Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuji vam moc
jeste by me zajimalo, co se dela u gynekologa a da se zanet lecit nejak alternativne?
@MarkétkaBeruška Zvýšená hygiena u kvasinek je právě nemístná. Podporuje to rychlost růstu kvasinek. Naopak. V době největšího výskytu, by se měly nechat zevní genitálie minimálne dva dny bez povšimnutí, kromě léčby. Ano, není to příjemné, ale čím víc myju, tím víc se mrchy tvoří
@Anonymní píše:
Děkuji vam mocjeste by me zajimalo, co se dela u gynekologa a da se zanet lecit nejak alternativne?
Na gyndě s těbou udělá nějakou anamnézu - tj. vyzeptá se na nějaké nemoci ( jestli nějaké máš) a určitě půjdeš na tu pověstnou kozu, pro správné určení přesné diagnózy. Ale neboj se toho. DLouho tam nebudeš a hlavně je to zkrátka potřeba. Asi jako když by ti měli brát krev, tak to taky nijak neošálíme. JInak alternativum neznám a i kdyby, tak kvasinkový zánět je tak nepříjemné a tak ošemetné ( jednou jsem si kvůli nedostatečně zaléčenému zánětu uhnala zánět dělohy) onemocnění, že se toho chce každý zbavit co nejrychleji a to jde medikamenty.. Hlavně dober co ti mudr nebo v lékárně předepíší. Oni ty problémy fakt odezní téměř po první aplikaci globule nebo čípku a pod. ale stále to tam je, dokud to nezaléčíš dostatečně. Takže dober co máš, aby se ti to zbytečně nevracelo
Ted se sobota, v pondělí taky nikdo neordinuje na pohotovost bych nechodila, ale zajdi do té lékárny..
@DeTer : jsi uzasna, dekuju moc
koupila jsem si ten Canesten tak snad pomuze ![]()
@Čumák Není vůbec za co. Ráda poradím když vím a je pravdou, že mykóz jsem si natrpěla až až, takže tohle fakt znám. Bohužel. Teď už jsem teda neměla víc jak tři roky ani ťuk ![]()
Věř mi, že hned zítra ráno to bude lepší ( jestli sis koupila na zavádění do pochvy - tak to by se mělo dělat na noc) a za dny dva už nebudeš o ničem vědět. Ono to pak jde hned, když člověk s tím něco dělá. Je to nepříjemné, ale brzy to bude za Tebou ![]()
@DeTer vidíš, to by mě nenapadlo, to s tou zvýšenou hygienou, tím pádem se omlouvám zakladatelce. ![]()
@DeTer: koupila jsem si krem, myslis ze pomuze stejne jako tableetky?
@MarkétkaBeruška: nevadí, v pohodě ![]()
@Čumák to jsem ráda, je mi to líto, sama jsem teď prodělala zánět močáku a rozjížděly se mi i vaječníky a obvoďák říkal jako že zvýšit hygienu… ![]()
@MarkétkaBeruška: takze ted se moc tam dole neumivat?
jej, to me mrzi ![]()
@Čumák no právě že teď nevím. Počkám co mi řekne gyndař. Ale já jsem po dobrání ATB jen mě teď čeká pro jistotu „doléčení“
![]()
@MarkétkaBeruška: aha
no mamka zase tvrdí že se mám umyvat hodne, tak ja nevim ![]()
@MarkétkaBeruška Jé vůbec se neomlouvej… Není za co. Hlava se netrhá. No ono kvasinky jsou organismy, který se množí na vzduchu. Takže když já jím to tam krásně umyju nejlépe nějakým voňavým svincem, který je pro ně živnou půdou, tak ony se začnou množit, aby si své pole znova osídlily. Když je tam udusíš tím přípravkem proti ním, tak se nemají kam natahovat… Je to možná takový trochu divný popis, ale je to tak. Nehledě na to, že každé sáhnutí do těch míst vyvolá vlnu svědivosti, takže i proto nesahat. Až tak po dvou dnech, když největší příznaky odezní..
@Čumák Co se týká krému nemám s ním velké zkušenosti, ale mám zkušenosti s Fungicidinem, - což je zkratka ung čili mast a tu když jsem neměla globulky, jsem taktéž natírala a to i do vnitř. Neboj se toho a dej si to na ukazovák a zaveď co můžeš. Jsi - li panna neboj se, panenská blána zvládne i tampon a jestli panna nejsi, není co řešit… A pochopitelně bych natřela i zevní denitál. Ale přečti si příbalový leták. Jistě to tam bude napsané, ale vím, že se to může i do vnitř… Hlavně nic parfémovaného, volné nejlépe balvněné spodní prádlo a hlavně ne tanga. To je pro kvasinky posvícení
@DeTer zajímavé…jsem zvědavá co mi řekne doktor, jinak se ještě zeptám, myslíš že budou chtít přeléčit i přítele? Já četla že se to dělá, abych to od něj nechytala na zpět - podotýkám že jsem měla zánět vaječníků, ale v počátku už byly nasazeny ATB na močák i na ně,, ale neviděl mě gyndař, jen obvoďák. NA gyndu se objednávám příští týden.
@MarkétkaBeruška Určitě se klidně optej, ale když si najdeš nějaký diskuze na léčbu kvasinek uvádí to tam každá.. Téměř, ty co jí mají, nevěří ![]()
CO se týká přítele klidně mu zakup ten Fungicidin a kdyby měl nějaké problémy at se namaže rán a večer alespon tři dny a vynechte alespon na týden styk, aby nenastal Ping - pongový efekt. Tak se tomu totiž řiká, když si to předávají páry
JInka já teda nemívám ATB často, tak jednou za deset let
ale když už tak kupuji i probiotika abych se nepos.rala a hlavně glubule, právě na podporu poševní mikroflöry. Pak to za to nestojí, když máš tohle a ještě průjem
![]()
@DeTer : no ja se prave bojim zajet :-/ ale jeste pred spanim to namazu a snad to bude lepsi
Ten kvasinkový zánět mě také napadl. Zkus zvýšit hygienu, možná nějaké výplachy, ale kdyby to nepomáhalo raději zajdi k lékaři, pomůže Ti a nebudeš se trápit