Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
„Vysmátí“ jsou v dnešní době jen Ti, kdo mají přiznán z dřívějška důchod trvale, což jde jen u 3. stupně, dříve u plného důchodu a mají takovou diagnozu, kde to jinak nejde – např. náhradu kyčelního kloubu.
Dnes už to neplatí, první TEP kyčle mám od 99roku, druhou kyčel mi dělali začátkem února letos.Mimo toho jsem po třech infarktech(třetí těžký)!Srdce není v pořádku dodnes, první kyčel už dosluhuje a začíná bolet a omezovat pohyb, nově operovaná noha není po sedmi měsících zdaleka plně funkční.
Dnes jsem byl u komise, sebrali mi 3 a dali mě do dvojky.Na můj dotaz proč když nejsem v pořádku mi doktorka odpověděla že ještě přimhouřila oko kvůli srdci, že jsem na hraně 1 stupně. Je mi 57,o ostatních nemocech co mám se nebudu rozepisovat, bylo by to moc a moc dlouhý! K tomu ani nepřihlížejí a i když mi to vše přečetla, tak je to pro ně nepodstatný. A TAK TO DNES FUNGUJE.
Mám přiznaný invalidní důchod 1.stupně pro diagnózu bipolární poruchu. Mám odpracováno 16 let a dělá to 6500.
@pája 1974 píše:
Mám přiznaný invalidní důchod 1.stupně pro diagnózu bipolární poruchu. Mám odpracováno 16 let a dělá to 6500.
Pájo, mě nedávno diagnistikovali BP II. stupně a mám výhřezy plotének, osteofyt, zůžený páteřní kanál. Taky zvažuji žádost o č. ID. Jak dlouho se léčíš s BP? A jestli nevadí, že se ptám, jak na tom jsi?
@pája 1974 píše:
Pájo, mě nedávno diagnistikovali BP II. stupně a mám výhřezy plotének, osteofyt, zůžený páteřní kanál. Taky zvažuji žádost o č. ID. Jak dlouho se léčíš s BP? A jestli nevadí, že se ptám, jak na tom jsi?
Ahoj zde-nko
S BP se léčím od roku 2003.Po dlouhém zkoušení léků mi můj psychiatr
naordinoval Cipralex, Lamotrigin, Paroxetin a Zyprexu a potíže s manickyma a depresivníma epizodama téměř ustoupily.Jen na podzim se objevuje depka, ale úpravou dávkování antidepresiv to zvládám.
I přes tuto diagnózu chodím do práce(vrátný).Mám tak pravidelný režim a to
je velmi důležité.
Přeju pevnou vůli a drž se.
Dík za odpověď. Ještě jeden dotaz, máš bipolární poruchu I nebo II typu? Já II typu smíšená fáze…Právě, že si nějak nedokážu představit jít do práce.
K tomu ty záda a bolesti, není hodina, abych o nich nevěděla.
Dobrý den chtěl bych se zeptat mám důchod 1.stupně a chtěl bych vědět nějáké informace o placení sociálního a zdravotního pojištění jestli se něco mění.
Děkuji
Neví někdo náhodou jestli se nemůže odejít do plného strobního důchodu dřív je my 56 let mám 4 děti odpracováno 32 let a 2 roky nemůžu sehnat práci, je možné jít do starobního důchodu niž by my ho krátily, Nikde na to není odpověd. Děkuji
Dobrý den, nevíte jak funguje žádost o ID 1. stupně na žádost o ID 2. stupně? 1 stupeň mám již pár let, ale obávám se, že si fin. nepolepším, kor dnes, mám takovou almužnu, že mě musí fin. pomáhat děti, jinak bych skončila na ulici, ale to nikoho nezajímá, vyplatí se toto vůbec podstupovat? Mé zdr. problémy se zhoršily, ale jde o to, jestli to vůbec bude někoho zajímat ![]()
Důchod se přiznává od uplynutí neschopnosti 1 roku po operaci. Pokud si o něho požádáte u obvodního lékaře, tak to přepošle k reviznímu lékaři, který Váš posudek od odborného lékaře (kde jste byl/a operován/a, nebo kdo vás již léčí) posoudí, podle tabulek, kterého stupně invalidity dosahujete. Pokud již zdravotní problémy už nemáte po operaci a váš stav je zlepšen, a máte to napsané v lékařské zprávě, tak netuším, jestli by se nějaká invalidita přiznala.:-)
Dobrý den
chtěla jsem se prosím zeptat. Dnes mi byl udělen 1.stupeň ale nikdy jsem nepracovala, měla jsem 3.učení a hned po učení jsem šla na MD tam jsem od roku 207 do dnes. To mi budou vypočítávat s MD?? Děkuji za odpověď Majký
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má smysl podávat žádost o invalidní důchod, když to sbírají těžce nemocným lidem. Já osobně marodím od října s polyartrot.sy,coxatroza sin.1-2 st.,gonartroza, artroza PTC. Každý v okolí mě tvrdí, abych nebyla hloupá a podala si žádost. Doktorka tvrdí, že je to dědičné, maminka má 3.st.invalidity. Předem děkuji za odpověď, s přáním hezkého dne Jana
Určitě to zkus, já jsem taky nedouflala a včera mi došel dopis, že jsem invalidní - 1. stupeň. Nedávno jsem se tady ptala na něco podobného ![]()
Díky moc za odpověď, dodalo mě to trochu optimismu, tak vpondělí vyrazím. mohu se optat co je k tomu zapotřebí? Předem děkuji, s přáním krásného dne Jana
děkuji aspon za nejake info a reakci na muj dotaz
no tak jsem zvědava jestli mi vubec neco daji
uvidime
zatim
a díky moc
hezky den