Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3200
22.11.10 00:49

Tak tady se to začíná zase přiostřovat :lol:
nečetla jsem celo diskuzi,ale napíšu také svůj názor na danou věc.

Nejsem odpůrce interupcí,je to přeci svobodná volba ženy a nechápu lidi,kteří ji totálně zavrhují.Na druhou stranu zase holka,která je naprosto nezodpovědná a v dnešní době se nechrání a spoléhá na to,že nad ní bude stát Bůh :roll: ,tak to taky ne,to jsem odpůrce.
Ale co se týká těhu ze znásilnění,třeba že to je mladá holka a je těhotná,školu má před sebou…a ted představa,že by si dítě nechala a dosmrti by na něj koukala a celý život by jí připomínalo tu hnusnou událost???Holky co to tady odsuzují by se nad touhle možností měly zamyslet a zvážit,jestli i v takových případech jako je znásilnění by byly proti a nebo pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
22.11.10 06:56
Anonymní píše:
Promiň, ale asi máš zdravé děti, Pudloslavo…
Naš první chlapec se narodil a měl zhoubný nádor, rok na chemoterapiích, doma jsem byla snad dva dny za měsíc a hned zpátky a to jako prvorodička a nějakou poporodní derpesy jsem neměla ani právo. Navíc nádor vidět byl, ale to je jiná věc…
Kdybych byla podruhé těhotná a na sonu se objevil nějaký nález pulka, tak bych taky šla a hned, protože to co si malý zažil i my nepřeju nikomu… Kakal krev, nejedl, nepil, věčně na přístrojích z chemi..

zajimave, uz jsem to pozorovala i v jinych diskusich, prestoze jsem svuj nazor na potraty ano/ne nenapsala, najdou se vzdycky lidi, co si to nejak vylozi a pusti se do me :-)

tveho ditete a tebe je mi vazne moc lito. modlim se, aby me nic takoveho nepotkalo. lidi ale taky chodi na potrat treba kvuli tomu, ze diteti chybi noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
22.11.10 06:56
Anonymní píše:
Pudloslava píše:
ppalea píše:
Pudlo to by ale taky mohlo zajít až do takove krajnosti že se pak zakáže antikoncepce protože přece nikdo nemá právo zabránit jinému člověku aby byl počat… Tím neospravedlňuju potrat, ale chci říčt, že prostě nelze jednoznačně určit kdy začínají práva člověka, lze to pouze tak jak si to tak která společnost obecně stanoví, což si myslím, že je uděláno momentálně docela jednoznačně..
vsak jo, musi se to nejak stanovit - ale proc je to pro zdrave dite v 12 TT a dite, ktere ma treba rozstep patra az v 24 TT? Copak ta relativne mala vada ho zbavuje clovecenstvi na dalsi 3 mesice? Podle me tohle nelze ospravedlnit tim, ze na to nejde prijit driv. Kdyz se na nejakou vadu prijde az po porodu, taky se dite neutrati. Jsem za stanoveni jednotne hranice bez ohledu na vady ci zdravi.
8-o Tak k tomu lze jen dodat že nevíš o čem píšeš :-( Je pro tebe relevantnější přivést na svět miminko které z celého svého života nebude mít nic? bude upoutané na lůžko, krmeno sondou a mít nepřítomný pohled do prázdna? :-x Mám postiženého synka, po porodu mu praskla cévka v mozku a sraženina udělal své, není na tom sice tak špatně jak jsem popisovala výše, ale jelikož navštěvuji centra pro postižené děti vídám i takové co opravdu jen leží a koukají..žádná emoce, pohyb…nic. :cry:

zajimave, uz jsem to pozorovala i v jinych diskusich, prestoze jsem svuj nazor na potraty ano/ne nenapsala, najdou se vzdycky lidi, co si to nejak vylozi a pusti se do me :-)

tveho ditete a tebe je mi vazne moc lito. modlim se, aby me nic takoveho nepotkalo. lidi ale taky chodi na potrat treba kvuli tomu, ze diteti chybi noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43060
22.11.10 07:08

ja vim, vy me nektere znate (mozna se skryvate za anonymitu, abycvh si o vas nemohla udelat obrazek, nevim) a vite, ze jsme verici, tak automaticky predpokladate, ze jsem uplne proti vsem potratum.
ja nevim
v tom ohledu mohu stanovit pravidla jen pro sebe a ne vztahovat je na druhe, narozdil od nekterych uzivatelek podle sebe nesoudim tebe

nicmene za jednotnou hranici jsem
nenapsala jsem ale jakou
na tom at se spolecnost usnese, v jakem veku je uz dite natolik clovekem, ze si jeho zivota vazime, ze ho zachranujeme at uz je jakykoliv
pokud to ma byt 24 TT, nebo okamzik porodu - budiz - ale chovejme se stejne i ke zdravym
uz kvuli svemu vlastnimu svedomi
pokud smime ve 24 TT dite utratit z relativne banalnich duvodu, jako jsou mensi telesne vady, potom je to pro me signal - to dite nema zadnou hodnotu - asi to teda jeste neni dite, ale jen neco, organ v tele matky - a proc by tedy zdrave melo byt neco vic?

jestli zase vytahnete srdceryvne osobni historky a zkusenosti jako argumenty proc potraty ano, podotykam znova - NEROZUMIME SI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
22.11.10 07:22

Začalo to příspěvkem v chrámu a skončilo takto taky zajímavé…Myslim si,že je to opravdu každé ženy věc jestli jde na potrat nebo ne,jen proto že třeba některá z holek šla na potrat a já jí znám mám od ní odvracet pohled to snad ne!!!! :cert: Moje miminko to není.Jestli tak z nějakého důvodu učinila nebudu ji odsuzovat.A protože některá má děti v 17,16,15 už jsou dost dospělé aby věděli co dělají není rok nebreč kdy se o sexu moc nemluvilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
22.11.10 09:07

potrat ano - ne???

Tak včerejší diskuze mě nakopla k tomu, abych shlédla stránky s danou tématikou, je to tedy pro otrlé, ale možná by opravdu stálo za to, aby puberťáci než začnou sexuálně žít shlédli tato dvě videa a možná by si alepoň v těchto případech dali pozor a používali antiku.
http://znamost.cz/seznamka.php?…
V reportáži mluví gynekolog, který jako první zakládal potratovou kliniku, pointa je v tom, že dokud nebyl zaveden do gyn. UTZ provedl se svým týmem přes 75000? tisíc (tuším) interrupcí. Pak zjistil, že plod v matce žije a hýbe se což dokazuje videem… Byla jsem v šoku, ale nedalo mi to nedokoukat, to mimi se snaží utéct a schovat před kyretou…
Neříkám ne potratům, říkám ano prevenci. Začít sexuálně žít a být si vědom co se může stát když se nebudu chránit.
Nebyla jsem v situaci kdy se rozhodovat o tom, zda jít na potrat ve chvíli kdy zjistím že dítě bude mít těžkou VV, ale nejspíš bych nedokázala takové mimi přivést na svět. Navíc představa, že i přes to přese všechno se takto nemocné miminko narodí a se mnou jako rodičem se něco stane, kdo se o něj postará????
Skončí v ústavu??? Nebo sourozenec bude nucen se starat???? Mám právo po něm něco takového chtít???? I to starší dítě má přeci právo na plnohodnotný život!
Jinak ještě zpět k těm potratům, třeba na Ukrajině dělají potraty i v 9 měsíci těhotenství žena potratí/porodí dítě, gynekolog má u „kozy“ kýbl s vodou a než se dítě prvně nadechne utopí jej… :pocitac: :zed:
Tak a teď se do mě můžete pustit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.11.10 09:14

Já vůbec nechápu, proč toto téma tady nakonec takto je :nevim: :nevim: Už na začátku bylo zřejmé, že je to hodně citlivé téma.
Můžu napsat jenom to, že si myslím, že je to každého věc, a divím se, že vůbec se tady někdo pořád ohrazuje svým názorem, proč ne, a nebo ano teda.Ale věta .. hranice bez ohledu na vady či zdraví, co teda se i mě nelíbí. :nevim: Žádný zákonodárce i tady nějaká mamina, nemůže diskutovat o tom, co je hranice a co ne… pokud mají děcka zdravé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
22.11.10 09:17
kvaček píše:
Já vůbec nechápu, proč toto téma tady nakonec takto je :nevim: :nevim: Už na začátku bylo zřejmé, že je to hodně citlivé téma.
Můžu napsat jenom to, že si myslím, že je to každého věc, a divím se, že vůbec se tady někdo pořád ohrazuje svým názorem, proč ne, a nebo ano teda.Ale věta .. hranice bez ohledu na vady či zdraví, co teda se i mě nelíbí. :nevim: Žádný zákonodárce i tady nějaká mamina, nemůže diskutovat o tom, co je hranice a co ne… pokud mají děcka zdravé :think:

Tak, tak to je pravda… Nelze oduzovat a házet vše do jednoho pytle, protože nikdo nevíme jak bysme se v dané situaci rozhodli. Já osobně nevím jestli bych dokázala být dobrou mámou takto postiženému dítěti a obdivuji ženy které to dokáží :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
22.11.10 09:45

Je dobré mít názor říct co si myslíte,ale neodsuzovat.Přece pokud byl vynalezen ULTRAZVUK tak je to velmi dobře,že vidíme svoje miminko a po případě pokud je miminko nemocné je to na ženě jestli si ho nechá nebo ne.. :nevim: Dřív to tak nebylo,Viděli jste film Rekviem pro panenku? Co z toho života měli když byli takhle zavřený a nikdo s nimi nechtěl mít nic společnýho chovali se k nim až je mi z toho na :poblion: Jsem ráda,že jsou v dnešní době tyto vymoženosti i jako gen.vyšetření.Za sebe vím,že bych se nedokázala postarat o mentálně postižené dítě..měla bych proto jít na hranici?? :think: To je pořád dokola… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
22.11.10 10:33

Já jenom k tomu videu, páč mi to nedalo ho nekomentovat. Je pravda že jako odrazující případ pro teenagery je do ideální. Ale pro toho kdo chce vědět jak potrat opavdu probíhá tada těžce zavádějící. Za jedno se potrat kyretou už neporvádí, ale kdyby natočili potrat laparoskopem, uznávám že by to nebylo divácky zajímavý.
A hlavně je to video prostříhaný a ten plod který z ní vytáhne rozhodně není do 12. týdne ale mnohem starší, Další záběry už jsou potom zase na jinej polod… .
Jako odstrašující případ video svůj účel plní, nicméně je dost nereálný… .
Neznamená to že nějak bojuju za potraty. To vůbec ne. Svůj názor na ně už jsem napsala v začátku diskuze.
Tohle jen že mi nedalo nekomentovat to video :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
22.11.10 11:27
Jackie píše:
Já jenom k tomu videu, páč mi to nedalo ho nekomentovat. Je pravda že jako odrazující případ pro teenagery je do ideální. Ale pro toho kdo chce vědět jak potrat opavdu probíhá tada těžce zavádějící. Za jedno se potrat kyretou už neporvádí, ale kdyby natočili potrat laparoskopem, uznávám že by to nebylo divácky zajímavý.
A hlavně je to video prostříhaný a ten plod který z ní vytáhne rozhodně není do 12. týdne ale mnohem starší, Další záběry už jsou potom zase na jinej polod… .
Jako odstrašující případ video svůj účel plní, nicméně je dost nereálný… .
Neznamená to že nějak bojuju za potraty. To vůbec ne. Svůj názor na ně už jsem napsala v začátku diskuze.
Tohle jen že mi nedalo nekomentovat to video :wink:

Já jsem tohle video našla přes vyhledávač… tudíž nevim, jen opět můj osobní názor :lol: : ani jedna z nás pokud nejsme dr. nevíme jak ve skutečnosti plod ve 12 tt vypadá (fotografie z UTZ i takové ty co nám vyběhnou na různých portálech pro těhotné, jsou fotografie plodů, které byly potraceny :cry: …) Takže já bych tomu klidně věřila, plod ve 12 TT má 6,5 cm a váží zhruba 20 g.
Jinak o potratu laparoskopem jsem ještě neslyšela, nic ve zlém. Sama jsem teď musela podstoupit kyretáž z důvodu zamlklého těhotenství (což je stejný zákrok jako interrupce a kyretou se provádí :-( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
22.11.10 14:29
jirina84 píše:
Tak včerejší diskuze mě nakopla k tomu, abych shlédla stránky s danou tématikou, je to tedy pro otrlé, ale možná by opravdu stálo za to, aby puberťáci než začnou sexuálně žít shlédli tato dvě videa a možná by si alepoň v těchto případech dali pozor a používali antiku.
http://znamost.cz/seznamka.php?…
V reportáži mluví gynekolog, který jako první zakládal potratovou kliniku, pointa je v tom, že dokud nebyl zaveden do gyn. UTZ provedl se svým týmem přes 75000? tisíc (tuším) interrupcí. Pak zjistil, že plod v matce žije a hýbe se což dokazuje videem… Byla jsem v šoku, ale nedalo mi to nedokoukat, to mimi se snaží utéct a schovat před kyretou…
Neříkám ne potratům, říkám ano prevenci. Začít sexuálně žít a být si vědom co se může stát když se nebudu chránit.
Nebyla jsem v situaci kdy se rozhodovat o tom, zda jít na potrat ve chvíli kdy zjistím že dítě bude mít těžkou VV, ale nejspíš bych nedokázala takové mimi přivést na svět. Navíc představa, že i přes to přese všechno se takto nemocné miminko narodí a se mnou jako rodičem se něco stane, kdo se o něj postará????
Skončí v ústavu??? Nebo sourozenec bude nucen se starat???? Mám právo po něm něco takového chtít???? I to starší dítě má přeci právo na plnohodnotný život!
Jinak ještě zpět k těm potratům, třeba na Ukrajině dělají potraty i v 9 měsíci těhotenství žena potratí/porodí dítě, gynekolog má u „kozy“ kýbl s vodou a než se dítě prvně nadechne utopí jej… :pocitac: :zed:
Tak a teď se do mě můžete pustit :-?

Teda tohle video by měli pouštět pubertákům ve škole,myslím,že by si potom dávali mnohem větší pozor a nejen pubertáci,já neměla daleko k slzám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
22.11.10 14:34
oliš píše:
Teda tohle video by měli pouštět pubertákům ve škole,myslím,že by si potom dávali mnohem větší pozor a nejen pubertáci,já neměla daleko k slzám

Tak nějak :think: Možná by si spousta nezodpovědných nejen puberťáků, ale i dospělých uvědomilo, že je lepší tomu předcházet. Bylo mi z toho hodně smutno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
22.11.10 15:58

jak říkáte holky..já se na to koukla,ale jen tak v letu ani ne celý nemám odvahu koukat na zabití miminka nejsem puberták ..jsem tehule že? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
22.11.10 16:33
jjelena píše:
Jsem proti potratům kromě případů život ohrožujících a postižených plodů a v případě těhu po znásilnění.Kdo je schopen souložit , musí být schopen nést i následky.

Souhlasím, vidím to podobně.

Nechápu, jak někdo může říct, že je to věc té ženy. Co otec dítětě? A co to dítě samotné? Přece nemůžeme jen tak rozhodovat o životě jiných lidí. Ano, každý má tu hranici toho, kdy už je to člověk, jinde. Pro mě je to člověk od okamžiku oplodnění vajíčka a od toho se tudíž odbíjí můj názor. Principiálně je mi jedno, jestli je dítě staré 1 den od oplodnění nebo pět let od narození. Pořád má stejnou DNA a to je podle mě ten určující faktor „bytí člověkem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty