesu. O pilulce jsem slyšela, nevím, jak bych se rozhodla mezi těmito možnostmi, ale za mě zpětně-zákrok byl rychlý, jistý, bez čekání, kontrola po 2 týdnech u gynekologa a bylo „po všem“.Pocity popisovat nemusím, myslím že to už je pak jedno, jestli to proběhne tak nebo jinak..citlivé je to každopádně.
Ja asi konstruktivne neporadim, pouze premyslim… Chce to hodne sily a vzit a zapit piluly je psychicky snazsi, nez jit dobrovolne pod kudlu. Znama po umelem preruseni taky hodne krvacela a to byla operativne. Je to asi hodne individualni. Poradila bych se s lekarem a sama zvazila, na co psychicky mam a na co ne.
Drz se!
@silvik.sk dozor znamena, ze chodis casteji na kontrolu. Urcite by nebyla v nemocnici
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobry den, jsem stala uzivatelka emimina, ale toto tema prosim anonymne.
Jsem v 6tt, antiko selhala a druhe dite si ted ze sta duvodu nemuzeme dovolit, zitra rano si jdu na gyndu pro zadanku na umele preruseni a s tim hned do nemocnice, tam uz jsem volala. V nasi nemocnici nabizi preruseni take pilulkami. Pokud po vysetreni dostanu na vyber, jestli klasicky chirurgicky pod narkozou ambulantne, nebo pilulkami, poradi mi zde prosim nekdo ze zkusenosti, co bych mela zvolit?
Predem dekuji za konstruktivni rady, ne soudy, je to pro me uz tak dost tezke.