Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6024
2.8.16 16:44

Zvraceni-intolerance laktozy?

Ahoj,
Mam syna 28m od malicka miloval um, denne ho rad pil. Minulou nedelni noc proplakal bolesti briska (to mel k veceri kasi) a druhy den zvracel, zvracel kdyz pil um. Od te doby zvraci kazdy den kdy dostane um. (To nezvraci hned pri piti nebo bezprostredne po nem) nevzvraci obloukem, rozhodne to neni tak desny jako to byva treba pri strevnich chripkach.(zvraci vzdy 1×) Jinak mi prijde v pohode, chut k jidlu ma mensi, ale mame tu extremni horka (denne 37C) teplotu nema, nic ho neboli. Akorat mu rostou obe horni trojky.
K doktorovi se zatim nezenu, sme v zahranici a pokud nejde vylozene o zivot, tak cloveka vzdycky odbiji.
Setkala ste se nektera se zvracenim u intolerance laktozy? Koupila jsem mu bezlaktozove mleko a ma dietnejsi stravu. Nebo nenapada vas co by to mohlo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.8.16 20:49

Jestli je to takovy nahly zvrat, tak si nemyslim, ze je to intolerance laktozy, maximalne prechodna, spojena se strevni infekci. Tyden je dost, asi bych se uz za doktorem vypravila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
7.9.16 19:07

Ahojte holky, řeším u syna 22m vicemene stále řídkou stolici.
Od zacatku- od mala blinkal, byl na UM, dávala jsem probiotika, zvracel sice stále, ale min brečel. Prospíval a prospívá normálně. Od narozeni kadi prumerne 5× denně, někdy vic, někdy míň. Kolem roka přestal chtít UM, najeli jsme na kakao, které přestal chtít asi na 18m, zároveň přestal jíst sýr, jogurty, občas si dal Lipanka a tomu podobné. Teď si dá tak 1× týdne decku kakaa, po který ublinkne a teď 3dny za sebou chtěl Lipanka a pokazdy se do hodiny po Lipanku posr, smrdelo to strašně a kyselé, prděl u toho jako blázen. Až dneska jsem začla hledat víc info… Řekla bych, že břicho ho bolí jen, než se vykadi…
Stálý stav je takový, že prumerne kadi 5× denně na ridko, prospívá, nemá problém s nechutenstvím, jen tak nějak sám od sebe spíš odmítá mléčné výrobky. Já zatím nemám vysledovanou souvislost mezi konzumací ml.vyr. a jeho stolici, ale jsou dny, kdy nesni žádné a dny, kdy třeba vařím něco se smetanou, mlikem atd…
Přijde mi, že by to na intoleranci celkem sedělo, zajímá mě, jak se zjišťuje u malých dětí?
Edit: hodně často řeším krvavé opruzy zadku, které souvisí s častější stolici 5× a víc denně na ridko. Trochu je zklidní pythiol, jinak nic nepomůže ke zlepšení…
 C

Příspěvek upraven 07.09.16 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
7.9.16 19:37

Ahoj, já ti přesně neporadím a ani nemám zkušenost, ale jelikož se tento ro zajímám hodně o stravu, tak si myslím, že jeho tělu vadí kravské mléko.
Snad někdo má podobnou zkušenost jako ty a více ti poradí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.9.16 23:12

@Mis1983

Vyzadat si u pediatra zadanku na gastro anechat dela testy na lergie. Pokud vyjdou negativni, mze jit o ntoleranci latozy. Mues zkusit udelt mu kaao z bezlaktzovyho mlika a pouivat bezlakozovy vyrobky. Kdyz to pomuze (ne hned, strevo je ponicene), tak je to intolerace laktozy. Jestli to nepmuze, jde o alergi-teba na bilkovinu kravskeho mleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.9.16 06:55

@Mis1983 prvne bych taky resila jestli to neni abmk, ta je u deti mnohem castejsi…pokud by na alergu nic nenasli, zkusila bych eliminacni dietu na laktozu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
8.9.16 08:07

Holky diky, já sama jsem velký alergik, po jeho porodu se mi rozjelo i dost potravinových alergií…rikam si, kde začít. Když začnu dietou, tak alergo může vyjít falešné negativně, ale zase by nekadil vodu. Včera byl treba jen jednou po tom Lipanku, ale obarvená voda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.9.16 08:10

@Mis1983 no pokud pujdete na alergo dietu nenasazuj

A nebo to zkus sama, vysadila bych tak na mesic vse mlecne, at se da telo trochu do kupy, a pak zkousej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
24.11.16 21:18

Ozivuji diskuzi

Mám dceru 13 měsíců a mám pocit, ze má již téměř od narození spousty příznaků intolerance laktozy. Kojila jsem cca 10 týdnu a malá šílené trpěla na koliky a cele dny prorvala (v noci kupodivu spí celou dobu dobře). Ty nějak po 3-4mesicich přešly a mě se zároveň zdálo, ze bříško ji bolelo po vigantolu (v te tobě jsem přešla i na jiné kapky). S prikrmy jsme začaly od toho ukončené ho 4.mesice a zdálo se, ze se vše sklidnilo, prospivala v pohode (v roce 11kg). Ale tuhý hvno jsem u ni zažila snad jen parkrat (třeba 5× :mrgreen: ) V poslední době nic moc nechce jist a já si to vždy odůvodnila zuby-rýma apod. Nechci zbytečně plasit a zkoumat její hovna, hlen ani krev tam myslím nikdy neměla, ale to jak to má řídký a je toho hodně a smrdí to, mě znepokojuje, ale jediný, co mi k tomu nesedí a nenašla jsem tu na to odpověď je to, ze mi teď kadi ob den. Má někdo s tímto zkušenost? Ze by kadil méně často, o to víc :lol:, a měl intoleranci laktozy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 19:56

Laktozova intolerance v dospelosti?

Ahooj, zacinam byt zoufala, od dubna opakujici se bolesti bricha, krece a prujem, nadymani (zapachajici…)

Na gastru provedli gastroskopii a nic nenai, celiakie se dikybohu nepotvrdila.
Nicmene mi nikdo vic nerekl, problemy mam porad.

Nedavno ledova kava se slehackou, za 2 hod. nadymani, zapachajici vetry a prujem :(

Prosim o radu - nevite kde v Praze by mi udelali testy na intoleranci? Nikdy jsem nemela problemy :zed:
Rada bych to mela potvrzene.
Chystam se na dovcu, beru Biopron, ale desim se problemu s jidlem..
 Diky!

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
19.7.17 20:01

Na alergologii. NA dovolené se prostě vyhýbejte mléčným produktům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
19.7.17 20:24

A intolerance jde zjistit z krve? Já myslela že jen alergie. Každopádně není nic snazšího než vysadit minimálně na 2 týdny výrobky s laktózu a pak udělat zátěžový test, já občas zhresim třeba dobrým sýrem a hned jsem nadmutá jak koza… Takže žádné oficiální lékařské vyjádření nepotřebuju, je to bohužel jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 22:57

Zjišťuje se zatěžovým testem, ne z krve, ne na alergologii, ale na gastroenterologii.

Nestačí vyhýbat se mléčný výrobkům, laktóza bývá i v uzeninách, pečivu, sladkostech, směsích koření, salátových zalivkách a spoustě potravin, kde to neočekáváme, ale i v lécích.

Existuje enzym laktáza v tabletách, např. Lactanon, to je ten, který při nesnášenlivosti chybí v těle. Dá se koupit v lékárnách, spíše internetových.

Trpím intolerancí, když jím venku a nejsem si jistá, užiju tablety, abych neměla problém, protože reagují dost bouřlivě i na stopy laktózy.

Anonymní P.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.17 15:26

Ahoj, tak jsem v návalu zoufalství našla laboratoř kde dělají genetický test
na intoleranci laktozy, tím se to prý na 99% potvrdí!

V Praze jsem nenašla žádné pracoviště, kde by to dělali, nebo leda Thomayerka za 8500,– testy na všechno možné :nevim:

jsem zvědavá na výsledek! Nepiju vůbec mléko, smetanový věci nejím (musela jsem se vzdát i zmrzliny :zed:, potíže jsou někdy i po věcech, které by mě nenapadli jako třeba ovesná instantní kaše atd…

takže asi skončím na chedaru (který má prý stopy laktozy), sýru brie a tím končí moje mléčná strava :?

můžu se zeptat jak se stravujete teda?

• Citovat
  • Upravit
1142
25.7.17 20:05

Pardon, že se míchám, ale laktóza je i v rajčatech, banánech a opravdu bych řekla, že téměř všude..asi bych se opravdu obrátila na odd. Gastra, tam podají přesné informace, nicméně, pokud není čas, tak laktáza opravdu pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek