Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9094
20.11.10 19:33

Kacerval nechápu tvůj postoj a útok na každého kdo není proti potratům :roll: Nesuď ostatní, oni tě taky nesoudí. :wink: To že ty ses rozhodla tak jak ses rozhodla ještě neznamená, že je to paušálně správně a máme se tím řídit všichni.
Narovinu já bych si dítě v 16 letech nenechala. Každého názor.
Nejsem kdovíjaký zastánce potratů, ale pokud by se zakázaly bylo by jen hůř jak už tady holky psaly.
Nechápu proč by každý neměl mít možnost volby :roll:
A o zodpovědnosti v momentě kdy žačneme vést sexulální život??? Tak já nevím, ale já narovinu přiznávám že jsem zodpovědná pro to vychovat dítě nebyla. Myslím že nejsem sama.

Podle mě pořád lepší potrat než mít nechtěné dítě a dávat mu to najevo a nestrat se o něj.
Mít v 16 dítě a nemít rodinu o kterou se člověk může opřít, může se i s dítětem ocitnout na okraji společnosti ani neví jak. To myslím není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
20.11.10 19:35

Ahojky,já jsem také otěhotněla v 17ti letech,jít na potrat mě ani nenapadlo,ale jen proto,že jsem měla zázemí,ted mám druhé dítě a třetí neplánuji,ale kdyby se stalo,stejně bych na potrat nešla
Ale potrat neodsuzuji,je to volba každé ženy a ne každá dokáže dítě donosit a pak dát k adopci,já teda nevím jak bych to třeba vysvětlovala známým a sousedům-každý by mě odsoudil,že jsem dala dítě k adopci ale potrat by se ani nikdo nemusel dozvědět-je to hrozné,ale je to tak
dokážu pochopit holky co jsou v zoufalý situaci a na potrat jdou,že se měly chránit?a kde se píše o zodpovědnosti chlapa?ten se na tom taky podílí a vůbec si žádné trauma nenese,vždycky se odsoudí žena která na ten potrat jde,ale že ji třeba chlap donutil,to se většinou neřeší
a v dnešní době,kdy krouhaj rodičák,porodný co nejvíc,co má dělat holka po škole nebo ve škole když nemá práci?dostane minimum a z toho má vyžít i s děckem?
všechno ,myslím jako příklady,takmě nesnězte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.11.10 19:37

Souhlasím, házet všechny do jednoho pytle je pěkná kravina.
Například já jsme byla v nemocnici a tak šla jedna pani na potrat - asi tak 40 a víc. Když jí ho udělali tak plakala. Nejdříve neříkala nic a pak když asi viděla, že se všichni tváří tak mi začala vyprávět, jak má už starší dítě, ale žije s manželem alkoholikem, nemá jiné východisko, protoaže nemá kde jít, několikrát ji uhodil- někdo řekne, zase proč s ním je, jak si to zařídila, ble, ble, ale ono to neni někdy v životě lehce a ne akždý má spokojené manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
20.11.10 19:47

Ahoj, já jsem spíše pro ne potratům, samozřejmě že v některých případech se těhotenství zabránit nedá a je opravdu nechtěné - znásilnění, selhání antikoncepce a nebo je plod hodně postižený nebo je matka ohrožená na životě.
Ale pokud je pouze někdo líný si nasadit kondom nebo skočit pro recept, a pak jde na potrat, to je podle mě zhovadilost. Ale zákaz potratů rozhodně neschvaluji, to by bylo spíš horší.

Příspěvek upraven 20.11.10 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
20.11.10 19:48

Já zastávám názor, že je každého věc zda jde nebo nejde na potrat. Pro někoho je jediné východisko potrat a pro jiného ani nepředstavitelná představa.
Pokud žena dítě nechce je lepší, když na potrat jde. Lepší než aby to maličké bylo týrané a kolik případů takových v dnešní době je! A dát dítě k adobci? Podívejte se jak jsou plné kojenecké ústavy a kolik lidí je ochotných si vzít vlastně cizí dítě. Těch maličkých mi je moc líto. Nebo když si žena třeba nechá postižené miminko, ano ze začátku se stará, ale pak, kolik takových dětí je v ústavech. Podle mě je prostě lepší, když žena jde na potrat, když děťátko nechce. A zodpovědnost v pubertě? Kdo jí má? Je málo takových a obdivuji je, ale já rozhodně zodpovědná nebyla.

• Citovat
  • Upravit
7631
20.11.10 19:54

Já nejsem proti a to z důvodu, že by se stejně dělaly tajně za peníze,s ohrožením zdraví a životů. Navíc si například nedovedu představit, že bych v sobě nosila dítě, kdyby mě znásilnil nějaký deviant. Také bych jen tak na potrat nešla, ale jinak každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
20.11.10 20:00

Kazdeho vec, nejsem proti. Lepsi potrat hned ze zacatku, nez nestastny clovicek, mozna po cely zivot. Verim ze neni jednoduche na potrat jit, ale pokud neni lepsi vychodisko?? Nastesti jsem na potrat nikdy nemusela, ale co bych delala napr.kdyby me nekdo nedej boze znasilnil, to bych si proste nemohla nechat :nevim: Je to slozite, neda se to jen tak napsat v par vetach, clovek by to musel zazit(doufam, ze nikdy nazaziju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.10 20:06

Kacerval nemusíš chápat názory všech… to že ty máš jiný názor než ostatní neznamená, že je špatný. Jinak tobě určitě pomohl někdo z rodiny a i přítel určitě byl pro.. Ale co kdyby to bylo jinak, přítel by nechtěl za žádnou cenu, odešel by od tebe a podpora rodičů by též nebyla.. už je to jiná situace. Já jsem naštěstí tohle řešit nemusela, vždy jsem se chránila, ale jak tu slyšíš, někdy ani to nestačí… :nevim:

Tohle je dost kontroverzní téma, ale rozhodně bych nikdy nikoho nesoudila :-?
Já jsem pro možnost volby, koukněte na ten článek, taky by to taky dopadlo, interupce by se prováděly, ale jakým způsobem :roll: a za mě určitě ať jde žena radši na potrat než zahodit dítě v igelitce :cry:

• Citovat
  • Upravit
Minewka
20.11.10 20:11

Otázka v tejto diskusii je nezmyselne položená.

Neviem, či sa dotyčná pýta na to, kto by v akej situácii na potrat šiel/nešiel.

Alebo či sa pýta na názor potraty zákonom obmedziť.

Ja som za to, aby bola ponechaná možnosť voľby.

Argumenty ale, ktoré tu padli, že radšej potrat, ako potom detičky v igelitkách sú mierne povedané odveci a protirečivé.

Práve pre to, že u nás môže ísť na potrat každý - prečo tie detičky v igelitkách sú??

Nemá to absolútne nič spoločné s tým, či by potraty boli alebo neboli zakázané.

Na druhej strane - potraty sú dôsledkom dnešnej doby.

Sú dôsledkom nezmyselného učenia cirkvi o tom, že antikoncepcia (či už HAK alebo primák) - nie je povolená dokonca ani v manželstve.

Že sa zaryto odmieta sexuálna výchova- a pritom stále kopec mladých dievčat a chlapcov vedia o sexe len pár skreslených info netu alebo z Brava :mrgreen:

Často aj ich rodičia nemajú základné vedomosti o rozmnožovacej sústave. čo chcem od dievačaťa, ak aj jej matka si myslí, že najlepšie sa dá otehu v strede cyklu a že ak bude sexovať pred krámami, nič sa nestane? :zed: :zed:

Alebo že sa počas kojenia nedá otehu?

Alebo že keď chlapec vytiahne penis skôr, než sa spraví, kočka nemôže otehotnieť?

Alebo že keĎ je panna, tiež nemôže otehotnieť?

Ako vedieme svoje deti, čo sa týka sexuálnej výchovy?

„Zlyhaniu“ antiky alebo primáku - tomu fakt veľmi neverím. No ale budiž…

Povolenie alebo zakázanie potratov nič nevyrieši.
Riešiť by sa malo, aby si každý uvedomoval zodpovednosť za svoje konanie.

Túto zodpovednosť má málokto.

Koľkí z Vás „šuchli“ iné auto pri parkovaní a počkali na vodiča, alebo nechali lístok??

A chceme od nejakého zasrana alebo srajdy, aby si uvedomili zodpovednosť za svoje činy?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Každý,(či dospelý, či pubertiak) - kto sexuje bez ochrany (a je jedno, či pred krámami, po nich, medzi nimi, či s prerušovanou súložou, dokonca aj pri antike) - si musí byť vedomá/ý toho, že môže splodiť dieťa.

A čo už spraví potom, je len rozhodnutie medzi tým, či si vyberie ľahšiu, alebo ťažšiu cestu.

Tá najjednoduchšia je potrat.

Ja mám smolu, že si väčšinou vyberám tu zložitejšiu :mrgreen:

Každý nech spraví to, čo uzná za vhodné. Ak si vyberie potrat - žena s tým musí žiť (zámerne píšem žena, lebo muž si nevie naplno uvedomiť, čo znamená, že má v brušku nový život a len a len žena bude musieť konečné rozhodnutie spraviť)…neodsúdim ju. Ale nemôže čakať ani pochopenie.

• Citovat
  • Upravit
10568
20.11.10 20:24
jjelena píše:
Kacerval, máš mojí plnou podporu, že sis dítě nechala v tak brzkým věku, ale trochu se mi nelíbí tón tvých příspěvků…jako bys tu chtěla spíš číst slova pochvaly a uznání než diskutovat o obou možnostech.Já jsem proti, ale pokud na něj někdo jde, je to jeho věc, jen ho za to nepoplácám po ramenou…

ja vim,ja jsem se tak nastvala ze jsem se docela rozjela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 20:28
Lizbeth píše:
Jsem pro možnost volby.
Kačerval - tvé rozbory ostatních nejsou fér.
Jakobys sis se svým brzským těhotenstvím hodně vytrpěla a štvalo že, že někdo to vyřešil snadněji. Další důvod ukazovat na ně prstem.
Nikomu nic nenutím nikomu nic nevyvracím.

to mas pravdu,ale ja to tak citim,prece celej zivot neni fer,ale at si kazdej dela co chce,je to kazdyho vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 20:29
Bayuska píše:
bivie píše:
Kdyby se mne někdo zeptal před rokem, má odpověď by byla jasná- je to každé z nás svobodné rozhodnutí, zda chce nebo nechce přivést na svět své dítě. Samozřejmě bych přidala něco o tom, že je asi dobrý spíš předcházet než hasit požár a že o antikoncepci slýcháme od základky a navíc bych možná přihodila něco o pohlavně přenosných chorobách a nezodpovědnosti…To bylo před tím. Teď jsem 2 týdny po spont. potratu a dala bych všechno za to, abych teď byla dál těhotná a mohla v červnu porodit své očekávané miminko. Ale nemůžu, prostě umřelo, samo… A musím poctivě přiznat, že teď moc nerozumím těm holkám, co na potrat jdou- samozřejmě, že jinou kapitolou je, pokud se rozhodnou jít na potrat ze zdravotní indikace- své nebo dítěte- závažné postižení apod.- ale teď mám na mysli taková ta rozhodnutí, že se někde něco stalo omylem, tak na potrat. Holky, sorry, ale fakt Vás nechápu, dala bych nevím co za to, abych to miminko mohla mít :-?
Bivie - je mi moc líto, že jsi přišla o miminko :-(.
Ale tvá situace je určitě jiná, protože ty jsi své miminko moc chtěla. Na začátku jsi se asi nerozmýšlela, zda si ho nechat nebo ne. Ženy které nejdou na potrat ze zdravotního hlediska, své dítě prostě nechtějí nebo ho nemohou přivést na svět. Co já vím, zkušenost nemám, ale rozhodně jsem pro možnost volby jít legálně na potrat.
Přesně z důvodů, jaké tu psaly holky přede mnou - nikdy nevíme, do jaké situace se dostaneme :-?.Kacerval - trošku mi přijde, že sis z toho na začátku udělala svoji diskuzi, ve které vehementně přesvědčuješ všechny ostatní o své pravdě :-? .

neudelala,akorad jsem napsala co i o tom myslim ja,to snad jeste smim ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 20:33

sorry ale byla jsem tak vychovana,jinak je kazdeho volba jestli na potrat pujde nebo ne,rikam jen svuj nazor a nikomu to tady nenarizuju,to bych si nedovolila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ixa
222
20.11.10 20:36

Jsem proti potratům a vadí mi, že se žena obhajuje tím, že má přece možnost svobodné volby. Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého člověka (v tomto případě teprve malého človíčka).

Ale nechtěla bych, aby byly potraty nelegální. Jak už tu bylo víckrát napsáno, lepší legální potraty než jiné nelegální praktiky.

Podle mě by měl být potrat až úplně na posledním místě, pokud není jiná možnost, např. adopce, baby box.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.10 20:45

Minewko, ja si myslim že zatim kazdej tuto otazku pochopil a vubec neni nesmyslne položená, otazka je názor na potrat a jestli je nekdo proti tak jsem chtela vedet proc. co ti na tom prijde nesmyslne?? neptala jsem se na to jestli by je nekdo zakazal…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty