Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
22.8.15 15:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
20.9.15 19:23

Jak se u vás intolerance laktózy projevuje? Já už rok nejím mléčné výrobky, dnes ráno jsem zhřešila, namazala jsem si na chleba máslo. Za hodinu a půl křeče, bolest břicha, ale taková, že být těhotná, tak si myslím, že každou chvíli porodím, průjem, slabost až na omdlení. Vždycky jsem měla problémy po požití mléčných výrobků, ale nikdy v takové míře. Můžete mi popsat vaše zkušenosti? Nezdá se mi, že by tohle způsobila troška másla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
20.9.15 20:37
@Zdenuli píše:
Jak se u vás intolerance laktózy projevuje? Já už rok nejím mléčné výrobky, dnes ráno jsem zhřešila, namazala jsem si na chleba máslo. Za hodinu a půl křeče, bolest břicha, ale taková, že být těhotná, tak si myslím, že každou chvíli porodím, průjem, slabost až na omdlení. Vždycky jsem měla problémy po požití mléčných výrobků, ale nikdy v takové míře. Můžete mi popsat vaše zkušenosti? Nezdá se mi, že by tohle způsobila troška másla :nevim:

ja to mam stejne. a kdyz si dam vic zacinam se dusit a na rukoumi vyskacou bolaky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.9.15 21:25

@Zdenuli Od té doby, co celkem přísně dodrzuju bezlaktozovou dietu, tak mi každý prohřešek způsobí horší problémy než dříve :think:
A to jsem si myslela, že když jsem „čistá“, tak to moje zažívání zvládne naopak líp…a ono ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.9.15 10:54

Holky, ono je to tím, že pokud vynecháte laktozové potraviny úplně, tak vám vymizí i zbytky laktázy (enzymu, který laktozu štěpí ve střevech), co jste ještě měli. Proto je potřeba hned od začátku hledat potraviny, které člověku zas až tolik nevadí. Každý to má jinak. Já se na spoustě míst dočetla, že většinou nevadí tučné výrobky. Haha. Mně nejvíc vadí smetana a tak. A to je právě to - každý má problém s něčím jiným a tak co nevadí jednomu, vadí druhému. Ale já se snažím mléčné výrobky jíst, abych si zbytky enzymu udržela. Každý den mám chleba namazaný lučinou nebo žervé, je toho málo, tak mi to nevadí. Poslední dobou se i trošku napiju mléka, sním od dítěte trošku jogurtu a zjistila jsem, že mi to malé množství nezpůsobuje takové problémy. Ale celý jogurt nezvládnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.9.15 10:55
@lolla.jones píše:
ja to mam stejne. a kdyz si dam vic zacinam se dusit a na rukoumi vyskacou bolaky

No ale to je alergie a ne intolerance. Z tohohle jsou problémy jen způsobené nedostatečným trávením - břišní koliky a věci s tím související.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
21.9.15 12:25
@Amys píše:
No ale to je alergie a ne intolerance. Z tohohle jsou problémy jen způsobené nedostatečným trávením - břišní koliky a věci s tím související.

ja vim al minule jsem tu od nekoho byla osocena ze jsem hysterka protoze nelze mit alergii na laktozu. pouze pry intoleranci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.9.15 13:55
@lolla.jones píše:
ja vim al minule jsem tu od nekoho byla osocena ze jsem hysterka protoze nelze mit alergii na laktozu. pouze pry intoleranci :lol:
:lol: :lol: :lol: Tak to potom chápu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
8.12.15 19:57

Zdravim :mavam: mám 5mes holčičku a krevní testy nic neprokazaly, ale uz měsíc nejim nic mléčného a vse se zlepšilo, před tím měla asi měsíc vkuse zelené prujmy az 13× denne 8o Mudr mi řekla, ze je v pohodě!! V nemocnici Odbery OK, ale ma byt sledovaná na gastroenterologii a ja vynechavam mléčné výrobky…mate někdo podobnou zkušenost? Po jak dlouhé době se to zlepšilo popr co jste pak uz mohly, pakliže jste kojily? Malá jw plnne kojena a ja miluju čokoládu, tak je to pro mne krapet porod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.12.15 20:02

@Zdenuli @lolla.jones @Amys Já mam napsáno od Dr. intolerance laktozy, případně i alergie na mléko. Nevolnost, zvracení, křeče, průjem, mdloby, ekzem, vyrážka atd :D Stačí mi k tomu sníst dva obyč rohlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
25.4.16 06:36

Holky, obnovuji diskuzi. Syn, 6 měs., už týden řídká stolice, cca 5× denně. Dr. doporučila dietu (mrkev, rýže, vynechat kaše, dávat banán) a jelikož jsme na UM, doporučila Nutrilon bez laktosy. Bezlaktosový Nutrilon jsem dávat nechtěla, vařila jsem mu rýžové odvary, nepomáhalo. Včera jsem se teda rozhodla koupit ten bezlakt. Nutrilon a malý nekadí…myslíte, že může mít intoler. laktozy? Jinak papá furt stejně, po 3 hod.,dávky jako před průjmem. Neměl ani úplně průjem (ne tekuté), jen dost řídké a tak 5× denně…asi ho začínají trápit i zuby. Moc toho nenaspí přes den ani v noci a je mrzutý. Ve stř. máme jít na očko, tak ho nechci tahat k dr. zas dnes, to by zas byla krev a kdoví, co ještě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
25.4.16 07:02
@Ale85 píše:
Holky, obnovuji diskuzi. Syn, 6 měs., už týden řídká stolice, cca 5× denně. Dr. doporučila dietu (mrkev, rýže, vynechat kaše, dávat banán) a jelikož jsme na UM, doporučila Nutrilon bez laktosy. Bezlaktosový Nutrilon jsem dávat nechtěla, vařila jsem mu rýžové odvary, nepomáhalo. Včera jsem se teda rozhodla koupit ten bezlakt. Nutrilon a malý nekadí…myslíte, že může mít intoler. laktozy? Jinak papá furt stejně, po 3 hod.,dávky jako před průjmem. Neměl ani úplně průjem (ne tekuté), jen dost řídké a tak 5× denně…asi ho začínají trápit i zuby. Moc toho nenaspí přes den ani v noci a je mrzutý. Ve stř. máme jít na očko, tak ho nechci tahat k dr. zas dnes, to by zas byla krev a kdoví, co ještě :roll:

Radi ted strevni virozy, navic u zubu byva taky ridka stolice. Bezlaktozovy nutrilon bych chvili davala, nez se to spravi, prechodnou intoleranci laktozy ma kazdy behem a po strevni viroze, nez se daji streva dohromady. Davala bych 2-3 tydny a pak pomalu zacala to michat s normalnim nutrilonem a postupne prechazela jen na ten klasicky.
Intoleranci laktozy clovek nema behem tydne, maly by mel problemy od narozeni, bude to spis viroza. Nechala bych klidne udelat vytery, ale v zadnem pripade neockovala. Nase Mudr by teda pri jakychkoli problemech me deti nenaockovala, to pak odkladame klidne i o nekolik mesicu, dokud nejsou plne fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.4.16 07:37

@Ale85 - souhlasim s Ter85. Intolerance laktozy nevznikne přes tyden. Většinou je to od narození a postupem času se to zlepsuje… přeji brzke uzdravení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
25.4.16 08:14

@Ale85 jak se píše výše, UM bez laktozy doporučují dr. u všech typů průjmů, viroz, po atb. atd. kdy může nastat dočasná intolerance laktozy…tu vrozenou by měl od malička…

Ale treba na nutrilon bez laktozy pozor, nam zpusobil zas strasnou zacpu, takze malá je na Beba Al 110 - taky bez laktozy…

a poslední, určitě neočkovat, když už očkovat, tak jedině 100% zdravé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
25.4.16 20:28

Nakonec jsme u dr. raději byli. Intolerance to nebude, bezlaktozový Nutrilon dáváme, jenže malý po tom zase blije (normálně máme Nutrilon AR), takže musíme navíc zahušťovat Nutritonem a i po tom se stejně poblinkal :roll: Takže co je teĎ horší, průjem nebo blití :zed: Očkování přeloženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek