Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Enmamma píše: Řekneš jednou synkovi, žes mu zlikvidovala sourozence? Že jsi ho nechtěla?
a ty dej synovi přečíst, cos tu napsala…
Já osobně sice nebyla na interrupci, ale v Kolíně na gynekologii jsem byla spokojená před dvěma lety, sestřičky i lékaři se tam chovali velice příjemně (za skoro dva týdny se tam vystřídali téměř všichni) ke všem, bez ohledu na důvod pobytu. Ač se traduje, že někteří lékaři a sestry odsuzují maminky po interrupci, tak v Kolíně se toto vůbec nedělo.
@Enmamma to je na rozhodnutí zakladatelky. a ona si ho nechat nechce.sama bych interupci nikdy nepodstoupila, ale nehodlám odsuzovat nikoho, kdo se tak rozhodne. neznám její důvody. chranila se, ochrana selhala. bohužel.
@Enmamma liskni si. Život zakladatelky této diskuse nežiješ, tak zklidni hormon.
@Anonymní píše:
Já osobně sice nebyla na interrupci, ale v Kolíně na gynekologii jsem byla spokojená před dvěma lety, sestřičky i lékaři se tam chovali velice příjemně (za skoro dva týdny se tam vystřídali téměř všichni) ke všem, bez ohledu na důvod pobytu. Ač se traduje, že někteří lékaři a sestry odsuzují maminky po interrupci, tak v Kolíně se toto vůbec nedělo.
Děkuji
@Enmamma Paní, vy jste opravdu duševně nemocná, že? Neznáte mě a píšete takové hnusy.
@Anonymní píše:
@Enmamma Paní, vy jste opravdu duševně nemocná, že? Neznáte mě a píšete takové hnusy.
Hnus je interrupce.
Zakladatelko, neplánovaným těhotenstvím jsme si prošla včetně negativních pocitů kolem
Dítě mám a nesmírně miluji, zpětně jsem nechápala, jak jsme mohla nechtít tak úžsného tvorečka
Vyčítala jsme si to rok
Kdybych šla na potrat, je možné, že bych si neodpustila nikdy ![]()
Zvaž to a postabortivní syndrom nepodcenuj, zvlášt když se pak chystáš k tak defintivnímu kroku, jakým je starilizace ![]()
@Enmamma píše: Řekneš jednou synkovi, žes mu zlikvidovala sourozence? Že jsi ho nechtěla?
Proč by mu to říkala? Může si to nechat pro sebe
Zakladatelko, nepřišla jsem si do Tebe kopnout, jen se ptám, zda by nebyla pro Tebe možnost dítě donosit a dát k adopci? Jistě by se našlo spousta párů, které by se o dítě postarali.
@Enmamma taky si mi potrat nezamlouva. Jednou jsem byla v situaci, ze jsem neplanovane otehotnela, ale dite jsme si nechali (dve, nebo 3, to uz je fuk). Ale kdybych otehotnela ted znovu, tak bych o potratu vazne uvazovala. Dalsi dite nechceme, 3jsou az dost. Mam udelanou sterilizaci, ale pry to neni 100% a asi jedna z milionu by mohla otehotnet, doktorka rikala ze by to byl zazrak. Ale kdyby se to stalo, tak nejspis fakt na potrat pujdu!
Nelibi se mi potraty, ale co nadelame. Kdyz uz se to stalo, tak co jako? Proc ho povolit zenske po znasilneni a ne zenske, ktera dite nechce a selhala ji jina ochrana? Furt se jedna o plod, a je jedno jak vznikl. Pokud se pro to nekdo rozhodl, tak to nebylo urcite snadne rozhodnuti! Zit s tim neni pro kazdeho.
Zakladatelka nechce deti uz nikdy, proto jde na sterilizaci. Jsou tu ale takove, ktere ho nechteji ted a pak se o nej za 6mesicu snazi
to mi prijde fakt hrozny.
@pe-terka Bohužel to opravdu nejde a ano, tak nějak se připravuji, že přijdou hodně černé chvíle jak nyní, tak i po sterilizaci.
@dedrichov Upřímně, tchyně by mi to nikdy nedovolila a já už další dítě neodnosím, prostě to nejde. Po porodu jsem zkolabovala a nyní řeším problémy a beru léky, které se ani nedoporučují v těhotenství. Jinak o tom ví, jen manžel a já. Manžel to vzal s pochopením, protože další dítě nechce. Vyčítám si, že jsem nešla na sterilizaci dřív, ale už s tím nic neudělám. Nejhorší je o tom přemýšlet.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat