Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Manžel je už několik let zaměstnaný u jedné stavební firmy jako řidič. Míval často neschopenky, takže nakonec požádal o ivn. důchod a přiznali mu 1.stupeň. Je to vypočítané ze základní výměry a procentní výměry důchodu. No a vyšla z toho tato částka.
Ahoj,no není to moc,jsem zvědavá kolik určí mně.Hlavně najít nějakou lehčí práci i na půl úvazku,pa a dík.
Není vůbec zač. Držím palečky, ať se Ti podaří něco najít a zvládneš to v pohodě!
![]()
Díky moc jsi hodná,kdybych chtěla ještě něco vědět,poradíš?? ![]()
No určitě, ráda poradím, když budu vědět. Mám s inv. důchodem i vlastní zkušenost (2.stupeň). My jsme taková zvláštní rodinka
. Klidně se ozvi, když budeš něco potřebovat
.
Dobrý den,byl mi 29.2.2012 přiznám 1.stupeň inv.Je mi 24 let a doposud jsem byl zaměstnaný pouze 13 pracovních dnů.Před tím jsem byl na úřadu práce a poté taky.Více než rok jsem si také sám platil zdravotní pojištění protože se mi jednou povedlo nechat se vyradit z evidence úřadu práce.Pročítal jsem si zdejší příspevky a zarazilo mě že Vám můžou přiznat 1.stupen bez naroku na penize.Jsem tedy tím případem?Rozhodnutí mi bylo sděleno přimo posudkovým lékařem.Ale o tomhle nic neříkal,ale ptal se mě zda jsem byl zaměstnán a jak dlouho.Mám tedy čekat že nic nedostanu a mam akorat za odmenu status invaliditi 1.stupne?
AHOJ CHTELA BYCH SE ZEPTAT MANZEL MA 29 LET A A JE PO TEZKE OPERACI SRDCE (VYMENA CHLOPNE) A UZNALI MU JEN CASTECNY DUCHOD 1 STUPNE HROZI MU PRASKNUTI AORTY…A TAK BY CH SE CHTELA ZEPTAT JAK DLOUHO MAJI NA TO ABY MU DUCHOD UZNALY A KDY MU BUDE VYPLACEN ? DIKY MOC
Dobrý den ráda bych věděla mám-li po totální endoprotéze levého kolena nárok na čásrečný invalidní důchod.Děkuji Musilová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás zkušených, jak to je s mým důchodem. Jsem čerstvě dvacetiletá slečna, čekám na rozhodnutí, zda půjdu do invalidity 1. stupně. V roce 2008 jsem měla první operaci kolene (nejzávažnější), od té doby mám za sebou další dvě. Tudíž dohromady 3 těžké operace. Slyšela jsem, že je důchod možný vyplatit i zpětně?! Jaké šance k tomu jsou?
Předem děkuji za odpověď
Inv. důchod lze vypatit zpětně,ale od doby podání žádosti.
A splňuješ odpracovanou dobu,aby bylo možné vyplácet inv. důchod?
Splňuji dobu pojištění.. Jde právě o to, že to znám už ze dvou situací svých blízkých.. také dostali 4 roky zpětně.. Z toho jedna 21 letá slečna, která byla na první operaci také jako já před 4 lety. Dostala zpětně za celé 4 roky i když podala žádost až teď. Děkuji velmi za odpověď..
dobry den,chtěla bych se zeptat jestli múžu(budu) něco pobirat při 1.stupni invalidi,když teprve končim studium a pujdu na pracak(budu pobirat nejaky přispevek?popř.kolik cca)
diky mooc ![]()
Dobrý Den.. Byl mi přiznán 1.stupen invalidního důchodu a nevím konkrétně kolik budu brát peněz?? Je mi 25let a mám ten důchod z psychického stavu… Pracoval jsem asi téméř 3 roky..... Povídali mi že budu mít plný invalidní důchod takže jestli to je taky stále 1stupen… Nevíte prosím kolik bych měl brát?? .. Fakt nevím jak se počítá do toho pojištění a odpracované Léta a myslím si si že asi budu brát možná Almužnu minimální mzdu…