Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
25.7.17 20:29

@jířa6 laktoza je mléčný cukr, nemícháš to trochu :think: s fruktozou a podobnými cukry…

jinak je spousta bezl. výrobků, kde je minimum laktozy od mlíka přes sýry po jogurty…u nás je problém i minimum laktozy, takže jedem jen rostlinné tuky, rostlinná mléka, občas nějaký sojový či rýžový jogurt, ale ty mi nechutnájí :mrgreen:

člověk se naučí, jen to pěkně leze do peněz :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.17 08:49

@catherine100

tak laktoza je mléčný cukr, takže přesně, ten v rajčatech nebude :)

Můžu se zeptat na ty rostlinné tuky jaké používáte? Já četla, že snad Perla a Flora je v pohodě.

A co smetany na vaření? Prý taky rostlinné jsou se sníženým obsahem laktozy.

• Citovat
  • Upravit
30556
26.7.17 09:34

Ja ted používám Rama rostlinna je úplně bez laktozy, ale třeba v Kauflandu, albertu apod. Maji klasické máslo s minimem laktozy…v Kauflandu je takové fialové…ono v Kauflandu maji celou bezlaktozovou fialovou radu: jogurt, smetana, slehacka, mléko, syr atd.
My to ale nemůžeme, takže kupuju např rostlinna mléka a smetany v DM ku nebo zdravých vyzivach…rostlinne v sobě nemívají žádnou laktozu, ale zpočátku musí člověk hodne číst složení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.17 13:51

Ahoj, děkuju za tip! dneska zkusím sehnat tu RAMU rostlinnou, snad jí někde mít budou, pak prý i ta Rama kokosová je bez laktozy, ale docela kritizují kvalitu rostlinných tuků, ale co se dá.

tak kafe bez mlíka přežiju, jogurty mi nikdy moc nechutnaly, sýry prý
typu: mozzarella, balkán, čedar, blaťácké zlato atd. můžu (minimum laktozy)

akorát holt na dovče musím vydržet nesežrat nic smetanového a šlehačkového (to je největší děs pro mé břicho),takže holt ani těstoviny s omáčkou atd.

a moje oblíbená svíčková, béééé

• Citovat
  • Upravit
30556
27.7.17 07:02

Já zas miluju pizzu a lasagne, a smůla no :( ale mám koupené laktazove kapsle a jednou za čas zhresim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
30.7.17 16:49

Bezmléčná je Stella (na pečení, ale jen obyčejná, ne cukrářská), z margarínů modrá Flora light a Perla plus vitamíny.

Chce to číst složení, oni výrobci pořád něco „zlepšují“ a změní tím recepturu.

Bezlaktozové jsou sýry Mini BabyBel (ty běžně prodávané), některé tvrdé sýry (u nich se obsah laktózy rovná uvedenému obsahu sacharidů), nově i Lučina bez laktózy, v Lidlu někdy mají pomazánky z kozího sýra bez laktózy. Jinak existuje smetana na vaření, šlehačka, čerstvé sýry, bílé i ochucené jogurty, máslo, podmáslí, mléko čerstvé i trvanlivé, zmrzlina, tvaroh,…

Mají je v Kauflandu, Globu - tady mají super výběr, Albertu. A spoustu v Německu.

Rajčata obsahují histamin, ten může někomu působit obtíže, ale laktózu fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
193
30.7.17 21:27

@catherine100 … koukla jsem s dovolením na misto bydliste. Jste z Varu, tak můžete přece nakupovat v Německu.
Lidl Aldi tyhle bezlaktozove věci maji. Mléko třeba v Aldi je cca 0,89 za litr. Šlehačka 32% 0,2 l cca za 0,45 €..
Tvaroh, máslo a další výrobky většinou spíše jine obchody -kaufland. Sýry jsou většinou oznacene že jsou bez laktozy - většinou tvrde syry - mají i v lidl.
Varit se s tim da normalne - třeba i ta svíčkova.

Lepší než ty sojove veci. I když mandlove mléko prý podle dcery není spatne.

Btw. Když si dáte na pizzu mozzarelu, Emental nebo Butterkase
tak si ji můžete vychutnat i bez tablet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.7.17 21:37

@Daphnei taky tam nakupujeme, ale dneska je to v pohodě k sehnání í u nás…ale jak jsem psala, bohužel ja mam nulovou toleranci, takže vadí í ta zbytkova laktozy, kterou tyhle výrobky obsahují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.17 22:01

Ja mam vyzkouseno, ze slaba vrstva masla v pohode, cedar ok, mozarella ok, niva taky

Smetana, omacky smetanovy a zmrzlina katastrofa
Mliko max.do kafe trochu
Jogurty skoro nic

Ale objevila jsem Mleko Lehke rano, super!

Ale zjistila jsem, ze i blba klobasa mi nedela dobre, pry tam taky davaji vsechno :zed:

Nejvic mi chybi lasagne a pizza quatro formaggi :-(

Ale co se da, na spagety hodne % eidam, nebo parmazan, ale to je drahy spaz, takze i mozzarela je ok

Takze se ucim zit bezmlecne, ale furt lepsi nez celiakie…

A dokonce dnes mile prekvapeni, v kavarne mandlove mleko do kafe a nebo sojovy :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.17 22:04

PS: ty tablety fakt funguji??? A kolik?

Ja objevila v lekarne tablety,,Laktoleraza,,
Chci to zkusit treba se zmrzlinou, ale v dosahu wc :lol:

• Citovat
  • Upravit
193
30.7.17 22:08

@catherine100 … nulova tolerance je neprijemna… U me je to docela v pohode, když používám bezlaktozove veci.
Ale máslo Jihoceske od Madety s čerstvou houskou si neodpustím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.17 19:33

@catherine100
Ahoj, jak se zjistila u tebe ta nulova tolerance laktozy?

Ja jsem zoufala, vyradila jsem skoro vse mlecne, pouze tvrde syry jim.

Piju nizkolaktozove mleko, ale dneska jsem zkusila do omacky smetanu Tesco free from
a normalne asi za 2 hod po obede nadymani, krece a uprk na zachod, prujem :zed:

Nechapu!!! Vzdyt pisou bezlaktozova smetana

• Citovat
  • Upravit
30556
6.8.17 19:41
@Anonymní píše:
@catherine100

Piju nizkolaktozove mleko, ale dneska jsem zkusila do omacky smetanu Tesco free from

Jednoduše tak, že jsem reagovala i na bezlaktozove výrobky, oni tam stejně píšou, že tam nějaké zbytky laktozy jsou…

Jela jsem měsíc úplně bez mléka, pak zkusila ty bezlaktozove a nebylo mi tak zle jak po běžných ml ale i tak me to nafukovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
6.8.17 19:48
@Anonymní píše:
@catherine100

ja mam problem s travenim mlieka a ml. vyrobkov. Je mi jedno, ci je mlieko normalne alebo so znizenym obsahom laktozy - je mi zle z jedneho aj druheho. Jedine co mi ostalo je maslo, niekedy tvrdy syr a rondele orieskovy syr. Inak mlieka orieskove - vsetky druhy, ovsenu smotanu z DM, palacinky z ovseneho mlieka a zivot je takmer taky ako predtym :D mlieko pouzivam do kolacov - ked peciem. Ako to prejde 180C tak mi to nejako nevadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.17 20:43

@catherine100

Ty jo, tak to bude asi muj pripad, tak uz ani tu omacku si nedam :zed:

Nechapu ale, ze snesu teda mliko se snizenym obsahem laktozy, ale tu smetanu jsem teda nedala :,(

Musela jsem si vzit Smectu, ale bricho me boli furt jeste…

Jak tedy resis vareni? Omacky, palacinky a tak?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek