Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11877
15.1.13 20:32

Holky a muzu se zeptat co vam delali na gastru za testy? Nam jen krevni obraz, protilatky a celiaky…a nic nenasli…byla jsem v Motole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
15.1.13 20:35

A muzu se zeptat jak tam prvni ko probiha, ceka nas to v breznu…

@Petra2829

[citac

e] @Petra2829 píše:
@Sylvaa Ahoj ano byla. A nemohu si stěžovat. My máme naštěstí -jen -bkm :think:
@Petra2829 píše:
@Sylvaa Ahoj ano byla. A nemohu si stěžovat. My máme naštěstí -jen -bkm :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 20:45

@Sylvaa Bude se na vše vyptávat. Pak asi udělá testy na ruce. A pokud vyjdou negativně tak asi ty testy na zádech. Pokud jste neměli nabranou krev tak i krev.Ale to nám nebral. Opravdu je na pohodu. a jsem moc ráda že jsem tam. Nasadil nám Neocate mlíčko a po něm je nám hej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
15.1.13 20:56

No ja doufam, ze nam taky aspon neco najde, pac uz je to neunosne…ja mam napsane od dr. mleko Nutrilon alergy care a to docela jde, ale nesnesou ho vecer na noc… Jinak obas davam sojovy jogurt a ovci a kozi syry…jinak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 20:59

@Sylvaa Náě malý netoleroval právě ani Nutrilon alergy care.ale nesnel ho vůbec. Pořád měl průjmy. Zeptá se tě na příkrmy a dle toho udělá testy. Já bych nedávala ty ovčí a kozí výroby, některé děti to taky netolerují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
15.1.13 21:19

A muzu se zeptat jak casto denne ty prujmi mel? A jak stare ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
15.1.13 21:23

Mně hodně kakal už od malinka. Kojený. Ve 4 měs se odstavil. Zánět + příkrm udělalo své. A průjmy? I 10 za den. zadeček v jednom ohni popraskaný do krve. Dr to nebrala. Obědnala jsem se na alergo. Vzali krev negativní. To už byl na Nutrilonu. Ale bez výsledku. Tak nás poslala to té Pha a tam konečně potvrzeno. Po Neocate pohoda.Jdu do hajan..ráno napíšu :kytka:

nyní je nám skoro 8 měs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
15.1.13 21:30

Aha, tak u nas to bylo i 7× denne a obe deti dvojcata, takze docela silene…
A momentalne jite nejake mlecne vyrobky? Jako syry, jogurty…

No ma kdyz byla v motole tak na nas cumeli jak na exoty, co tam chceme s potvrzenou alergii na kravskou bilkoviny a s prujmi…

Takze se na tu a. ergologii tesim, je to taky posledni kam jdu, jinak uz na to kaslu…i dr. Uz nas nechce nikam zbytecne posilat, kdyz to nema efekt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 21:42

Tak nase ko na gastru

Nejdrive temer hodinovy rozhovor, popisovala jsem kazdou minutu bezneho dne, co mala ji, kolik, jak casto, kolikrat ji prebaluju, kolikrat cura, kolikrat kaka, jak ta stolice vypada, jak spi, kolik a co vypije, jak casto chodime ven, jestli ji varim nebo ji sklenicky, pak se ptala Mudr natehotenstvi, porod, kojeni…chtela znat i rodinnou anamnezu snad do 5. Kolena

Na zaklade toho jsme doma meli sbirat stolici do zkumavek (3 dny), pak ji brali krev, delali sono briska a test na krvaceni z konecniku. Konkretne nam delali testy na parazity, krevni obraz, protilatky na potravinove alergie…

Protoze vse bylo negativni, dostali jsme bezlaktozovou dietu a po mesici byla dalsi kontrola. Po ni mame prijit za pul roku…

Byli jsme na Bulovce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
16.1.13 11:01

@Ter85 Já ti nevím…nechala bych jí udělat testy na IMUNu a ne asi na gastru. a obyč testy na zádech. :nevim: Pak bych asi teprva bezlaktozovou dietu.Ale tak uvidíš jak ty to chceš no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
16.1.13 11:03

@Sylvaa nenech se odbýt…Nesmíme nic kde je mléko. Ano sušenky no prostě nic kde je stopa mléka. Za půl roku se uvidí. Šla bych tam kde mi vyjdou vstříc. Já asi měl obrovské štěstí že mně vyslechli a poslechli. a že dr Fuchs je poklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
16.1.13 13:55

@Ter85 ahoj,muzu se zeptat za jak dlouho se u vas po zavedeni diety stav malicke zlepsil? jaka byla mala, kdyz byla mensi pres den? uplakana? pohrala si treba sama? mozna je to jen shoda nahod, ale vcera vecer mela mala poprve bezlaktozove mlicko pak 2× v noci v 6 se probudila dala jsem ji mlicko a hned na to usla a spali jsme do 8.30 od narozeni jsme jeste tak dlouho nespali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.1.13 14:47

@Gaaabiii

Po par dnech, prujem (fakt takova ridka stolice jak voda s kouskama netravenyma, vzdy se to vsaklo do pliny) prestal ze dne na den, jeste asi tyden to bylo kasovity, pak uz normalni bobky :-)

Kdyz byla malinka a kojena, mela silene koliky, ktere trvaly az do cca 6 mesice, meli jsme problem, ze jak ji brisko bolelo, nesnesla byt na brisku, mela upkne zachvaty place a v 6 mesicich nepasla hribatka, tak jsme skoncili na fyzioterapii, kde nam moc pomohli (zadna Vojtovka, spis takovy hrani-cviceni). Protoze jsem tusila od zacatku, ze problem je v mlece, drzela jsem i bezmlecnou dietu, ale nepomohlo to (laktoza v materskym mlece proste je vzdycky). Jinak prujmy mela taky od narozeni, tekutejsi byly i ta „michana vajicka“, porad jsme meli od Mudr smectu, ze je to virova infekce…Porad jsem to doktorce rikala a porad jsem slysela, ze to neni mozny, ze se to upravi a bla, bla, az na rocni prohlidce jsem si dupla. Ono stejne udajne kvuli intoleranci laktozy se neprestava kojit, pac vyhody kojeni prevazuji :nevim:
Kdyz jsme presli v 8 mesicich na Bebu, tak se zhorsilo jidlo-prikrmy moc nebastila, ale pak prestala jist uplne, snedla max. Jogurt nebo vecer kasi. V noci se porad budila, cestovala v postylce, fnukala, min 2× mela hlad a pila mleko. Bylo to cim dal horsi. Pres den, tim ze moc nejedla byla mala v pohode, hraje si zasadne sama, rabuje po byte, me potrebuje na dohled, ale hrat si se mnou nechce:-)
Po zavedeni diety ze dne na den spi celou noc, vice mluvi, je vysmata…proste na ni je hrozne videt, jak se ji ulevilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.1.13 14:54
@Petra2829 píše:
@Ter85 Já ti nevím…nechala bych jí udělat testy na IMUNu a ne asi na gastru. a obyč testy na zádech. :nevim: Pak bych asi teprva bezlaktozovou dietu.Ale tak uvidíš jak ty to chceš no.

No kdyz u nas je to spis ta laktoza, jednak zadnou alergii v rodinach nemame a jednak na gastru Mudr rikala, ze to bylo jasne uz v porodnici-ja jsem totiz prvnich 5 dnu nemela mliko a mala byla na takovych tech lahvickach-neocate ci tak nejak se to jmenuje-je to bezlaktozovy a to byla v pohode, zadny boleni briska, zadna kolika, krize nastala az pri kojeni a jeste vetsi krize po um. Navic jsem drzela pri kojeni bezmlecnou dietu a uplne bez efektu-kdyby to byla abkm, tak se maly ulevilo. Vychazi to na intoleranci laktozy-nedostatek laktazy. Treba casem se to trosku upravi a neco snese, to se uvidi…
Testy ji necham udelat az po 2. Roce, do 2 let se vyviji imunitni system a vysledky muzou byt zkreslene-falesne pozitivni nebo falesne negativni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
16.1.13 16:09

@Ter85 my taky nemáme žádné alergie nikdy nikdo. Přesto bych využila všechny možnosti k tomu abych zjistila co a jak.Asi bych se s jedním testem nespokojila. Ale tvá věc. Hodně štěstí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek