Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1477
20.11.10 16:41

já souhlasim s anonymkou, taky jsem pro, a nemužu souhlasit s Kacerval já otěhotnela aji kdyz jsem poctive brala pilulky, proste jsem nejaký to stastný nestastný procento… stát se mi toto treba v patnacti tak si díte nenechám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 16:41
Misula.vdf píše:
Taky se mi nelíbí potraty z důvodu…nedávali jsme si pozor, je to nezodpovědné, v dnešní době, kdy je takových ochran. Jenže nedokážu si představit, kdyby se inerupce z tohoto důvodu zakázala…mladá holčina, která doslova miminko nechce ani náhodou…jaký by měla k němu vztah?? No a další věc..Co otěhotnění ze znásilnění???
Možnost volby, kdy je zjištěno nějaké postižení, s tím souhlasím.

ja taky byla ta mlada holcina a pokud ta mlada holcina si nedavala pozor tak ma proste smulu,jinak ze znasilneni taky asi bych sla ja nevim je to hodne tezky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 16:42
freeonit píše:
já souhlasim s anonymkou, taky jsem pro, a nemužu souhlasit s Kacerval já otěhotnela aji kdyz jsem poctive brala pilulky, proste jsem nejaký to stastný nestastný procento… stát se mi toto treba v patnacti tak si díte nenechám..

byvalyho pritele dcera otehotnela v 16 letech pres pilulky a je tak zodpovedna ze si ho nechala a nesla na potrat tak co na to rikas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
20.11.10 16:42

Tohle je strašně složité téma. Matka, která by byla nucena dítě donosti, porodit, přitom by ho nechtěla…víte co by s ním mohla pak udělat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 16:43
jjelena píše:
Jsem proti potratům kromě případů život ohrožujících a postižených plodů a v případě těhu po znásilnění.Kdo je schopen souložit , musí být schopen nést i následky.

tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 16:43
Misula.vdf píše:
Tohle je strašně složité téma. Matka, která by byla nucena dítě donosti, porodit, přitom by ho nechtěla…víte co by s ním mohla pak udělat???

ja nevim,ale mela myslet na nasledky nemyslis?jinak je to ze znasilnenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.11.10 16:45

Vite kolik lidi me odsoudilo ze jsem nesla na potrat a jsem tak v mladem veku matka?hodne,vcetne pribuznych,ale dokazu s tim zit a jsem stastna ze jsem je tenkrat neposlechla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
20.11.10 16:46

To je samozřejmé, každá která začne se sexem musí být zodpovědná…ale hodně jich není a říct jim „máte smůlu, teď se musíte o dítě postarat“. Jde mi o to, že tyhle mladé holčiny by pak mohly dětem ublížit, odvrhnout. To je ještě horší. Nemusí být ani mladé.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568

musim pak se sem mrknu pa holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
kacerval píše:
freeonit píše:
byvalyho pritele dcera otehotnela v 16 letech pres pilulky a je tak zodpovedna ze si ho nechala a nesla na potrat tak co na to rikas?

Co na to říkám? nic obdivuju ji, ale já bych nebyla tak silná a statěčná si to dítě nechat a ani bych se o nej nedokázala postarat. Navíc v té době jsem ani neměla stálího přítele a jak znám moji matku tak by me poslala do prdele že si za to můžu sama tak ať se starám. ježis uplne si ji ted dokážu představit… nebyla nadsena ani kdyz jsem otehotnela v 19 a nemela dodelanou skolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.10 16:47

ja radsi tez anonymne.
mam doma 2 lete dite, predtim jsem podstoupila kyretaz z duvodu nevyvijeni se mimca, a pak jsem otehotnela kdyz bylo mimcu 9 mesicu. sice jsem se chranila a nedala si pozor den pred MS ale i tak se prihodilo. (HA nemuzu kvuli me nemoci) vzdy jsem byla proti potratum u sebe, (ostatni at si delaji co chteji) ale dostala jsem se do takove psychiky ze jsem na nej sla. nez jsem se rozhodla, jen jsem brecela nebyla se schopna starat o dite, do toho skola VS pres statnicema, svatba atd. do toho muj dr ze dite by se melo narodit do zajistene rodiny a chtene. moc mi to nepridalo, presto jsem se jednoho dne po domluve s manzelem dohodla ze na zakrok pujdu. mrzi me to ale tenkrat jsem to videla uplne jinak. ted se docela dlouho snazime o mimi a ja doufam ze se tim zakrokem nic nepokazilo :think: proto od te doby nerikam nikdy. clovek nevi co se stane. jasne pokud jde nekdo na potrat vic jak 2× za zivot uz je to nejake divne, ale presne jak uz tu nekdo psal, ma se narodit kdyz ho matka nemiluje?a nebo ho pak nekde zahodi v igelitce?
urco pro potraty jsem tedy ze zdravotniho hlediska, a pak treba ze znasilneni. ale nikoho tim neodsuzuju je to jen jeho vec.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
20.11.10 16:47
Misula.vdf píše:
Taky se mi nelíbí potraty z důvodu…nedávali jsme si pozor, je to nezodpovědné, v dnešní době, kdy je takových ochran. Jenže nedokážu si představit, kdyby se inerupce z tohoto důvodu zakázala…mladá holčina, která doslova miminko nechce ani náhodou…jaký by měla k němu vztah?? No a další věc..Co otěhotnění ze znásilnění???
Možnost volby, kdy je zjištěno nějaké postižení, s tím souhlasím.

Já nejsem pro zakázání potratů,každý at má možnost svý volby, jen u mě žádná s odpuštěním pipina,která na to jde z rozmaru, nemůže hledat pochopení. Na druhou stanu lepší potrat než nechtěný a nenáviděný dítě - s ohledem na to dítě samozřejmě.

Jo a nejsem věřící,aby si někdo nemyslel… spíš naopak

• Citovat
  • Upravit
jjelena
20.11.10 16:52

Kacerval, máš mojí plnou podporu, že sis dítě nechala v tak brzkým věku, ale trochu se mi nelíbí tón tvých příspěvků…jako bys tu chtěla spíš číst slova pochvaly a uznání než diskutovat o obou možnostech.

Já jsem proti, ale pokud na něj někdo jde, je to jeho věc, jen ho za to nepoplácám po ramenou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.10 16:52

jasne ze kazdej nese nasledky sveho jednani, a tady zase mluvite o zenskych? co kdyz ten chlap s kym to ma o ni utece nebo odejde? co ted? stat da minimalni podporu a vy odsoudite zenskou ze sla na potrat… a co ten chlap?pokud vy nejdete na potrat neodsuzujte ty druhe ze sly, je to jen jejich vec. at si kazdej dela co uzna zavhodne. myslim si ze zenska si to nese v sobe hoodne dlouho a to ji staci. mluvite o vrazde, ale v dobe interupce je to zatim jen shluk bunek (vim asi to zni blbe) ale je to tak.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
20.11.10 16:57

Anonymní, finální rozhodnutí je jen na tý ženský… A snad ve většině případů víme, s kým do tý postele lezeme, ne? Jasně, některý chlapyse projhevíaž když se to stane, ale to je prostě riziko podnikání a musím vědět dopředu, co bude, kdyby…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty