Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
eva valoi píše:
Mari, vždyt´oni ani nesouložili. Kde by byla těhotná? Spolkla semínko nebo co?
16 let
Ale tak dokážu si představit,jak to asi myslela,ten styk-nestyk,kdy to není dokončeno,celý akt
Ale velmi nepravděpodobné.I když náhoda je vůl
Markétko, otěhotnět žena může při souloži, pokud dojde k ejakulaci uvnitř pochvy. Jestli jste si dali pusinku, tak se nemáš čeho bát. I kdybyste si dali sto pusinek, tak určitě nejsi těhotná.
Myslete si co chcete, ale nelžu vám. Doktorka mi říkala že je možno i jinak otěhotnět, když jsme se mazlili…každopádně, když mi nevěříte, tak vám děkuji aspoň za nějaké rady, já už si nějak poradím…
Markétka934 píše:Ahoj Markétko,paní doktorka je přinejmenším zvláštní. Mám 3 děti a neumím si představit,jak jinak otěhotnět než při pohlavním styku nebo umělém oplodnění. Každopádně držím palce,pokud budeš těhotná dobře uvažuj,mohlo by se stát,že po interrupci nebudeš moci mít děti.
Myslete si co chcete, ale nelžu vám. Doktorka mi říkala že je možno i jinak otěhotnět, když jsme se mazlili…každopádně, když mi nevěříte, tak vám děkuji aspoň za nějaké rady, já už si nějak poradím…
děkuji Tenezmik…budu nad tím hodně uvažovat, ale nevím co by ne to řekli rodiče …:(
Rodičům by se to rozhodně nelíbilo,ale je to tvůj život a tvoje rozhodnutí.Je to prostě tak.Ale je pravda,že jsi vážně hodně mladá a tohle rozhodnutí ti vůbec nezávidím.A díky tvojí doktorce o tom musíš uvažovat a trápit se dalších x týdnů.Protože pokud se nakonec rozhodneš jít na potrat,tak je rozhodně lepší jít okamžitě,než v kdovíkolikátém týdnu.Takže si skoč do lékárny a udělej si test.Mimochodem,tobě se nedostavila ms?Nebo kdy jí máš dostat?
A hned zítra ráno zkus zavolat dr,že chceš krevní testy a nenech se odbít
Jo Mari, přesně tohle mi na tom nesedí - pokud by uvažovala o potratu nebo vůbec se jedná o podezření na těhotenství u takhle mladé holky, tak je v jejím zájmu to prostě zjistit okamžitě. Nebo se bude čekat na 12. týden těhotenství? Až to paní doktorka bude schopna zjistit vnitřním vyšetřením? A pak se bude rozhodovat jestli kyretáž s pořádnou dilatací hrdla děložního nebo jestli nechat???
Ten test stojí 30 korun, krevní test znamená prachobyčejněj odběr krve a výsledky bývají když ne ten den, tak do druhého dne.
ms právě očekávám…v úterý jí budu volat, nebo si zajdu v tomto týdnu na testy.
Markétka934 píše:
Pokud ms teprve očekáváš,tak by to mohlo být v pořádku,leda bys měla ovulaci pořádně posunutou.Normálně by se měla pohybovat cca 14 dní od začátku ms.Pokud mazlení proběhlo před třemi týdny,musela bys mít ovulaci těsně po ms ![]()
K doktorce jsi šla na preventivní prohlídku?Nebo už se strachem?
Markétka934 píše:
Ještě doporučuji test mamatest s citlivostí 10.Ten už by ti měl něco ukázat ![]()
Markétka934 píše: šla jsem tam poprvé a na preventivní prohlídku…
No,tak to muselo být velké překvapení.Věř,že ti tu radíme dobře.V první řadě hned zítra ten test,napiš si jeho název ať to nezapomeneš.Je dobré si tenhle test dělat z první ranní moči,takže si ho udělej v úterý ráno.Ještě je tu varianta,že si ranní moč schováš ve skleničce do doby než se vrátíš a test si budeš moct udělat.
Oni sice píšou,že ho můžeš dělat po celý den,ale ráno je to nejjistější.A hned ráno bych zavolala doktorce,že jsi hodně vystresovaná a nervózní a že bys ráda krevní testy.Měla by ti vyhovět,pokud ne,tak není nic jednoduššího změnit doktora ![]()
No to teda bylo…jinak moc děkuji mari, udělám to tak,jak jsi mi řekla.
Markétka934 píše:
No to teda bylo…jinak moc děkuji mari, udělám to tak,jak jsi mi řekla.
Nemusíš,ale je to ve tvém zájmu a i v zájmu tvojí psychiky,protože musíš být hodně nervózní.Teda já bych byla a to jako dost ![]()
Pak dej vědět ![]()