Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11877
14.1.13 23:03

Ahoj, muzu se taky pridat… Taky mame potvrzenou alergii na kravsku bilovinu, ale mam taky podezreni na laktozu… Byla jsem s detmi v Motole na gastru a tam nam nic nezjistli, takze jeste jdeme na alergelogii do Letnan k Fuchovi, @Petra2829 tys tamprosimte u nej na testech byla?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 06:04

@Sylvaa Ahoj ano byla. A nemohu si stěžovat. My máme naštěstí -jen -bkm :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.13 08:50

@Ter85 u nás vaříme z náhražkového mléka (sojové nebo rýžové, zn. zajíc). Dá se to dát jen k pití, nebo právě i na vaření, navíc existují náhražkové smetany a pod. Opratrně s tím sójovým, nejprve vyzkoušet pomalu, zda bude tolerovat. Ale potom zvládneš uvařit téměř všechno a dcera to bude snášet v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 09:20

@martina.se Jsem zvědavá jak pak budu kuchtit já :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
15.1.13 10:39

Jůůůů, tak to vám závidím, že můžete aspoň třeba jogurt.To je u nás, stejně jako kterýkoli mléčný výrobek, tabu! Malému je už rok a půl, ale s mlíčkem stále bojujeme. Už ani nevim co mu vařit k jídlu? Je to stále to samé. Klidně přihoďte nějakou inspiraci, budu vděčná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 10:51
@pikolino píše:
Jůůůů, tak to vám závidím, že můžete aspoň třeba jogurt.To je u nás, stejně jako kterýkoli mléčný výrobek, tabu! Malému je už rok a půl, ale s mlíčkem stále bojujeme. Už ani nevim co mu vařit k jídlu? Je to stále to samé. Klidně přihoďte nějakou inspiraci, budu vděčná :hug:

Tak my solidarne drzime dietu s dcerkou a rozhodne nemam problem co varit. Vsude tam, co bych dala normalni mliko (hlavne buchty), davam ovesne nebo ryzove. A na obedy varim stejne-ryby, maso, zelenina, ryze, brambory, testoviny…Na svacu davam bud bezlaktozovy jogurt nebo maznu chleba maslem, varim puding ze sojoveho nebo ovesneho mleka, ovoce neji, mlicko pije bezlaktozove-podle toho co maji v lekarne-bud al 110 nebo nutrilon low lactose a na chut je dobre, bala jsem se, ze to bude horky humus…jedine, co nas malinko omezuje, je pecivo, v samosce baleny nemaji a volne nekupuju, mela po chlebu prujem (sypou tam suseny mliko) a v rohlikach mliko je. Tak pecu uz jen doma, nastesti jsme pekarnu meli, tak je akorat vytizenejsi. Ale cela rodina je nadsena z domacich chlebu a rohliku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 10:54
@martina.se píše:
@Ter85 u nás vaříme z náhražkového mléka (sojové nebo rýžové, zn. zajíc). Dá se to dát jen k pití, nebo právě i na vaření, navíc existují náhražkové smetany a pod. Opratrně s tím sójovým, nejprve vyzkoušet pomalu, zda bude tolerovat. Ale potom zvládneš uvařit téměř všechno a dcera to bude snášet v pohodě ;)

Taky tak varim, pouzivam hlavne ovesne mleko, prijde mi nejchutnejsi, smetany pouzivam dost malo, daam ty sojove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 11:02

Tak když to tak čtu, bude to zajímavé..ale naštěstí pekárnu tady máme kvalitní. Tak že se bát nemusím mléka. Jsem tam i pracovala. Mléko zatím máme Neocate. A dál se uvidí. My moc nepojídáme mléko v omáčkách. Prostě nejsme omáčkový. A pudinky dávm zatím rýžový. Ještě kouknu po jiném sortimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.13 11:15

@Petra2829 věř, se se to rychle naučíš.. četla jsem dobře, že máte jen BKM? mladý má toto plus tu laktózu, začátky byly těžké, ale dá se to. teď už i on sám víc, že prostě nemůže jídlo jentak z automatu ve škole a to školní musím koukat předem, co mají nebo mu přeobědnat, popř na některé dny dát oběd sebou. škola spolupracuje, takže zvládáme.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 11:19

@martina.se Lactoza je napořád že,? Ach jo..Ano máme naštěstí jen BKM. Obdivuji opravdu obdivuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 11:23

Jeste jsem chtela napsat, ze obcas chodim na obed do restaurace nebo na kafco do kavarny. A vsude nam vysli vstric-v restauraci se zeptam, kdyz si nejsem jista, popripade mi i kuchar uvaril extra jidlo mimo menicko, abych mohla dat i maly-jako aby to nevypadalo, ze je na gulasi-je to restaurace, kde vari z cerstvych surovin, pouzivaji bylinky, malo soli…ted naposledy nam pan kuchar uvaril protekcne nudle s tunakem a rajcaty…
No a v kavarne maji vzdycky nejaky bezmlecny dortik, od te doby, kdyz jsem jim rekla, ze nemuze mala mliko, maji vzdy jeden dort bez mleka:-) Zatim jsem nenarazila na neochotu…jen asi se to chce ptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.13 11:24

@Petra2829 nejspíš napořád, ale zase to není tak hrozné. Máme kámoše - teda syn, a ten je celiaklik (či jak se to píše). Zjištěno ve 3 letech, mamča se teprve ohání. Klukovi musí vařit do školy a pod, protože tohle by tam nezvládly. Takže zlatá bmk a laktóza.. stačí při vaření nahradit mléko a pročítat cedulky na jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 11:48

@martina.se Já znám jednu fenilketonuričku a to je taky děs to máš pravdu-Já se stím poperu neboj.Ale jsi dobrá že to tak bereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.1.13 17:31

@Ter85 ahoj,reaguji na tvuj pribeh.mam 8mesicni holcicku.dnes jsem byla u dr na preventivce a postezovala jsem si.mala byla od narozeni hodnoucka, nez zaclo zlobit brisko asi ve 4tydnech prestala pres den spinkat a jen plakala spala pouze v kocarku za jizdy, pevne zavinuta. kojena byla do 6tydnu, dostala jsem zanety do obou prsou a mala prestala pit. najeli jsme na nutrilon comfort, po nem mela boleni vypila max 90ml na davku a kakala smradlavou tuhou stolici, pak jsme presli na bebu, ale to same tak jsme vyzkouseli hipp, po tom zacla kakat hezky, ale to uz bylo v dobe prikrmu. nepapa hodne, na obed malickou sklenicku domaciho prikrmu, jogurty nechce zadne, presnidavky tak max 10 lzicek, kase vubec a pak se v noci dopiji mlekem to vypije vecer 180ml a 2× v noci po 140ml. v noci spala hezky, ale kolem 6 se zacina budit, je videt ze ji zlobi brisko, protoze strasne prdi. zacla kakat vzdy rano a je to nyni kysele pachnouci ridkou naloz. pokud sni trosku bananu den predem tak je kakani hustsi. jinak pres den stale spinka malo a spatne, jen v kocarku uvozena, postylka nema sanci:-(.dnes nam teda dr poradila koupit bezlaktozove mlicko, zda se stav nezlepsi.po precteni tveho prispevku se mi zda ze se v mnohem shodujem.jsem sama zvedava, jestli se nam intolerance laktozy potvrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 20:10

@Gaaabiii

Drzim palce, at bezlaktozove mleko pomuze. U nas bezlaktozova dieta je zazracna:-) Mame doma uplne jine dite :-) Tak at vam to taky pomuze ;-) V budoucnu doporucuju vysetreni na gastru, at mate jasno, ale pry to nema driv jak v roce cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek