Interupce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tenezmik
26.1.12 11:32

Hezké je,jak se některé debaty zvrhnou a lidi se vnich dostanou jinam :lol: . No nic,zakladatelce přeji vše nej a rozumím všemu,co si s manželem prošli. Sama mám 3 děti,nejmladšímu jsou 2 roky a taky se „našel“ v nevhodnou dobu pro nás.Já jsem si konečně našla práci a po dvou samovolných potratech jsme už s třetím nepočítali. Já měla jasno hned i když obavy z budoucnosti byly,ale manžel se s tím vyrovnával dlouho. A tedˇ je to naše největší zlatíčko a miláček a manžel je moc pyšný. Kamarádka mi říkávala,že třetí děti jsou nejhodnější a já jí dávám za pravdu :pankac: . Děti jsou dar a je hodně lidí,kteří je nemůžou mít a tak si myslím,že pokud tady nejsou hodně závažné důvody tak by se jich člověk neměl „zbavovat“ :hug:

• Citovat
  • Upravit
6926
26.1.12 11:41
MUFICE píše:
Jančik píše:
Náhodou, jednu takovou znám, protože je věřící, na potrat nešla a dneska se raduje z 5 letého chlapečka :P Neříkám, že situace byla pro ni jednoduchá, to v žádném případě, ale děťátko je nádherný dar a když pomineš začátky, ono tě rychle zaměstná tak, že už ani tak nevnímáš, jakým způsobem bylo počato, ale to, že je tady, že tě má rádo, potřebuje tě, že jsi prostě JEHO MÁMA :srdce:
MUFICE píše:
Táta Pavel píše:
kathystar píše:
Ale treba zjistit,ze jsem tehotna po znasilneni,sla bych na interupci.Ano interupce je strasna vec,ale kazda zena ma mit pravo volby.
Jednak u znásilnění lze použít ve většině případů pilulku, která zabrání uchycení vajíčka - takže nejde o zabití, ale o „neposkytnutí pomoci“ s následnou přirozenou smrtí. Odpovědnost za neposkytnutí pomoci ale jednoznačně je na násilníkovi. U řídkých později zjištěných těhotenství po znásilnění (např. provedeném na ženě v bezvědomí) bych se spíše přikláněl k donošení a nabídnutí k adopci, ten prcek za tátu nemůže, ale naprosto chápu postoj těch, kteří v tomto případě by zabití takového dítěte připustili. To už je skutečně výjimečný případ, jeden dva do roka, možná ani to ne. Za nejhorší považuji interrupce z kariérních a ekonomických důvodů, dneska prostě může každý, byť ve větší nouzi, děti řádně vychovat. Zbytek života se už o sebe mohou postarat.
A co ta znásilněná žena, víš jak jí bude, když v sobě bude nosit dítě, které nechce a které jí bude tu hrůzu připomínat :cert: V tomhle případě bych na potrat šla bez rozmýšlení :palec:
Tak ještě, že nejsem věřící, fakt bych to nedala. Člověk nikdy neví, co z toho dítěte vyroste.

Ježkovy ale i kdybys byla/nebyla věřící, je to fuk. To Ti nikdo nepřikáže, děláš podle svědomí a vědomí. Narozdíl od jiných nábožesntví křesťanství není stavěno na příkazech. To bych u nich dlouho nevydržela… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
26.1.12 12:51

MUFICE
1. Co by z něho vyrostlo? Milované dítě, protože má matku, která ho miluje a jak ji znám, tak mu sotva dá někdy poznat, jak bolestné pro ni bylo přivést ho na svět. Geny jsou sice geny, ale to, co rodiče, respektive matka vtiskne svému dítěti je někdy mnohdy silnější.
2. Stejně tak se můžeme zeptat, co vyroste z dítěte, které vychovává matka, která jen tak zabije své dítě jen proto, že se jí zrovna nehodí čas a způsob, jak bylo počato nebo si ho prostě nemůže dovolit? :?:
3. Znamená to třeba, že všechny matky, které mají dítě z mužem, z něhož se vyklubal podvodník, zloděj, násilník atd. mají své děti zabít jen proto, že by mohly mít otcovy geny??? :?: 8o
Nechci se tady s tebou hádat a přít, ale mezi námi, která z nás ví, co z našich dětí vyroste? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
26.1.12 12:58
Jančik píše:
Nechci se tady s tebou hádat a přít, ale mezi námi, která z nás ví, co z našich dětí vyroste? ;)

Joo to nevíme nikdo a kolikrát se divíme, „po kom to to dítě má“…
Prý se dědí zpátky 7 rodů?? 8o Čili co já vím, co moje pra-pra-pra-pra-pra… vyváděla a měla… (I když vím, děláme si rodokmen, ale stejně :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tenezmik
26.1.12 13:33

Jojo,já ani nemusím jít sedm rodů dozadu,už tedˇmoje zlatíčka ukazují,co po kom mají :mrgreen::zed:

• Citovat
  • Upravit
6926
26.1.12 13:34
tenezmik píše:
Jojo,já ani nemusím jít sedm rodů dozadu,už tedˇmoje zlatíčka ukazují,co po kom mají :mrgreen: . :zed:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50147
26.1.12 15:36
Jančik píše:
MUFICE
1. Co by z něho vyrostlo? Milované dítě, protože má matku, která ho miluje a jak ji znám, tak mu sotva dá někdy poznat, jak bolestné pro ni bylo přivést ho na svět. Geny jsou sice geny, ale to, co rodiče, respektive matka vtiskne svému dítěti je někdy mnohdy silnější.
2. Stejně tak se můžeme zeptat, co vyroste z dítěte, které vychovává matka, která jen tak zabije své dítě jen proto, že se jí zrovna nehodí čas a způsob, jak bylo počato nebo si ho prostě nemůže dovolit? :?:
3. Znamená to třeba, že všechny matky, které mají dítě z mužem, z něhož se vyklubal podvodník, zloděj, násilník atd. mají své děti zabít jen proto, že by mohly mít otcovy geny??? :?: 8o
Nechci se tady s tebou hádat a přít, ale mezi námi, která z nás ví, co z našich dětí vyroste? ;)

No nic, tohle by bylo na delší povídání, sem to nepatří, je to trošku OT ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
26.1.12 17:24

Asi jo, tak zas někdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka934
4.2.12 12:42

Ahoj, je mi 16 let chtěla bych Vás poprosit o radu, je-li to možné…asi před 3 týdny jsem spala u kamaráda, neměli jsme pohlavní styk, ale mazlili jsme se. Teďka jsem byla poprvé u gynekoložky a na ultrazvuku mi našla nález. Říkala, že to vypadá jako začátek těhotenství, ale může to být i sraženina krve. Mám takový pocit, a nějak se s tím vyrovnávám, že jsem doopravdy těhotná. Za 2 týdny jdu na kontrolu a zřejmě i na testy. Mám ráda strašně děti, taky je hlídám, ale zároveň studuji 1. ročník na střední škole. S mamkou jsme strašně rády, že tam chodím. Četla jsem, že od 16 let nemusíš mít souhlas rodičů, ale musí o tom vědět, nevím jak bych to vysvětlila mamce, strašně se toho bojím. Ale zároveň nechat si dítě vzít mi příjde divné, nedokážu si představit, že ho zabiju, ale se školou taky nechci skončit. Prosím poraďte :(

• Citovat
  • Upravit
6569
4.2.12 12:53
Markétka934 píše:
Ahoj, je mi 16 let chtěla bych Vás poprosit o radu, je-li to možné…asi před 3 týdny jsem spala u kamaráda, neměli jsme pohlavní styk, ale mazlili jsme se. Teďka jsem byla poprvé u gynekoložky a na ultrazvuku mi našla nález. Říkala, že to vypadá jako začátek těhotenství, ale může to být i sraženina krve. Mám takový pocit, a nějak se s tím vyrovnávám, že jsem doopravdy těhotná. Za 2 týdny jdu na kontrolu a zřejmě i na testy. Mám ráda strašně děti, taky je hlídám, ale zároveň studuji 1. ročník na střední škole. S mamkou jsme strašně rády, že tam chodím. Četla jsem, že od 16 let nemusíš mít souhlas rodičů, ale musí o tom vědět, nevím jak bych to vysvětlila mamce, strašně se toho bojím. Ale zároveň nechat si dítě vzít mi příjde divné, nedokážu si představit, že ho zabiju, ale se školou taky nechci skončit. Prosím poraďte :(

Markétko, jako těhotenství se mi to nezdá, ale je fakt, že jeden nikdy neví…
Pokud by se ale nakonec těhotenství potvrdilo, podívej, nikdo Ti nemůže říct, jaké rozhodnutí je správné, je to jen na Tobě a otci. O mamce nepíšeš, ale podle zmínky, že je ráda, že studuješ spolu máte asi normální vztah. Svěř se jí. Podívej, školu udělat můžeš i při dítěti. Prvák dokončíš normálně, pak Ti dají individuál. Jsi mlaďounká, ano, ale vše se dá zvládnout. Pokud aspiruješ na VŠ, potencionální dítě už bude mít školkový věk a ani to nebude problém. Jen je potřeba vědět stanovisko mamky a přítele.

Za sebe si myslím, že těhotná nejsi. (ale nevím, co si představit pod pojmem mazlení a teoreticky je možné vše…) Pokud tomu tak bude a těhotenství se vyloučí, hlavně si nech napsat antikoncepci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka934
4.2.12 13:14

děkuji…antikoncepci už jsem si nechala hned napsat. S mamkou máme normální vztah dá se říct, ona je pořád v práci a někdy si i zařve. Otec, ten vůbec nic neví, nechci ho s tím plašil, když to není jisté, ale teď se to zvrtlo a nikdo z nás neví, jak to bude dál. Teď v únoru mu bude 18. Školu mám ráda a děti taky, proto studuji na učitelku v mateřské školce. Se vším jsem se svěřila své starší sestře, která bydlí se svým přítelem, a taky by si nevěděla rady. Interupce se mi zdá jako dobré řešení v mém věku, ale kdysi sem si říkala, že kdyby na to došlo, tak bych své dítě nemohla jen tak zabít. Ale teď už je to těžší rozhodování. Kdybych na ní šla, je možno aby se to mamka nedozvěděla?

• Citovat
  • Upravit
31744
4.2.12 13:56

Nech si nabrat krev na hcg,to by měla dr znát už ten den a mohla by ti říct,zda opravdu jsi těhotná,či ne :think: Není možné,aby tě nechala tak dlouho v nejistotě.Zavolej jí a vyžádej si to,abys nemusela přemýšlet nad variantou interupce.
Pak se podle toho můžeš zařídit.Držím palce,ať se těhu nepotvrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markétka934
4.2.12 14:03

děkuji…ona mi to nabízela, že uděláme testy. Nakonec jsme se dohodli, že počkáme a pak tam příjdu a uvidíme :)

• Citovat
  • Upravit
31744
4.2.12 14:06
Markétka934 píše:
děkuji…ona mi to nabízela, že uděláme testy. Nakonec jsme se dohodli, že počkáme a pak tam příjdu a uvidíme :)

A ty jako čekáš na co?Když ti dr nabídne testy a ty je odmítneš???Je ti 16 let a ty odmítáš testy??? 8o
Jen ti vemou krev a ten den víš na čem jsi.Nebo ty se ráda týráš?Já to nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
4.2.12 14:06
Markétka934 píše:
děkuji…ona mi to nabízela, že uděláme testy. Nakonec jsme se dohodli, že počkáme a pak tam příjdu a uvidíme :)

Tys odmítla testy na HCG v krvi? Výsledky jsou snad do druhého dne, věděla bys na čem jsi a nemusela bys přemýšlet nad interupcí :? Zvláštní druh masochismu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí