Interupce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4619
6.2.16 16:16
@Pudloslava píše:
Hele devcata, co kdybych se jako lekar chovala v ordinaci jako vy tady?

Prijde padestanice, ze ji boli zada a ja ji reknu toto: „Za to si muzete sama, kdyz necvicite a ztloustla jste. Proberte se konecne. Zaslouzila byste nafackovat. Ja to nechapu, jak si muzou lidi myslet, ze kdyz budou jen sedet na zadku, ze z toho nebudou mit nasledky“

diky za inspiraci :-) :-) ucim se od mistru:-)

nelze prirovnavat bolest zad a otazku zivota a smrti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
6.2.16 16:17
@Anonymní píše:
Poslední menstruaci jsem měla od 6.1., 16.1. jsem měla nechráněný sex a nyní mám již třetí den zpoždění. Sex jsem měla s manželem, se kterým mám chlapečka 26 měsíců, ale rozvádíme se. Rozvádíme se z důvodu alkoholu, automatů a dluhů, které splácím (do práce chodím od synovo necelých dvou let) a jelikož nemám přítele, jednou měsíčně máme sex.
A teď k dotazu, nevím co mám dělat. Ano, měla jsem se dostatečně chránit, ale již se stalo… Pracuju ve škole, kde mám smlouvu na 10 měsíců do červa, a od září je domluva již na dobu neurčitou, během měsíce bych měla dostat služební byt, který je podmíněný pracovní smlouvou (kdybych si miminko nechala, asi mi neprodlouží smlouvu a tím pádem bych zas neměla byt), mám i pokračovat v přerušeném studiu VŠ. K manželovi se vrátit nechci, on mi přiznal že to udělal schválně abych se chtěla vrátit. Nikdy v životě jsem nemyslela, že bych ani přemýšlela nad tím přerušit těhotenství, ale nyní by to bylo hrozně těžký všechno, pomalu se zvedám ze dna a zase jsem v koncích, hlavně finančně… Je mi 24 let. Co mě nyní čeká když se rozhodnu pro přerušení? N 90% jsem rozhodnutá pro přerušení. Ve čtvrtek jdu k doktorce. Prosím, neodsuzujte mě, nikdy nevíte co postihne právě vás :(

Nikde nepíšeš, jestli sis už dělala test..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
6.2.16 16:20

Mě vždycky dostane, že se o tom mluví jako o „přerušení“. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 16:20

@Bobby Dělala jsem si v první den nedostavení menstruace a nebyla druhá čárka, ale někde se píše že až třeba třetí den po zpoždění, a já měla doma jen jeden a nedostala se do lékárny, ale chodím v noci pořád na toaletu, zvýšená vnímavost pachů (jako u prvního). Ve čtvrtek jdu k doktorce to bude na 100%

• Citovat
  • Upravit
43031
6.2.16 16:21
@Kiara28 píše:
nelze prirovnavat bolest zad a otazku zivota a smrti :zed:

ano, to je klasika „prirovnani presne nekopiruje tuto situaci a proto si z nej nelze vzit naprosto zadne ponauceni“ :zed:

V tom je smysl prirovnani, ze se to jen v necem podoba.
A ta podobnost je v tom, ze zde mame osobu, ktera v minulosti udelala nejakou chybu a nyni se potyka s jejimi nasledky. Pouzkazovat na tuto chybu a vycitat teto osobe nijak nepomuze, nema smysl a je jen zbytecne krute, zejmena, pokud si to sama uvedomuje.
Smysl ma poskytnout konstruktivni radu, jak minimalizovat skody.

Příspěvek upraven 06.02.16 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
6.2.16 16:21
@Anonymní píše:
Poslední menstruaci jsem měla od 6.1., 16.1. jsem měla nechráněný sex a nyní mám již třetí den zpoždění. Sex jsem měla s manželem, se kterým mám chlapečka 26 měsíců, ale rozvádíme se. Rozvádíme se z důvodu alkoholu, automatů a dluhů, které splácím (do práce chodím od synovo necelých dvou let) a jelikož nemám přítele, jednou měsíčně máme sex.
A teď k dotazu, nevím co mám dělat. Ano, měla jsem se dostatečně chránit, ale již se stalo… Pracuju ve škole, kde mám smlouvu na 10 měsíců do červa, a od září je domluva již na dobu neurčitou, během měsíce bych měla dostat služební byt, který je podmíněný pracovní smlouvou (kdybych si miminko nechala, asi mi neprodlouží smlouvu a tím pádem bych zas neměla byt), mám i pokračovat v přerušeném studiu VŠ. K manželovi se vrátit nechci, on mi přiznal že to udělal schválně abych se chtěla vrátit. Nikdy v životě jsem nemyslela, že bych ani přemýšlela nad tím přerušit těhotenství, ale nyní by to bylo hrozně těžký všechno, pomalu se zvedám ze dna a zase jsem v koncích, hlavně finančně… Je mi 24 let. Co mě nyní čeká když se rozhodnu pro přerušení? N 90% jsem rozhodnutá pro přerušení. Ve čtvrtek jdu k doktorce. Prosím, neodsuzujte mě, nikdy nevíte co postihne právě vás :(

vysetri te a dle stari tehotenstvi to bude miniinterupce nebo interupce. Rano nastoupis na zakrok pod plnou narkozou. trva to cca 20 min. pak se proberes, pockas ve spitalu 4 hodiny a jdes domu. Pozdeji kontrola na gynde, zda je vse v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 16:22

@Enmamma
Otazka je, zda by s nekym jako jsi ty, na to kaficko sla… viz tve prispevky :zed:

• Citovat
  • Upravit
29577
6.2.16 16:23
@Enmamma píše:
Jestli to dítě chceš, tak hledej způsob, jak to s ním zvládnout. Já s tebou klidně na to kafíčko, jak tu jedna píše, půjdu.

A po kafíčku jí pomůžeš s živením dětí, ztrátou zaměstnání, možnosti mít služební byt nejspíš za pakatel a další?
Najdi způsob ty, když jsi tak chytrá :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.2.16 16:25
@Anonymní píše:
@Bobby Dělala jsem si v první den nedostavení menstruace a nebyla druhá čárka, ale někde se píše že až třeba třetí den po zpoždění, a já měla doma jen jeden a nedostala se do lékárny, ale chodím v noci pořád na toaletu, zvýšená vnímavost pachů (jako u prvního). Ve čtvrtek jdu k doktorce to bude na 100%

Moment ty nevíš na 100% jestli jsi těhotnáá? o čem se tu tedy dohadujeme? zlato nervuješ se zbytečně, třeba to těhu ani není.. počkej až budeš vědět ;) já jsem dneska 40 DC, takže mám spoždění déle, bolesti břicha už týden, prsa bolí a těhotná taky nejsem.. :) bud v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.2.16 16:28
@Anonymní píše:
@Enmamma děkuju za radu, ale to si myslíte že kdybych dítě porodila, že bych to dokázala? to rozhodně nedokázala… v tuto chvíli si pořád říkám že to „jen“ buňka zatím…

@Enmamma

Jestli je nebo neni potrat do 12 TT zabitim ditete je dane osobnim postojem zeny.
Beru ho jako dite - potrat je nepripustny, adopce mozne reseni. Neberu ho jako dite - lepsi bude potrat.

@Enmamma ja se te taky zastanu, pokud povazujes embryo za dite, obhajujes tady ve svych ocich zivot ditete a nedivim se ti, kdyz pouzijes nevybirave prostredky, protoze takove by pouzil kazdy z nas, kdyby se dozvedela, ze zakladatelka se treba chysta jit utopit mininko.
Nicmene na lidi, kteri tvuj postoj ohledne ranneho embrya nesdili, tvoje projevy o zavrazdeni pusobi podobne, jako kdyz by se ti muslim snazil vnutit burku.

Predchozi prirovnani patrilo spise tem, ktere nic neporadily, jen napsaly, ze dotycna je koza. Ty jsi alespon poradila, byt pochybuji, ze by to bylo neco platne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.16 16:29

@Nicollka1993 spíš se stresuju co by kdyby, ať to mám dopředu srovnané v hlavě než půjdu k doktorce a pak to je rychlé

• Citovat
  • Upravit
43031
6.2.16 16:31
@berry4 píše:
A po kafíčku jí pomůžeš s živením dětí, ztrátou zaměstnání, možnosti mít služební byt nejspíš za pakatel a další?
Najdi způsob ty, když jsi tak chytrá :mrgreen: :roll:

na teto urovni debatovat nejde. Pokud se neshodnete na zakladnim - tedy „je-li to uz clovek“, debata je spise komicka. Pro ni - jak by mohly materialni problemy matky byt argumentem pro zabiti clovek? Pro tebe „proc si porizovat dite, kdyz ho neuzivim?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.2.16 16:32
@Anonymní píše:
@Nicollka1993 spíš se stresuju co by kdyby, ať to mám dopředu srovnané v hlavě než půjdu k doktorce a pak to je rychlé

prosimte sousta lekaren je otevrena o vikendech, v obchodakach, tehotenske testy koupis i v drogerii. Dojed si nekam a nezpusobuj tady uzivatelkam infarktove stavy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
6.2.16 16:38
@Anonymní píše:
@Bobby Dělala jsem si v první den nedostavení menstruace a nebyla druhá čárka, ale někde se píše že až třeba třetí den po zpoždění, a já měla doma jen jeden a nedostala se do lékárny, ale chodím v noci pořád na toaletu, zvýšená vnímavost pachů (jako u prvního). Ve čtvrtek jdu k doktorce to bude na 100%

hele kup si spíš ještě jeden test…ms ti může meškat z nervů…dr tak brzo ještě nic neuvidí…leda si zajít na krev jako samoplátce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
6.2.16 16:40
@Anonymní píše:

Překvapuje mě že se žena jde poradit s cizíma lidma o tom jestli má jít na potrat nebo ne.
Vždyť je to jen na tobě samé, jestli dítě se manželem chceš či ne, nikdo ti tady nemůže říct běž nebo ne.
Je to jen tvá vůle a té rozhodnutí.
maximálně ti tady můžou napsat holky co potrat mají za sebou a co potom cítili.
Já osobně jsem taky na potratu ( 2010)byla a měla jsem pak výčitky, udělala jsem to jen proto že jsem s manželem byla krátce a stalo se. V roce 2011 už jako manželé jsem otěhotněla znovu, dítko jsme si nechali a co ale čert nechtěl. Dcera se narodila přesně v den kdy já byla na potratu (2010) a to ještě ve 32.tt brala jsem to jako potrestání za to že jsem na tom potratu vůbec byla. Kolikrát si říkám jaké dítko by to asi bylo ale na druhé straně si zase říkám třeba by mě to s manželem právě nevyšlo a já bych teď byla na dvě děti sama.
Je to prostě na každé z nás, některá to bere jako běžnou věc, jiná se s tím nevyrovná nikdy a další to nosí v sobě celý život ale žije dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí