Interupce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
6.2.16 19:28
@Pudloslava píše:
  1. tato vyrazy jsou ciste tva slova
  2. trochu pokory by ti neuskodilo, kdo jsi Ty, abys nekym opovrhovala? Budto nabidni pomocnou ruku, uzitecnou radu, nebo si hled sveho.

A kdo jsi ty, abys mi říkala, co mám a nemám říkat? Reagovala jsem jen na tvou záměrně zjednodušenou interpretaci tím, jak ji popsala sama zakladatelka. Opovržení sis přidala jen ty sama, mně je úplně jedno, co a jak zakladatelka dělá. Trochu pokory k životu bys měla mít spíš ty nebo všichni, kterým potrat jako forma antikoncepce přijde úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.2.16 19:39

@hanka.br.

1. s opovrzenim jsi zacala ty
  2. nikde zde se nezminuji o svem postoji k potratum, pisu z nadhledu a zohlednuji oba postoje ktere stavi na vratkem nastaveni hranice mezi lidstvim, e nelidstvim, pro ktere nemame zadny racionalni argument., oba postoje jsou tedy plnohodnotne. V jednom z drivejsich prispevku dokonce obhajuji jednu zenu, co pouziva vyrazy jako vrazda, kdyz hovori o potratu. Musis trosku pozorneji cist, bohuzel jsi podlehla zjednodusenemu uvazovani a sice kdyz jsem zcela bezezbytku nepodporila tvuj postoj (na kterem mi vadi pouze jeho nesmyslena a prehnana ventilace ve chvili, kdy to uz je zcela zbytecne), nabyla jsi dojmu, ze jsem z opacneho tabora.

3. nejak nerozumim tve druhe vete, kdeze zakladatelka popsala mou zamerne zjednodusenou interpretaci???
4. jsem toho nazoru, ze u lidi, kteri maji vysoko nastavenou moralni latku a jsou charakterove pevni, temer svetci, budou hodnoceny prisneji drobne moralni poklesky, treba to, jak laskave se chovali ke svym bliznim, jak je dokazali prijmout, pochopit a pripadne nasmerovat na spravnou cestu. Podobne jako nevychovance pochvalis, ze tentokrat nic nerozbil, zatimco slusnou holcicku pokaras, ze zapomela podekovat. To jen k tomu, ze by clovek nemel uviznout na podstavci svych vlasnich krasnych predstav o sobe.
5. moje vyhrady k tyvm prispevkum ber predevsim jako zastani se zakladatelky. kdyz budou vyjrostci mlatit starenku, taky se ji zastanes, ackoli ti vlastne neni nic do toho, co delaji.

Příspěvek upraven 06.02.16 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
6.2.16 19:40
@Anonymní píše:
@Enmamma
Otazka je, zda by s nekym jako jsi ty, na to kaficko sla… viz tve prispevky :zed:

Mě tím neurazíš. A pak, kdo koho soudí. Ale na internetu je zvykem rychlý úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
6.2.16 19:45

@quinsley Naprosto s tebou souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.2.16 19:54

@Pudloslava Nepatřím do žádného tábora. Snad jen do tábora odpůrců diskuzí na téma „Potrat z blbosti“, to fakt nechápu, co zakladatelé čekají. Zvlášť když se ohánějí větami Nikdy nevíte, kdy se to stane i vám. Když někdo nebere antikoncepci, spí s chlapem, kterýho nesnášejí, a který schválně nedává pozor - to je prostě něco, co se myslící ženské stát nemůže. Je to jedna velká neúcta k životu. Tys to celé shrnula slovy - spala s exmanželem, na tom nic zavrženíhodného není. Což nebylo tak zcela přesné. Tvůj příměr se stařenkou nebyl tak docela přesný. Taky bych se stařenky zakladatelky zastala, pokud by však nejdřív na ty výrostky sama nepokřikovala. To si to pak tak trochu vykoledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
6.2.16 19:56

@Pudloslava Já tomu právě uvěřím vždycky až ve chvíli, kdy se mi to vrátí :D
A jinak zakladatelka určitě už teď ví, že interrupce je špatná věc. Jen si potřebuje tady vyslechnout, že někdo to podporuje, že jiné to taky udělaly a jsou „v pohodě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
6.2.16 20:19
@berry4 píše:
Na tom se shodnout nelze nikdy. Vždy bude tábor, co to pomyslné semínko už je schopen považovat za karafiát, i když zatím jen klíčí, nebo taky ne, že…ten druhý se na věc bude dívat z toho pragmatičtějšího hlediska-aby vyrostl, dám mu dost vláhy, živin, světla, tepla…?
Soudit dřív, než se stáhly kalhoty a soudit tady někoho za vraždu je vážně úsměvné.
A myslet si, že při nevhodných podmínkách to ten pěstitel dá stůj co stůj je smutné. ¨
Rozumný pěstitel zná své hranice a možnosti, je zodpovědný především za to kvítko, co už doma pěstuje.
To potřebuje péči tady a ted´.

Tak rozumný pěstitel nezasadí, když ví, že pak nemůže pěstovat… Když už se stalo, a jasný chyby děláme všichni, tak se k tomu má postavit čelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.16 07:33
@hanka.br. píše:
@Pudloslava Nepatřím do žádného tábora. Snad jen do tábora odpůrců diskuzí na téma „Potrat z blbosti“, to fakt nechápu, co zakladatelé čekají. Zvlášť když se ohánějí větami Nikdy nevíte, kdy se to stane i vám. Když někdo nebere antikoncepci, spí s chlapem, kterýho nesnášejí, a který schválně nedává pozor - to je prostě něco, co se myslící ženské stát nemůže. Je to jedna velká neúcta k životu. Tys to celé shrnula slovy - spala s exmanželem, na tom nic zavrženíhodného není. Což nebylo tak zcela přesné. Tvůj příměr se stařenkou nebyl tak docela přesný. Taky bych se stařenky zakladatelky zastala, pokud by však nejdřív na ty výrostky sama nepokřikovala. To si to pak tak trochu vykoledovala.

myslet si, ze se tobe nic takoveho nemuze stat, je budto velka naivita, nebo velka pycha. za predpokladu, ze nejsi vysterilizovana.
jsou proste situace, kdy i moralne hodne konzistentni clovek selze a zradi ho treba blbej vlastni zalaskovanej mozek.
Kdo ma trochu sebereflexe a vi, ze je jenom clovek, jako vsichni ostatni tohle vede v patrnosti. Ano, nezodpovednost je treba odsoudit, ale jen tu nezodpovednost samou, ne toho, kdo ji byl nezodpovedny. Zakladatelka si tohle vsechno uvedomuje, je poucena do budoucnosti a nyni potrebuje podporit a kdyz by to trochu slo, zkusit nabidnout nejakou variantu bez potratu.

A ted takovy testik pro tebe - pokud by nekdo mel sanci zmenit tvuj postoj k nejakemu problemu, bude to spise ten, ktery ti vynada do krav a koz a debilu, rekne ti, at se proberes a potrebujes profackovat a ze si za vsechno muzes sama a ze jsi zla a nemoralni a vlastne nic jineho ti nerekne? A nebo to bude spise ten, kteri ti rekne, ze to se muze stat, ze jsi sice selhala ale vsichni jsme lidi, ale ze situace je vazna a toto reseni se mi zda spise nestastne a ze by bylo dobre zamyslet se spolecne, jak z toho ven aby to nenadelalo jeste vice skod?
Pokud napises, ze ti staci profackovat a uvedomis si vsechno sama a hned s polepsis, poznamenam si to nekde, abych vedela, jak ti mam zodpovidat tvoje pripadne otazky:-) jo a dej si to taky statecne do podposu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.2.16 07:36
@quinsley píše:
@Pudloslava Já tomu právě uvěřím vždycky až ve chvíli, kdy se mi to vrátí :D
A jinak zakladatelka určitě už teď ví, že interrupce je špatná věc. Jen si potřebuje tady vyslechnout, že někdo to podporuje, že jiné to taky udělaly a jsou „v pohodě“.

trochu hrozi, ze si ted budes myslet, ze veci, ktere se ti nevratily, byly v poradku a naopak si budes vycitat treba jen male lidsky pochopitelne poklesky. A nebo neco provedes a budes se pak cely zivot uzirat tim, kdy uz ta odplata prijde.
minimalne toto: veris, ze by se „universum“ tobe mstilo na detech? Tvoje predcasne narozene dite preci nemuze za tvuj potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5919
7.2.16 08:04

Nechápu holky co se tady hádáte, zakladatelka ani neví jestli je těhotná, a tady se rozpoutá bouřlivá diskuse, žádná z Vás za ni interrupci nebo péči o dítě řešit nebude. Já mám na zakladatelku svůj názor, a navíc mě docela vadí že všechny takové většinou vystupují anonymně, nechápu proč. Tak si myslím že probírat situaci, která vlastně ještě ani nenastala je zbytečné, a poslední dobou se tady všichni většinou jenom hádají a zakladatelky si mnou ruky, jak dokážou rozhádat ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.2.16 09:22

@Pudloslava Nevím, proč bych si nemohla myslet, že jsou situace, kterým bych předejít dokázala. Blbosti dělané z lásky pochopit dokážu, ale tady o lásku nešlo. Spala s ním, protože neměla přítele a má své potřeby.(!) Věděla, že si nedával pozor a v době Postinorů když tak vyřeší potratem. Ale i tak tohle chování nehodnotím - jen pocit, že tohle se každému stát může. Tak jsem pyšná, naivní a co budeš chtít…ale podle mě prostě nemůže. A to je to jediné, kvůli čemu jsem se ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
7.2.16 10:39

Zakladatelko,
nečetla jsem celou diskuzi, ale tohle prostě nepochopím. Spát s manželem, se kterým se rozvádím..a ještě bez ochrany..jako by nebylo dost prostředků jak se chránit.
No sama jsem teď zjistila, že jsem těhotná. A začínám špinit, takže je mi jasné jaký to bude mít konec. A pak narazím na tuhle diskuzi a jsem vyloženě naštvaná jak je to nespravedlivé. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.2.16 14:01

@Gosi stavět se můžeš, jak chceš. Když podmínky nejsou, tak prostě nejsou. To je tak těžké pochopit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
7.2.16 14:19
@berry4 píše:
@Gosi stavět se můžeš, jak chceš. Když podmínky nejsou, tak prostě nejsou. To je tak těžké pochopit? :lol:

psala jsem předtím, žijem v sociálním státě a je dost neziskovek, které jsou ochotný a schopný pomoct… kdo chce hledá způsob(těch je, nekolik…), kdo nechce hledá důvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
7.2.16 14:25

@Gosi U propagátorek interupce asi moc neuspěješ se snahou o zachování života a s povzbuzováním k zodpovědnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí