Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
17.5.14 09:26
@z.e.l.v.e. píše:
Děkuji vám za informace, podívám se tam. Ve čtvrtek nám to oznámili, tak jsem z toho byla vykulená.
Mám ještě jeden dotaz. Jedná se o 3 a půl letého syna. Má tedy alergii na laktozu a prý i na kravskou bílkovinu. Mám mu koupit Nutrilon HPA a můžu prý kupovat bezlaktózové produkty. Moc tomu nerozumím… V bezlaktozových produktech ta bílkoviny není? To se mi právě moc nezdá…

Tak to pozor, pokud ma alergii na kravskou bilkovinu, tak nemuze bezlaktozove vyrobky-tam kravska bilkovina je, stepi se jen laktoza-bilkovina se nijak neupravuje. Zakysane vyrobky maji bilkovinu castecne hydrolyzovanou, ale je potreba vyzkouset a az za delai dobu, zda to syn snese. Pokud ma bilkovinu i lakzozu, tak by mel vypustit veskere mlecne vyrobky a nahradit je ze sojoveho, ovesneho, ryzoveho mleka. Takove vyrobky ale jsou k sehnani ve zdrave vyzive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
17.5.14 10:05

Tak to teda nechápu, proč mi řekli, že bezlaktozove může. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.2.15 11:55

za jak dlouho odezni priznaky po podani lak.

Ahoj, dcera nesnese laktozu.mela i prujem a i rymu.ted dostala od brasky prujem a ja ji podala hylak. neprecetla jsem si pribalak a ma laktozu :zed: takze k prujmu ma zase hleny a ma rymu-takova ta zadni.za jak dlouho po poziti laktozy odezni priznaky? dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.2.15 12:17

@inthense A má intoleranci nebo alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.2.15 12:24

@Amys intoleranci.bezlaktozove jogurty a beba AL 110 ji nic nedelala. jinak i mlecne kase nemuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.2.15 12:43

@inthense Takže nedostatek enzymu ve střevech. Tak by to mělo být dobré, až to „stráví“, myšleno projde trávicím traktem. Do tý doby jí holt bude bolet bříško. Pokud má průjem virového původu, tak bych zkusila podat něco, kde je minimální množství laktozy (oni jí dávají asi do všeho, já už to ani neprohlížím a prostě přežiju, minimnožství není žádná katastrofa). Kolik jí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.2.15 12:48

:andel: @inthense Našla jsem, že se dělají i laktobacily bez laktozy a tak!

Nejde mi sem hodit odkaz, tak aspoň název:

Cemio Laktobacily 6/5 cps.30+10 Bez laktózy, bez cukru

A něco o intoleranci
http://www.proalergiky.cz/…produkty-586

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.2.15 12:57

@Amys ted uz davam smectu, ta nema laktozu.je ji 10,5 mesicu. dekuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.2.15 12:58
@Amys píše: :andel: @inthense Našla jsem, že se dělají i laktobacily bez laktozy a tak!

Nejde mi sem hodit odkaz, tak aspoň název:

Cemio Laktobacily 6/5 cps.30+10 Bez laktózy, bez cukru

A něco o intoleranci
http://www.proalergiky.cz/…produkty-586

dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 13:34

@Amys

ahoj :hug: :hug: konečně tě mohu obejmout :hug: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 13:38

@inthense

dej jí rýži a neboj, v hylaku toho moc není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.2.15 13:58
@kouřící králík píše:
@Amysahoj :hug: :hug: konečně tě mohu obejmout :hug: :)

Nazdar králíku :hug: :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
25.2.15 15:56

@kouřící králík nechce vubec jist :zed: hylak ji zpusobil to co jidlo s laktozou, tak ji asi vadi i male mnozstvi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.15 16:03

@inthense

tak jí nech, až bude mít hlad něco sní. Je mě vás líto. Hlavně klídek, to přejde. V tom hilaku toho moc není :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
25.2.15 16:28

@kouřící králík V tom hylaku je toho docela dost :|

@inthense Můžeš zkusit dát třeba sab simplex nebo prostě něco na odplynění bříška. Víc asi dělat nemůžeš. Je mi líto, že vadí i takovéhle množství, ale holt co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek