Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je blbá situace.
Těžké rozhodování, obzvlášť když víš, že zůstaneš možná sama. Nicméně na potrat bych nešla. Pokud nejsi přesvědčená, že ho chceš, nesla bys to s sebou celý zbytek života. A hlavně-když je miminko ve vašem případě takový zázrak! ![]()
Moc držím palce, aby rozhodnutí bylo dobré a abys to zvládla. ![]()
Příspěvek upraven 22.01.12 v 21:28
Zakladatelko jedině ty sama znáš vaši rodinnou situaci.Ty sama víš,jak na tom jste tedˇ,jaké jsou vaše možnosti a celková situase ve vztahu.Ono je lehké napsat nech si to,ale žádná z nás tvé děti v budoucnu nebudem živit a řešit rodinné problémy. Ony těžko v 15 ti budou po sobě děti tahat oblečení,nehledě na výdaje za kroužky,školy a ostatní,dokud se člověk nedostane až do této fáze,je to hrozně lehké napsat- nedávej dítě pryč. Potom už je to o to těžší řešit a ten ten rozdíldvě,nebo tři je sakra citelný. Jsem sama matka tří dětí,z toho jedno dospělé,.tudíž vím,o čem píšu a kdybych v dnešní době neměla zázemí,oporu ve svém partnerovi a navíc i zkušenost,že dokážu utáhnout dvě děti sama,nejdu do toho. To píšu narovinu. Takže za mně- je to na tobě. Rozhodni se tak,aby jsi sama jednou jednoho,či druhého nelitovala.
Pokud by ses rozhodla si dítě nenechat, pak by jsi se neměla bát si stát za svým. Doktor není jeho otec, nepomůže s výchovou a nikdy ho už nemusíš vidět.
Pokud se rozhodneš nechat si dítě a někdo - kromě rodičů dítěte - bude proti, zase - nemá ti do toho co mluvit. ![]()
Stůj si za svým, popřípadě manželovým rozhodnutím, ať je jakkékoliv. Cizí lidé do toho nemají co mluvit.
K tématu, zůstala jsem sama s 2 dětmi a bylo to dost šílené. Kdo má podporu manžela, přítele, kamarádů a rodiny - zvládne mnoho. Kdo zůstane sám, tak jako jsem zůstala sama já (rodiče 400 km), bude výchova dětí o to náročnější.
Pokud máš někoho, kdo ti pomůže, zvládneš to, pokud si nejsi jistá - já
osobně beru další dítě jako starost především pro matku.
![]()
domiku píše:
Já bych si ho nejraději nechala ještě s pomyšlením, že by to mohla být konečně holčička. ale mám strach, že když třeba zůstanu sama tak to se třema nezvládnu.
Ani nevím jak bych to řekla doktorovi. Hned při prvním vyšetření mi říkal, že doufá že si to nechám. a v úterý bych si měla jít pro průkazku.
Teda jsem od prirody strasne zvedavy clovek, tak mi to nedalo a podivala jsem se na youtube. Ukaz mu to! a jestli ma v sobe aspon trosku citu, tak Te pochopi ![]()
Marjanko, to je nádherně řečeny:-)))))
Dav, taky krásný postřeh, opravdu to miminko asi k Dom hoooodně chce ![]()
Jinak mamka říkala, že tatka chtěl jen jedno miminko a když čekala třetí tak s ní nemluvil skoro 4měsíce!!! A bráška má ted 30, má 3 vysoký školy, cestuje po světě, je tak šikovnej, inteligentní, citlivej a opravdu vzácnej člověk. Tatka ho zbožnuje, nás všechny a to jsme nakonec čtyři sourozenci:-))) A je štastnej že nás má a my jeho ![]()
držím pěsti at to dobře dopadne…a na potrat já za sebe bych nešla…
mám tři děti, to plánované druhé dítě byla dvočata. neuvažovala jsem nikdy, že bych např. šla na redukci. problémy jsme měli a hned po porodu to vypadalo na odchod manžela k milence. nakonec jsme vše ustáli. vím, že kdybych teď náhodou otěhotněla, tak dítě chci, i kdyby to měly být zase dvojčata. Chlap od ženy může odejít vždy i od dětí. matka ne, beru na sebe tu zodpovědnost a doufám, že kdyby taková situace nastala nějak se s tím poperu, ať s pomocí přátel a rodiny nebo úplně sama, prostě budu muset, ale mě za to ty děti prostě stojí (-:, a i když je to hodně náročné, jsou blízko sebe a zlobí a vytáčí maminku, tak raději už nikdy v životě nepůjdu ke kadeřnici, nekoupím si jediné šminky, hlavně, že je mám.
Chlap tvůj nikdy nebude, ale děti, ty budou z tvé krve navždy. A já ti přeju, aby to nakonec pochopil i ten tvůj chlap. A jinak můj manžel dvojčata skrz ty naše problémy začal mít skutečně rád až za půl roku po porodu, ale nakonec si k nim cestu našel i my k sobě ((-: .
Aty píše:
mám tři děti, to plánované druhé dítě byla dvočata. neuvažovala jsem nikdy, že bych např. šla na redukci. problémy jsme měli a hned po porodu to vypadalo na odchod manžela k milence. nakonec jsme vše ustáli. vím, že kdybych teď náhodou otěhotněla, tak dítě chci, i kdyby to měly být zase dvojčata. Chlap od ženy může odejít vždy i od dětí. matka ne, beru na sebe tu zodpovědnost a doufám, že kdyby taková situace nastala nějak se s tím poperu, ať s pomocí přátel a rodiny nebo úplně sama, prostě budu muset, ale mě za to ty děti prostě stojí (-:, a i když je to hodně náročné, jsou blízko sebe a zlobí a vytáčí maminku, tak raději už nikdy v životě nepůjdu ke kadeřnici, nekoupím si jediné šminky, hlavně, že je mám.
Chlap tvůj nikdy nebude, ale děti, ty budou z tvé krve navždy. A já ti přeju, aby to nakonec pochopil i ten tvůj chlap. A jinak můj manžel dvojčata skrz ty naše problémy začal mít skutečně rád až za půl roku po porodu, ale nakonec si k nim cestu našel i my k sobě ((-: .
Tak to je slovo silný ženský.
Od babičky jsem se dověděla, že než jí umřel manžel (náhle), tak asi 2 týdny předtím potratila a sama mi říkala, že i se 3 dětmi to měla ku.va těžký, ale že to čtvrté nenarozené ji mrzí, že by se taky uživilo. Dodnes jí to mrzí a to nemohla ani ovlivnit
Jestli ty sama nejsi pevně rozhodnutá pro potrat, tak na něj nechoď. Nejspíš v budoucnu budeš litovat. Přítelova mamka šla kvůli penězům na potrat a taky ji to trápí, sice to nedává najevo, ale je to uvnitř jí a lituje, protože by se to vždy dalo nějak zvládnout.
ivana-domca píše:
Teda jsem od prirody strasne zvedavy clovek, tak mi to nedalo a podivala jsem se na youtube. Ukaz mu to! a jestli ma v sobe aspon trosku citu, tak Te pochopi
Vid' ![]()
Dendulinecek píše:ivana-domca píše:Vid'
Teda jsem od prirody strasne zvedavy clovek, tak mi to nedalo a podivala jsem se na youtube. Ukaz mu to! a jestli ma v sobe aspon trosku citu, tak Te pochopi
No jejej i ten muj rekl, ze ten doktor musi mit fakt nervy ze zeleza, aby to udelal. My se tedy trosku potykame s financnimi problemy, ale verim tomu, ze by me k necemu takovemu nenutil. A i kdyby jo, tak at tahne. Moje mama ma doma mimo me a jednoho brachy dalsi ctyri decka a zvlada to, protoze musi a sve deti ma rada
Když jsem zjistila, že čekáme čtvrté dítě, tak byl manžel asi také trochu zaskočen. Ale on mě zná, a proto si ani nedovolil nic navrhovat a raději se začal taky těšit. Dneska by syna nedal za nic na světě a vlastně už dávno před tím, než se narodil, by ho nedal. U něj se ten vztah víc vytváří ve chvíli, kdy cítí, jak kope. U mě se vztah vytváří ve chvíli, kdy se nedostaví ms. ![]()
eva valoi píše:
U mě se vztah vytváří ve chvíli, kdy se nedostaví ms.
přesné (((-:
eva valoi píše:
Když jsem zjistila, že čekáme čtvrté dítě, tak byl manžel asi také trochu zaskočen. Ale on mě zná, a proto si ani nedovolil nic navrhovat a raději se začal taky těšit. Dneska by syna nedal za nic na světě a vlastně už dávno před tím, než se narodil, by ho nedal. U něj se ten vztah víc vytváří ve chvíli, kdy cítí, jak kope. U mě se vztah vytváří ve chvíli, kdy se nedostaví ms.
Tak to je úžasný
![]()