Intolerance laktózy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
6.8.17 21:24
@Anonymní píše:
@catherine100

Ty jo, tak to bude asi muj pripad, tak uz ani tu omacku si nedam :zed:

Nechapu ale, ze snesu teda mliko se snizenym obsahem laktozy, ale tu smetanu jsem teda nedala :,(

Musela jsem si vzit Smectu, ale bricho me boli furt jeste…

Jak tedy resis vareni? Omacky, palacinky a tak?

Používám rostlinné produkty - ryzove mléko, jogurty, mandlove mléko, ovesne mléko, rostlinné smetany…
Mléka si někdy vyrábím, někdy kupuju
A nebo je sojova varianta mléka, sýrů, jogurtů atd. Ale to mi nechutná…

Jo tapiokovy jogurt mi třeba chutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 10:39

Tak už to mám černé na bílém - výsledek genetického testu je, že mám úplnou laktózovou intoleranci homozygotní genotyp CC/GG

ještě jsem se pro jistotu objednala na gastro do poradny, ale už je celkem jasno

očividně teda nemůžu ani výrobky s údajným nízkým obsahem laktozy, zjistila jsem, že i mléko lehké ráno (snížený obsah laktozy) je problém - bolí mě břicho stejně :-(

můžu se zeptat - nemáte někdo nějaké recepty na mléka vyráběná doma (bezlaktozová) a ty rostlinné smetany - tip?

Děkuji moc, učím se s tím žít teprve, ale teda trochu depka, když jsme zjistila, že cpou laktózu úplně do všeho 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.17 14:36

Ahoj, zkoušel někdo z vás LAKTOLERAZU - tablety?

někdo mi psal, že nejlepší jsou teda enzymy z Německa, ty prý opravdu fungují, chjoo

taky neví, zda je možné si tu tabletu vzít i po jídle, když třeba omylem něco sním? Oni píšou před jídlem nebo během jídla :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.17 14:54

Já mám vyzkoušený Lactanon a tablety z dm (už jsem je dlouho neviděla), funguje obojí. Beru buď preventivně před jídlem, pokud si nejsem jistá, že v něm je laktóza. Anebo po, když se už dostaví reakce, abych ji zbrzdila. Taky to funguje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.17 15:21

Aha, já jsem si včera dala k obědu hrachovou polívku v kantýně a pak mi došlo, že to ředí mlíkem (děs), takže zbytek dne bolest břicha, ale nechápu, průjem (vodový) přišel teda až ráno :-(

takže Immodium, výsledek, že jsem se tím sice ucpala, ale je mi blbě tak nějak pořád…

Už fakt jsem zoufalá! A právě mě napadlo, jestli by ty enzymy fungovaly i po
tom jídle na zjemnění problémů - ale někdo psal, že mu doktor radil opatrnost s těma enzymama :-(

• Citovat
  • Upravit
199
11.11.17 23:24

Dobrý den, chci se zeptat těch, které mají intoleranci laktózy, stává se Vám to, že dodržujete bezlaktózovou dietu, vše je ok a pak najednou při stále stejných potravinách se objeví průjem a vy nemůžete přijít na příčinu?
Mám 10 letého syna s intolerancí a vždy když se raduju, že už máme jídelníček zmáklý objeví se průjem a já vůbec netuším z čeho, protože jí stále to samé. A za jak dlouho se pak stolice upraví? Mně přijde, že když syn sní něco co mu vadí, tak pak ještě další třeba týden se občas ta řídká stolice objeví…děkuji za Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
27.5.18 18:59

@PetraBM ja problém so žalúdkom riešim probio fixom. Spomínam si dodnes, že prvé roky to bolo krušné. Bývalo mi veľmi často zle a nevedela som z čoho. Dnes to mám vychytané. Viem, že mi začína byť blbo, dám si tobolku a za hodinu som veselá :D Také SOS pri problémoch pri intolerancii. Predtým som sa trápila celé týždne, kým sa mi upravilo zažívanie. Veľmi mi to pomohlo z dlhodobého hľadiska. Najhoršie je keď sa zažívanie rozhadzuje opakovane - a samozrejme dať telo dohromady trvá. Mne ten probiofix veľmi pomohol Možno by stálo za skúšku aj u vás. Kupuje sa v lekárni bez predpisu. Iné značky probitík mi nefungovali - kupovala som ako náhradu, keď bol vypredaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.18 08:58

Já mám laktozu rok a je to jako dost komplikace (stravování mimo domov hlavně), oslavy atd

hodně jsem i zhubla a nejsem schopná přibrat, bohužel nezvládám ani výrobky lacto free :-(

trávení mám rozhodně o dost horší než,,před laktozou,, - často mě bolí břicho, nadýmání, někdy taky řidší… ale to tak prostě je asi s tím spojené

Za sebe můžu vřele doporučit probiotika PROBIOLACT! bez laktozy a lepku, beru je někdy i dvakrát denně (když mám pocit zhoršení břicha) a super!

• Citovat
  • Upravit
199
28.5.18 10:03

To stravování mimo domov je opravdu problém. Zkuste v případě nouze mít u sebe tablety Lactanoon, ty synovi celkem pomáhají. Ale základ je vyhýbat se laktóze. Já třeba teprve nedávno zjistila, že laktóza je i v uzeninách, ačkoliv to tam není psané :nevim: Syn měl rád čerstvou šunku, teď co jí vynechal úplně je to mnohem lepší. A s přibíráním to je peklo, bojujeme o každé kilo. Jak ráda bych mu pár svých dala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.5.22 12:45

Obnovují téma…dneskka pročítám o intoleranci laktózy jak se nám blíží dovolená. A zase se dočítám různé informace… Dcera má IL od loňského léta, kdy dostala horečky, průjem a průjem trval dlouho, pak z krve potvrzená borelioza..léčena atb, a průjem stále…nasazená bezlaktozová dieta že pro jistotu, pomalu lepšení. V záři na alergologií z krve potvrzená IL, střední hladina. V řijnu porušení zakysanou smetanou v omáčce, do půlhodiny problém. Jednou máslo obyč na rohlíku taky problém.
A teď se ptám… někdo říká že to je doživotně, doktorka dětská říkala že je netřeba zkoušet někdy laktozové věci, že genentický má dáno, že se stravovat bezlaktozové je pro ní lepší… teď čtu různé názory, že se to může třeba za rok spravit a můžeme zkusit laktozu… a jsem z toho jelen… nebo se objednat na gastro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.23 20:32

U dcery se IL projevila velmi brzy, takže nám bylo doporučeno přejít na kozí mléko než se diagnóza 100% potvrdila a opravdu to tak bylo. Projevovalo se to u ní bolestí bříška, kožními vyrážkami a střevními problémy. Příznaků může být samozřejmě mnohem víc nebo taky míň, ale pokud máte byť jen sebe menší podezření, tak doporučuju přejít na kozí mléko, co má Naše mléko a během pár dní budete vědět, kde je problém, zda v intoleranci na laktózu nebo v něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44529
24.3.23 20:34
@SarrhaParker píše:
U dcery se IL projevila velmi brzy, takže nám bylo doporučeno přejít na kozí mléko než se diagnóza 100% potvrdila a opravdu to tak bylo. Projevovalo se to u ní bolestí bříška, kožními vyrážkami a střevními problémy. Příznaků může být samozřejmě mnohem víc nebo taky míň, ale pokud máte byť jen sebe menší podezření, tak doporučuju přejít na kozí mléko, co má Naše mléko a během pár dní budete vědět, kde je problém, zda v intoleranci na laktózu nebo v něčem jiném.

Ale v kozím mléce je laktóza taky. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118769
24.3.23 20:42
@Havlova píše:
Ale v kozím mléce je laktóza taky. 8o

To je takový nešikovný pokus o reklamu, cpe to do každé diskuze o laktóze. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44529
24.3.23 20:43
@aiwwa píše:
To je takový nešikovný pokus o reklamu, cpe to do každé diskuze o laktóze. :roll:

To si frajerka neuvědomuje, že může těm dětem způsobit problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118769
24.3.23 20:45
@Havlova píše:
To si frajerka neuvědomuje, že může těm dětem způsobit problémy?

Kdyby blbost nadnášela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek