Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
23.11.10 13:24

No právě a já to zase píšu ze své zkušenosti. A právě proto, že každý má život uspořádaný jinak je tu ta volba.Vám to vyšlo, jinde to nevyjde.
Nemůžeš si myslet, že protože že to vám jde, to jde všem.
Vím jak to myslíš, vím co tím chceš naznačit , ale život je někdy o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.11.10 13:28

Ja jsem s potratem nikdy nesouhlasila, ale pak je to taky kazdeho vec, ze.
To video jsem nedodivala, protoze je to otresne a hlavne se mi zbudila dcerka, takze uz to ani nedokoukam. Ale zajimave a hodne smutne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
23.11.10 13:29

Oni finance hrají docela velkou roli.Píšeš,že máte tři děti a taky jste to zvládli,ale jsou i rodiny co jsou mnohem více zadlužené v řádkách desetitisíců a vědí,že mimi by neuživili,že mají dluhů kam se podíváš tak je pro ně lepší jít na potrat než,aby se jim narodilo mimi který by neuživili.V nějakých případech je nevyhnutelné jít na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.11.10 13:39
78mamina píše:
Lizbet ale to že si to uvědomuje je právě to šílené né přeci nikdo nemůže vědět jak na tom bude fin za rok nebo dva a argument typu nevíme jak by jsme to utáhli mě teda nepřesvědčil o nutnosti interupce.

Přesně, to, že teď máme dost financí na obživu dětí nám nijak negarantuje, že je budeme mít i za rok nebo za deset let. A pak jsou samozřejmě různá měřítka toho, co dítě opravdu potřebuje. A podle mě prostě není menší zlo dítě zabít, než ho nechat narodit do ne úplně ideálních podmínek. Argumentace týranými dětmi je úplně mimo, přece to, že na dítě někdo nemá ideální podmínky, ještě neznamená, že ho bude týrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.11.10 13:42
Lizbeth píše: ale život je někdy o něčem jiném.

A o čem teda je? Když bych teda byla v tak strašných podmínkách, že si dítě opravdu nemůžu dovolit, neb by umřelo hlady, podchlazením nebo něčím podobným, těžko budu mít ještě náladu souložit a nějaké dítě vyrobit :lol: Stačí se podívat, v jakých podmínkách vyrůstají děti v rozvojových zemích. Z našeho pohledu je to určitě hrůza a litujeme je. Bylo by teda lepší je zabít, aby se chudáci netrápili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.11.10 13:43
sexyfraga píše:
Oni finance hrají docela velkou roli.Píšeš,že máte tři děti a taky jste to zvládli,ale jsou i rodiny co jsou mnohem více zadlužené v řádkách desetitisíců a vědí,že mimi by neuživili,že mají dluhů kam se podíváš tak je pro ně lepší jít na potrat než,aby se jim narodilo mimi který by neuživili.V nějakých případech je nevyhnutelné jít na potrat.

Není to nevyhnutelné, je tu přece vždycky možnost adopce. A rozhodnout se raději pro potrat prostě je sobecké, žena nechce citově utrpět tím, že by narozené dítě, ke kterému by už měla zřejmě vztah, dala někomu jinému. To je čiré sobectví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.10 13:44

Ja osobne som presvedcena ze na potrat nikdy nepojdem. A Nemy vykrik nam pustali v maturitnom rocniku na biologii … mozno ma ovplyvnil … Ale proti potratom nie som. Su zenske co si nezasluzia mat deti. Su zenske co su presvedcene ze im dieta znici/znicilo zivot. A su situacie ked to inak nejde. Moj otec zomrel ked som mala sest rokov a sestra tri a nasi zacali rozmyslat ci nechcu tretie. Fakt si neviem predstavit ze by sa podarilo …

A okrem toho, myslim si ze interupcia je tak vazny zakrok ze ta zenska si svoj „trest“ ponesie az do smrti, netreba aby ju este odsudzovalo okolie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22264
23.11.10 13:47
ivuska.h píše:
Argumentace týranými dětmi je úplně mimo, přece to, že na dítě někdo nemá ideální podmínky, ještě neznamená, že ho bude týrat.

Argumentace týranými dětmi je naprosto na místě.

Pokud bude žena opravdu rozhodnutá, že dítě nechce - z jakéhokoli důvodu - a bude přesto zákonem donucená si jej nechat… :think: … nedala bych ruku do ohně za to, že v každé takové ženě se probudí mateřský cit a že každé takové dítě bude vyrůstat v láskyplném a milujícím prostředí. Navíc, „týráním“ není jen bití a fyzické tresty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
23.11.10 14:00

Já tedy souhlasím s Ivushkou a fakt myslím, že argumentace týráním je nesmyslná. Když to bude případ, že k dítěti žena nebude mít vztah a bude ho nenávidět za svůj zpackaný život, tak ho přece může dát někomu, kdo ho bude milovat. Souhlasím na 100 procent s kampaní: „Adopcí mu dáte šanci, potrat je jen smrt!“
Znám ženu, která čekala šesté dítě a doktor automaticky navrhl potrat a ona ho uzemnila, když mu řekla: „A co kdybychom zabili raději některé z těch starších, pane doktore?“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.11.10 14:17

Ivusko, já ti tvůj názor neberu, svůj si též ponechám.
A já nebudu mluvit jako ty, za týrané děti či děti každý den žíznící a hladovějící v rozvojových zemích. Nevím jestli jsou rády, že jsou na světě..Nevím, tak to nebudu hodnotit.
Ty na potrat nikdy nepůjdeš. To je tvé právo a volba.
Jiné půjdou z nejrůznějších a dle tebe naprosto neopodstatněných důvodu.To je zase jejich volba. Tvé děti umírat nebudou.
A nepsala jsem to tak, že každé dítě z nuzných podmínek je týrané. Je to jen možnost jak to s nechtěnými dětmi může dopadnout. Jistě uznáš , že vymodlené, chtěné a plánované děti takto většinou nedopadnou.
Nikomu to prosím necpu. Jen by nebylo od věci aby o tom, co vede ženy k potratu diskutoval někdo, kdo potrat zvažoval či podstoupil. Odpůrci většinou nedisponují mírou empatie, potřebné k pochopení někoho takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.10 14:22

píšete tady že argumentace tyrani neni na miste, fajn, a to si myslite ze kdyz se narodi nechtene dite tak ze ho maminka ukazkove da do babyboxu nebo k adopci? tak kdo sakra ty miminka haze do popelnic?? matky vytoužených miminek? kdo udusí 1 leté dítě? taky matka vytouženého dítěte…? já proste nechápu proc by jste nutili zenskou ktera do sebe cpe treba 15let prášky aby nepočala, aby dite donosila..?

• Citovat
  • Upravit
22264
23.11.10 14:24
Mafina5 píše:
Já tedy souhlasím s Ivushkou a fakt myslím, že argumentace týráním je nesmyslná. Když to bude případ, že k dítěti žena nebude mít vztah a bude ho nenávidět za svůj zpackaný život, tak ho přece může dát někomu, kdo ho bude milovat. Souhlasím na 100 procent s kampaní: „Adopcí mu dáte šanci, potrat je jen smrt!“

Může… ale jsem přesvědčená, že většina těch žen to neudělá.

Aby to mohly udělat, musejí dítě donosit - a už to pro spoustu těchto žen znamená problém, který nechtějí nebo nedovedou řešit. V zaměstnání i v dalších oblastech života. Krom toho, porodem a vzdáním se dítěte to pro ně nekončí. Budou poslouchat zvídavé otázky, čelit nechápavým pohledům - možná až do konce života ponesou veřejně cejch „té, co odložila dítě“. A to nechtějí, to by neustály…

Co si o nás myslí naše okolí, je pro každého z nás důležité… Nikdo nežijeme ve vzduchoprázdnu, máme kolem sebe lidi a s těmi a vedle nich musíme žít. Nikomu z nás nemůže být (a není) jedno, co si o něm myslí jeho nejbližší okolí. Lže, kdo tvrdí opak…

Každopádně, potraty se provádět budou, ať se nám to líbí nebo ne… když ne legálně, pak ilegálně. Cokoli je postaveno mimo zákon, děje se stejně.

A hodnotit či posuzovat jednání jiného člověka podle toho, jak se chovám, co cítím a jaké hodnoty uznávám já (což tady spousta diskutujících dělá), to mi připadá - velmi mírně řečeno - „poněkud nerozumné“… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
23.11.10 14:49
delice píše:
Já bych se na to koukla tak nějak celkově. Potraty bych nezakazovala, ani nevím, jak se tohle řeší v zemích, kde zakázané jsou. Mají výjimky? Na vývojové vady, postižení, znásilnění a podbně? Při prokázání vývojové vady, která znamená bud mentálně postižené dítě, nebo fyzické postižení ohrožující nebo vylučujíčí život, nebo kombinaci obojího, pak bych ty ženy neodsuzovala. Něco jiného je fakt, jako že zrovna se mi „to“ nehodí a dám „to“ pryč.

Ahojky delice nevím jestli ti na to nekdo odpovedel..

Interrupce v zemích Evropské unie

Malta - platí zde úplný zákaz interrupcí, lékaři hrozí za provedení zákroku 18 měsíců až čtyři roky vězení a doživotní zákaz činnosti. Také žena může být za potrat potrestána odnětím svobody na 18 měsíců až tři roky.

Irsko - interrupce je povolena pouze v případě ohrožení života ženy, včetně rizika její sebevraždy

Kypr, Polsko, Portugalsko - země, kde jsou interrupce povoleny jen v případě ohrožení života matky, znásilnění či poškození plodu

Británie, Finsko - země, kde jsou interrupce povoleny kromě ohrožení života ženy, znásilnění a poškození plodu rovněž ze sociálních či ekonomických důvodů

Slovinsko, Belgie, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estonsko, Španělsko, Francie, Itálie, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Německo, Rakousko, Řecko, Slovensko, Nizozemsko, Rumunsko, Švédsko - země, kde je interrupce povolena na žádost ženy.

No a třeba polky to řeší tak že jezdí do ČR nechat si udělat potrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
23.11.10 15:02
ivuska.h píše:
sexyfraga píše:
Není to nevyhnutelné, je tu přece vždycky možnost adopce. A rozhodnout se raději pro potrat prostě je sobecké, žena nechce citově utrpět tím, že by narozené dítě, ke kterému by už měla zřejmě vztah, dala někomu jinému. To je čiré sobectví.

To o tom sobectví jsem se už zmínila. Psala jsem to v souvislosti s tím, že bych se do té situace dostala já, nechtěně bych otěhotněla, a hned po zjištění zjistila, že dítě nemohu mít. Ptala jsem se také jestli by to někdo z vás dokázal, porodit ho a dát pryč, ty jo? Myslím tím, že by sis ho opravdu nemohla nechat, dala bys narozené dítě někomu jinému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
23.11.10 15:07

A jen dodám, doufám a všem přeji aby se nemusely nikdy takhle rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty