Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@martinkouba píše:
dobrý den prosim potřebuji radu mam 1 stupen ale ještě sem nedělal v žádné práci tak jestly mam nárok na duchod nebo přispěvek děkuji za odpověd
A jak jste dopadl? Ja jsem ve stejne situaci - tez nemam nic odpracovaneho. Dekuji.
@stejsky92 zalezi na mnoha vecech, jste absolvent/ka nebo dlouhodobe bez zamestnani? jaka je diagnoza? a dalsi veci…
jde o to ze: jste-li absolvent, ktery nepracoval a mate narok na plny ID tak ho dostanete.Jak je tu u castecneho nevim. ALe pri dlouhodobe nezamestnanosti a nesplneni povinne doby pojisteni se muze stat, ze ziskate ČID nebo plny ID ale nebudou vam nic vyplacet. Opravdu zalezi na vice vecech.
Já to nečetla celé…,ale když někdo pobírá plný invalidní důvćhod, jak je možné, že může plně pracovat?
@dagmariana píše:
Já to nečetla celé…,ale když někdo pobírá plný invalidní důvćhod, jak je možné, že může plně pracovat? [/citace
Ja teda nevim, ale myslim si, ze nemuze
Dobry den jmenuji se ingrid delala jsem rok a ted jsem na materske dovolene 3 roky, dostala jsem 1 stupen, nevyte jestly mi bude svalen invalidni duchod dekuji
Dobry den dostala jsem invalidni posudek 9.8 2014 byl mi priznan invalidni duchod 1 stupne. pracovala jsem 3roky a ted jsem 3 roky na rodicaku s malym. a jeste mi neprisel rosudek o invalidnim duchode jestly neco budu brat nevyte nekdo jak postupovat dal dekuji
Dobry den, mam na rok na Invalidní důchod 1. stupně kdyz mam po operaci rameno leve ruky a mel jsem tam pretrhany kloubni tkane a dali mi tam 3 skobicky ktere mi drzi romeno aby mi nevypadlo z kloubu?
Dobrý den chci se zeptat z čeho se vypočítává invalidní důchod u OSVČ a zda mám nárok na nějaké výhody či příspěvky. Děkuji za radu ![]()
Byl mi přiznán důchod od října 2014 ve výši 5020Kč, v lednu mi byla poukázána záloha 12000,– s tím že bude odečtena při dokončení výměry invalidního důchodu. Nyní mi přišel dopis kde se uvádí vyúčtování od Října 2014 do Března 2015 ve výši 12630,–. V závorce je ale napsáno toto : „případně po srážce dříve poukázaných záloh“ to bylo těch 12000,– znamená to že dostanu jen 630,–Kč? To snad ne… Díky za vaše odpovědi.
@Mistake píše:
Byl mi přiznán důchod od října 2014 ve výši 5020Kč, v lednu mi byla poukázána záloha 12000,– s tím že bude odečtena při dokončení výměry invalidního důchodu. Nyní mi přišel dopis kde se uvádí vyúčtování od Října 2014 do Března 2015 ve výši 12630,–. V závorce je ale napsáno toto : „případně po srážce dříve poukázaných záloh“ to bylo těch 12000,– znamená to že dostanu jen 630,–Kč? To snad ne… Díky za vaše odpovědi.
Já to chápu tak, že ti v jednom měsíci (asi v tom březnu) doplatí těch zbylých 630 Kč plus vyplatí také celý důchod ve výši 5020, a pak v následujících měsících už budou vyplácet „jenom“ tu základní částku, tedy těch 5020. Ale doporučuji zjistit si ještě něco: někdy snad v prosinci chodily důchodcům dopisy o navýšení důchodů (u I. stupně to bylo snad 112,– Kč) s platností od ledna 2015. Proto si myslím, že částka přiznaná v říjnu by měla být s platností od ledna 15 o to navýšení také zvednuta. Rozhodně to stojí za to informovat se u příslušného úřadu, který důchod vyměřil.
@Mistake castku 12630kc by jsi mela dostat celou do 14ti dnu od obdrzeni dopisu.
Je to od rijna do brezna 6 mesicu takze 6× 5020 minus zaloha 12tis ja to tak aspon mela.
Budu rada, kdyz napises jestli to tak opravdu byla jak pisu.
Zdravim,
chtela bych se optat za jakou dobu Vam byl vyplace davka na 1.stupen? me byla davka rozhodnuta 15.4.2015 z cssz
dekuji
Ahoj,
mam dotaz, prosim.
15.2.2015 jsem si podala zadost o invalidni duchod a 30.3.2015 mi ho posudkova komise priznala…I. stupen. Nemocenska ze zakona mi jako podpurci doba konci 29.4.2015 a nasledujici den mi nabyha invalidni duchod, mi bylo sdeleno.
Chci se zeptat, jestli posilaji penize zpetne od toho 15.2.2015 a nebo budu mit penize za invalidni duchod od toho nasledujiciho dne po nemocenske.
Kamaradka mi rikala, ze ji byla poslana prave castka od podani zadosti jakoby zpetne.
Dekuji