Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@ROBMAYTH píše:
Dobrý Den.. Byl mi přiznán 1.stupen invalidního důchodu a nevím konkrétně kolik budu brát peněz?? Je mi 25let a mám ten důchod z psychického stavu… Pracoval jsem asi téméř 3 roky..... Povídali mi že budu mít plný invalidní důchod takže jestli to je taky stále 1stupen… Nevíte prosím kolik bych měl brát?? .. Fakt nevím jak se počítá do toho pojištění a odpracované Léta a myslím si si že asi budu brát možná Almužnu minimální mzdu…
Jak dlouho jsi byl zaměstnaný?A kolik jsi měl výplatu?
1.stupeň není plný důchod-to by musel být 3.stupeň.Pokud to není 3.stupeň,tak stejně budeš muset chodit do práce,protože se důchod nezapočítává do odpracovaných let.
byl jsem zaměstnaný 3 roky a výplata byla asi 20 000kč hrubého…
Dobrý den, mám ID 2 stupně ve výši 4760kč kolik bude ID 1 stupně ,jak se to dá vypočítat. Děkuji
Ma tady nekdo bipolarni poruchu osobnosti a na to polovicni invalidni duchod???
Chtěla jsem se zeptat jestli mám nárok na invalidní důchod,,, když je mi 25 let a trpím schizofrenií už 3 roky a předtím jsem pracovala pouhé 3 měsíce a teď mám práci jen na dohodu, takže se mi to nezapočítává do důchodu. díky
Dobrý den, jsem po operaci vyhřezlé ploténky. Má někdo zkušenost, bude mi přiznán invalidní důchod?
Za starých podmímínek rok plný, potom částečný.
Dnes je to závislé na tom, zda jsi po operaci bez ochrnutí, pohyblivá, tzn. dle jejich kritérií bez potíží. To by potom mohli přiznat částečný. To že bolesti budou, nesmí se zvedat nic těžkého-to se bere spíše jako omezení v práci, ale na důchod to není.
Dobrý den, je někdo v ID s diagnozou panická porucha?
Kolik muzu delat hodin prace při 1.stupni inv…a kolik budu dostavat za ten 1. stupen??diky moc ![]()
Dobrý den, prosim Vás za jak dlouho přijde vyjadřeni z ČSSZ? byla jsem na ossz u komise a přiznaly mně 1.stup,inv. duchodu a že mi jeste prijde vyjadřeni z ČSSZ a jak dloho to trva? od rozhodnuti OSSZ? diky moc
![]()
@simka 1 píše:
Dobrý den, prosim Vás za jak dlouho přijde vyjadřeni z ČSSZ? byla jsem na ossz u komise a přiznaly mně 1.stup,inv. duchodu a že mi jeste prijde vyjadřeni z ČSSZ a jak dloho to trva? od rozhodnuti OSSZ? diky moc![]()
Ahoj, myslím, že na to vyjádření mají tři měsíce. Potom Ti vyplatí částku peněz zpětně od data přiznání důchodu. Mě to vyjádření přišlo opravdu skoro za tři měsíce, známému zase po měsíci a půl. Asi záleží na tom, kolik tam toho na vyřízení mají. Hezký den
.
Děkuju za info
a ješte otazečka prosim
nevite kolik to asi tak bude dělat??ale bohužel nikdy jsem nepracovala
jsem po škole a ted jdu na pracak terpve:( takže se obavam že to nic nebude
jestli to nemaji s čeho vypocitat a nevim ani jak se to vypočita ![]()
diky moc za info ![]()
@Sýkorka2 píše:
Ahoj, myslím, že na to vyjádření mají tři měsíce. Potom Ti vyplatí částku peněz zpětně od data přiznání důchodu. Mě to vyjádření přišlo opravdu skoro za tři měsíce, známému zase po měsíci a půl. Asi záleží na tom, kolik tam toho na vyřízení mají. Hezký den.
Děkuju za info a ješte otazečka prosim nevite kolik to asi tak bude dělat??ale bohužel nikdy jsem nepracovala jsem po škole a ted jdu na pracak terpve:( takže se obavam že to nic nebude jestli to nemaji s čeho vypocitat a nevim ani jak se to vypočita
diky moc za info
@simka 1 píše:
Děkuju za infoa ješte otazečka prosim
nevite kolik to asi tak bude dělat??ale bohužel nikdy jsem nepracovala
jsem po škole a ted jdu na pracak terpve:( takže se obavam že to nic nebude
jestli to nemaji s čeho vypocitat a nevim ani jak se to vypočita
diky moc za info
No, tak to opravdu netuším. Asi to v tomto případě vypočítávájí z nějakých těch jejich minimálních životních dávek, ale to opravdu netuším, jen tipuji
. Manžel má invalidní důchod prvního stupně, odpracováno asi 12 let, ale nemá nějak velkou mzdu a důchod dostává kolem 3 700,– Kč měsíčně. Pracovní smlouvu mu po přiznání ani nijak nezměnili, prý může i s důchodem plně pracovat, ale on po domluvě se šéfem má víceméně volnou pracovní dobu a už nepracuje tolik hodin co dříve.
Uvidíš, jakou částku Ti vypočítají, samotnou by mě to zajímalo, jak to v takovém případě určují. Určitě se to brzy dozvíš. Kdybych mohla ještě nějak poradit, klidně pisni. Zatím
![]()