Interupce poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
7.2.16 17:11
@truelly píše:

Ji, máš pravdu, to jsem přehlídla… Nicméně už tak s jedním dítětem pracuje, tak to asi nějak sklobit šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.2.16 17:40
@Gosi píše:
jako v druhý diskusi, tak i tady… chyby děláme každej, vlastně většina věcí, co uděláme má nějáký následky a pokud je nejsem připraven nést, tak je nedělám… pokud už je dělám, tak holt přizpůsobím svoji situaci těm následkům… neříkám, že jsou hyeny, dyť přece všechny pak trápí svědomíčko a hrozně je to mrzí, jen že jsou nezodpovědný a sobecký srabi… stejně jako když se někdo zadluží, nemá na splátky, tak si znova půjčí a pak brečí, že má exekuce… no smutný, ale jeho boj, vybral si ho sám a pokud je v tom sám, tak fajn, jeho boj, pokud to zasáhne i člověka(dítě) za který má zodpovědnost a má vůči němu nějáké závazky, tak to fakt dobře není a měl by se ty situace naučit řešit a né před nimy zdrhat… za spoustu problémů si můžou lidi sami, a místo co by si v klidu sedli a probrali možná řešení, na co maj, kde jim můžou pomoct, tak si sami podkopávaj tu stoličku…

Myslíš člověka-dítě, co má? Ano, před ním se nedá zdrhnout. Za něj tu zodpovědnost a závazky má a má zodpovědnost i za svůj život-za jeho kvalitu, aby jí potažmo předala i tomu svému dítěti.
Pokud jde o zárodek, jde o zárodek.
Věc neurčitá.
Tady prostě nemůžem mluvit o dítěti ani člověku. Uspořádej si pojmy a dojmy.
Ano, byla velice nezodpovědná. Na svoji nezodpovědnost asi nejspíš dojela. A ted´jí to došlo ve všech souvislostech.
Ovšem-větší nezodpovědnst by byla se spoléhat na stát a žít jak socka.
Vidno, že ty nejspíš čteš jen písmenka, realita je ti absolutně vzdálená. Ale absolutně.
To už nemá ani smysl komentovat.
Zodpovědná matka se totiž bude v první řadě zajímat o to dítě a jeho potřeby, co má. V její situaci určitě.
To se nazývá selekce.
V přírodě normální pojem vzhledem k vývoji situace. U lidí se z toho dělá PROBLÉM. (Teda u některých…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
7.2.16 17:46
@berry4 píše:
Myslíš člověka-dítě, co má? Ano, před ním se nedá zdrhnout. Za něj tu zodpovědnost a závazky má a má zodpovědnost i za svůj život-za jeho kvalitu, aby jí potažmo předala i tomu svému dítěti.
Věc neurčitá.
Ano, byla velice nezodpovědná. Na svoji nezodpovědnost asi nejspíš dojela. A ted´jí to došlo ve všech souvislostech.
Ovšem-větší nezodpovědnst by byla se spoléhat na stát a žít jak socka.
Vidno, že ty nejspíš čteš jen písmenka, realita je ti absolutně vzdálená. Ale absolutně.
To už nemá ani smysl komentovat.
Zodpovědná matka se totiž bude v první řadě zajímat o to dítě a jeho potřeby, co má. V její situaci určitě.
To se nazývá selekce.
V přírodě normální pojem vzhledem k vývoji situace. U lidí se z toho dělá PROBLÉM. (Teda u některých…)

v přírodě je normální sežrat nechtěná mláďata… umělé ukončení těhotenství tam moc nejede… :nevim: bylo by logičtější, kdybys jí v rámci přiblížení k přírodě navrhla hodit dítě po porodu do popelnice, než podporovat potrat…
je rozdíl žít jako „socka“ a dva tři roky využívat solidaritu státu, když na to pár let předtím a spoustu let potom bude zase přispívat… od toho tak něják stát je, kdyby bylo dáno, ať se stará každý sám o sebe, tak není potřeba vláda, není prostor pro vědu, není prostor pro vytvoření bezpečnostních složek a každej by měl, co by si ulovil, jako v tý přírodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.2.16 17:57

@Gosi ¨koukám, že ty máš její život úplně zmapovaný a víš, úplně víš, co má v její situaci dělat. No výborně :potlesk:
Ano-v přírodě matky svoje mládata opouštějí, nebo je sežerou. Záleží na druhu.
My máme tu možnost to utnout dřív, než vůbec je možné něco vzejít.
Ale proč o tom nepsat rovnou jako o dítěti, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
9.2.16 12:30
@berry4 píše:
Věc neurčitá.

to je prave vec, na kterou lide nenahlizeji stejne
a bez shody o tomto prakticky nema smysl o potratu diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
9.2.16 12:32

No jestli uvazujeme o dobru pro stat, jako by to to snad melo byt zasadni, pokud resime byti ci nebyti lidske bytosti, tak bych doporucila taky zvazit, jestli ten nove narozeny jedinec nakonec neprinese do statni kasy vic, nez kolik se matce na davkach vyplati. Mame nizkou porodnost, populace starne, na duchody nebude nikdo delat…znate to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
9.2.16 13:07
@berry4 píše:
@Gosi ¨koukám, že ty máš její život úplně zmapovaný a víš, úplně víš, co má v její situaci dělat. No výborně :potlesk:
Ano-v přírodě matky svoje mládata opouštějí, nebo je sežerou. Záleží na druhu.
My máme tu možnost to utnout dřív, než vůbec je možné něco vzejít.
Ale proč o tom nepsat rovnou jako o dítěti, vid?

protože to už dítě jen, člověk je shluk buněk celý život, jen se mění jejich počet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.16 13:54

Omlouvam se za pohoršení nastvani a vše co jsem způsobila. Každopádně jsem si to asi musela nechat vše v hlavě srovnat. Miminko si necháme. Možná i díky vám jsem si to uvědomila, musím byt zodpovědná a postavit se čelem. Ostatně práci si mohu najít i potom dobrou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.16 13:59

Jo a test ukázal krásné dvě čárky. Opravdu se stydim ze jsem i přemýšlela nad ukončením… :roll:

• Citovat
  • Upravit
593
9.2.16 15:23
@Anonymní píše:
Omlouvam se za pohoršení nastvani a vše co jsem způsobila. Každopádně jsem si to asi musela nechat vše v hlavě srovnat. Miminko si necháme. Možná i díky vám jsem si to uvědomila, musím byt zodpovědná a postavit se čelem. Ostatně práci si mohu najít i potom dobrou

Zakladatelko, než jsem dočetla a stihla reagovat, vidím, že jsi se rozhodla, podle mě správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
9.2.16 18:04
@Anonymní píše:
Omlouvam se za pohoršení nastvani a vše co jsem způsobila. Každopádně jsem si to asi musela nechat vše v hlavě srovnat. Miminko si necháme. Možná i díky vám jsem si to uvědomila, musím byt zodpovědná a postavit se čelem. Ostatně práci si mohu najít i potom dobrou

no, pohoršila není to správný slovo, ale kdybys byla z okolí prahy, nebo pv a potřebovala pujčit něco do výbavičky, klidně napiš sz, ještě něco po špuntovi taky mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
30.3.16 00:12

Interupce? Nevím

Ahoj, nikdy bych nedoufala, že budu psát do diskuse na toto téma, ale stalo se…Je mi 26 a zjistila jsem, že jsem těhotná (zítra mám jít k lékaři, ale 3 balíčky těhot. testů mluví i tak jasně). Věc se má tak, že otec dítěte je vlastně můj už bývalý přítel, rozešel se se mnou on a to už podruhé (vztah cca 7 let zkratka bud na svatbu nebo na rozchod). Nerozešli jsme se vlastně ve zlém, jen už právě nebylo sil na další společný život, tím, že jsme si nebyli lhostejní a bydlíme stále kousek od sebe, společní kamarádi, koníčky…Nemusíte říkat, že je to hloupost, ale je těžké být sám - no zkrátka ten poměr tam byl, asi neumíme být spolu ani bez sebe, ale teď co dál??? Někdo by řekl, že je to znamení, že k sobě patříme no anebo je to chyba, za kterou se platí. Zmatená jsem pořádně - on o tom ví, nezachoval se nijak zle stylem,,dej to pryč„, ale právě, když už jsem začínala myslet dál, na nové začátky a naděje a pomalu se z rozchodu dostávala, od bývalého se odpoutávala s tím, že opravdu nebyl ten pravý a začala se i těšit na nové možnosti, tak tohle… děsí mě myšlenka vztahu, který drží pohromadě jen povinnost k dítěti a nejistota z toho co bude, že to teda zas zkusíme a pak zjistíme, že to fakt nefunguje jen teda už s dítětem na světě nebo se rozhodnout pro interupci? Děti chci, dokázala bych ho milovat, ale taky ho chci z lásky…A zárověň myšlenka na interupci a na to, že mě bude pronásledovat myšlenka,,co by kdyby“..Bije se to ve mě přesně 50:50…Vlastně ani nečekám radu, stejně je to hlavně na mě, spíš potřebuju vyslechnout, ulevit psychice. Díky za odezvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.3.16 00:23

@Adelhaide je to hlavně tvoje věc a rozhodnutí, ale miminko bych si nechala. Věk na to máš a je spoustu maminek co děti mít nemohou a může se stát, že pokud půjdeš na přerušení a za pár let budeš plánovat miminko tak to nemusí klapnout. Taky záleží jestli ho sama uživíš jestli se s přítelem k sobě nevrátíte :nevim: sama nevím co bych dělala, ale poslední dobou si čtu deníčky od holek, které nemají to štěstí a brečím u toho jak želva :,( věřím, že je to těžké rozhodnutí. Zkus si sepsat na papír PRO a PROTI. Třeba se tak budeš lépe rozhodovat. Držím pěsti ať to pro Tebe dopadne co nejlépe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
30.3.16 00:32

A s přítelem si zkus promluvit co k tobě cítí a jak to vidí on. Záleží jestli si miminko necháš jen pod podmínkou, že zůstaneš s přítelem i za předpokladu, že to neklapne nebo se budeš rozhodovat čistě jen o tom zda jít na přerušení nebo si miminko nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
30.3.16 00:52

Neni to o nem, ale o tobe a diteti. CHCES to dite? tak si ho nech a nepremyslej nad tim.

neres, ze ti neni 18, a nebo 38, proste jaky vztah mas k diteti-ted? citis neco-lasku, udiv?

pokud citis hnev, nenavist nebo odpor, to dite nemej. Ale jestli je v tobe gram lasky, tak si ho nech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí