Interupce chirurgicky nebo pilulkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1359
5.10.15 11:04

Ráno na lačno nástup. Pak záleží za jak dlouho tě vezmou, jsou to plánované zákroky. Odpoledne propuštěný. Je lepší pokud máš doprovod domů. Nic příjemného to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 11:31

Ráno nastup v 7 h.Na zákrok jsem šla kolem 10-11.Vylezla jsem si na lehátko, lehla si a nohy pokrčela, prostě jako když si na koze.Pak tě uspí, byli u mě 3 ženský. A když jsem se probudila, byla jsem na pokoji.Nic nebolelo, jenom když jsem chtěla vstát tak se mi motala šíleně hlava, jako na omdleni. Zakrok trval cca 20 min. Domů jsem šla až druhej den.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.15 11:36
@Anonymní píše:
Ráno nastup v 7 h.Na zákrok jsem šla kolem 10-11.Vylezla jsem si na lehátko, lehla si a nohy pokrčela, prostě jako když si na koze.Pak tě uspí, byli u mě 3 ženský. A když jsem se probudila, byla jsem na pokoji.Nic nebolelo, jenom když jsem chtěla vstát tak se mi motala šíleně hlava, jako na omdleni. Zakrok trval cca 20 min. Domů jsem šla až druhej den.

A dělají nějaký vyšetření před??

• Citovat
  • Upravit
42775
5.10.15 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím můžete mi popsat jak interupce probíhá? myslím ta klasická.. :oops:

na lačno přijdeš do nemocnice, uloží Tě na pokoj a pak si pro Tebe přijedou - zákrok trvá cca 10-15 minut. Někdo má bolesti že nemůže chodit, někdo je v pohodě. Komplikace můžou nastat- krvácení, případně tam může zůstat kousek mimča, ucpat se děložní čípek a pak se operace opakuje.. Je to o náhodě, může to být v pohodě a nebo taky ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
5.10.15 11:46
@Anonymní píše:
A dělají nějaký vyšetření před??

musíš si jako samoplátce zaplatit předoperační vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 11:50

A cena za zákrok cca?

• Citovat
  • Upravit
1359
5.10.15 11:55

Cena je dle nemocnice, každá to má jinak. Většinou to mají na internetových stránkách. Taky zálezí na tom zda jde o miniinterupci nebo normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
5.10.15 11:58
@Anonymní píše:
A cena za zákrok cca?

nevím, nikdy jsem to neplatila.. Možná to budou mít nemocnice v ceníku na netu :nevim:. A jiná možnost než potrat není? Nechci Tě strašit, ale kamarádka po interupci nemůže mít děti přirozeně - jen z umělého oplodnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.15 12:04

Počkat, musím zavzpominat…jo na vyšetření srdce(takové baňky ti dávájí na hrudník)Myslím, že k obvodačce sem nemusela. Přesně už nevím. Zadej Google.Tam určitě o tom něco bude.

• Citovat
  • Upravit
10568
5.10.15 14:38

Jak jsem tu dneska psala o tý dceři přítele, od tý doby nemůže mít děti přirozeným způsobem neotěhotní, může jít na umělé oplodnění. Každý měsíc je na gyndě, má kvůly tomu problémy se spodkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.3.18 14:55

Moje zkušenost

Ahoj, zacatkem roku jsem se bohuzel taky musela rozhodovat, jakou metodu umeleho preruseni zvolit a jelikoz jsem v tu dobu byla vdecna za kazdou zkusenost, rozhodla jsem se podelit o tu svou.
Rozhodovani to nebylo vubec jednoduche, z obou jsem mela sileny strach. Nicmene, jelikoz jsem zjistila, ze jsem tehotna jeste drive nez bylo na ultrazvuku vubec neco videt, pan doktor mi doporucil metodu pilulkami.
Dostala jsem zadost o umele preruseni tehotenstvi, ta me stala 700,– a sla jsem se s ni objednat do nemocnice na gynekologickou ambulanci, kde me objednali na dalsi tyden. Do te doby jsem jeste asi tak 10× zmenila nazor, ze pujdu na klasickou metodu, ale jsem rada ze jsem to neudelala.
Ten prvni den, na ktery jsem byla objednana jsem sla do nemocnice sama. Se sestrickou jsem podepsala souhlas a pouceni a zaplatila za leky. Myslim ze to bylo 3900,–. Potom me pani doktorka jeste vysetrila, jestli je vse v poradku a pak uz jsem dostala leky. Nejvetsi strach jsem mela z toho, jak budou ty leky velke, protoze mam sileny problem s jejich polykanim. Byly sice hned tri najednou, ale velikostne byly o neco mensi nez paralen, takze se to dalo. Potom jsem musela hodinku cekat a sestricky me chodily kontrolovat, jestli je mi dobre. Po tech prvnich lecich mi vubec nic nebylo a v klidu jsem sama odesla domu. Druhy den jsem zacala malicko spinit, ale jinak vsechno v pohode. Treti den jsem si sla pro posledni prasek. Sel se mnou pritel, protoze po tom poslednim prasku uz byste meli zacit krvacet a mel by s vami nekdo byt.
Dostala jsem prasek a opet jsem mela hodinku cekat. Asi po 15ti minutach uz jsem zacala mit krece do bricha, jako pri zacatku menstruace, tak jsem si vzala leky na bolest. Udelalo se mi ale trosku zle od zaludku a motala se mi hlava. Mozna to bylo jen z nervu, tezko rict. Ale sestricky me vzaly dovnitr, abych si lehla. Jak jsem lezela a zacaly zabirat leky na bolest, tak se mi hned udelalo lip. Zhruba za tu hodinku uz mi bylo dobre a mohli jsme jet domu.
Doma uz mi bylo dobre, nejhorsi bylo to, kdyz jsem zacala krvacet.. Reknu vam, to byl proud, ze jsem nestihala menit vlozky :D takze doporucuju to kontrolovat fakt casto, protoze z vas bude odchazet vsechno mozny. Ale krome toho, ze jsem krvacela vazne hodne a v noci jsem musela spat na igelitu, se to dalo uplne v pohode zvladnout. Druhy den uz se krvaceni zacalo trochu umirnovat a pak uz jsem cca 10 dni krvacela jako pri normalni menstruaci.
Potom jsem sla do nemocnice na kontrolu, kde mi rekli, ze to probehlo v poradku a vypada to dobre. Mela jsem jit jeste na kontrolu ke svemu gynekologovi, kde mi rekl to same, ze je vsechno v poradku a na revizi nemusim.
Na to, jaky jsem z toho mela strach, to pak vubec tak strasne nebylo.
Samozrejme, ze kazda jsme jina, muzeme mit jiny prubeh a je riziko, ze se to nepovede, ale u tehle metody je zase mensi riziko nasledne neplodnosti, takze jsem rada, ze jsem se rozhodla pro leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
20.6.18 20:32

@Lucy91 ahoj a jak jsi to zvládla po psychické stránce?jsem v pátém týdnu,přítel jak se to dozvěděl,opustil mě,i když dítě bylo plánované:( jsem z toho neštastná,srdce to dítě chce,ale nevim jak bych zvládla dvě děti atd :? brečím kvůli tomu už tři dny:( rodina jeho stojí při nem,mě doslova poslali do prdele:( mám týden na rozmyšlenou skrz těch tablet:( je mi 37 tak se bojim,abych mohla mít ještě děti:( kdybych měla oporu v jeho rodině,neváhám ani minutu:( jsem z toho neštasstná,protože to dítě jsme si plánovali a on mi pak napsal,že dítě jsme si plánovali v době klidu a ne rozhádaní ,což mi hlava nebere..tak si měl dávat pozor nebo chránit nebo tak něco,když to tak bral..byli jsme zasnoubeni,žili spolu atd a takový obrat,nerozumin ani jeho rodině,že ho v tom podporují:( mě tohle udělat 11 lety syn až bude velký,tak bych minimálně aspon šílela,kdyby mi jeho slečna napsala,že je těhotná a on se k tomu nemá:( ale asi jsem vychovanána jinak než on.ONi uznávají jen dvě vnoučata dalších jejich dvou synů,a když třetí čeká tak se k tomu staví takto:( maminka mě ale neměla ráda,dokázala jseem se jejím manipulacím postavit a z ex dělala mamánka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
14.8.18 21:15

Moje zkušenost

Ahoj.. já 6.6. měla zamlklé těhu v 7tt. Doporučili mi tabletky. 1,5 velké tabletky jsem si musela nechat rozpustit pod jazykem a po 3h zase 1,5 tabletky. Šílené křeče.. krvácení fakt dlouho. Dnes je 14.8 a stejně musím zítra na sál… nevyšlo to ze mě celé a navíc… krvácet jsem pořád nepřestala.. někdy to šlo do lehkého špinění. Takže za mě asi hned na sál.. pak zbytečně se to protahuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
14.8.18 23:48

@Denny97 ahoj Denny, to je mi moc lito! Tak ať to zitra dobře dopadne :hug: :hug: …ale doba je to šílená teda 8o pamatuju, když jsme se spolu radovaly z poz. Testíků a ty máš z toho ještě pořad problemy, to je hrozný :,( …přeju ať se to zitra konečně řadně dořeší! :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
17.8.18 00:03

@miluver Děkuji moc :srdce: :srdce: ano.. ta doba už je moc dlouhá :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty