Investiční životní pojištění - ano, ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Russet nemusi ti byt 20tis.to je maximum na max. Podporu i pri nizsi castce je podpora, ale nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, omlouvám se za dezinformaci, už jsem googlovala. Měla jsem za to, že to bylo v roce 2014 schválené. Pardon, nahlas se tady stydím.
- Citovat
- Upravit
Investicni zivotko je produkt leda pro financni poradce, kteri z neho maji obrovske provize – proto porad lidi nuti do uzavirani novych smluv. Clovek pak jen leta splaci provizi a obsluhu pojisteni, a navic ani ten vynos z „investic“ neni zaruceny, spousta lidi v mem okoli treba po 10 letech zjistila, ze tam ma asi pulku toho, co by byl prosty soucet vkladu.
Podobny nesmysl je investovani pres podilove fondy, ktere poradci casto nabizi – obrovske vstupni poplatky a poplatky za spravu.
Stavebko rozhodne nerusit pred vazaci dobou / dosazenim cilove castky. Se statnim prispevkem je to jeden z mala produktu, kde se clovek bez znalosti investovani muze vysplhat nad 1 % a aspon trochu se priblizit inflaci (kdyz je nizsi, tak se ji i +- drzet).
Jinak ano, my ziv. pojisteni mame, ale jen risk. Je potreba si tam ohlidat i ty parametry, hlavne aby tam smrt/invalidita byla zevsech pricin, nejen uraz – urazem je to statisticky zanedbatelny pocet pripadu. Bylo to pres poradce, ale kamarada a vyzadane, tj. chteli jsme, aby nam dal nejake insider tipy, na co si davat bacha, aby nam ze zkusenosti rekl, ktera pojistovna plni a ktera se cuka, a aby nam sehnal nekolik konkurencnich nabidek, at se muzem sami rozhodnout. Tzn. zadnej zoufalec, co na blind obvolava znamy a premysli, co by jim vnutil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zivotko
Dobry den, obnovuji diskuzi. Prosim chtela bych se zeptat jak urcujete treba napriklad castku, kterou byste obdrzeli pri inv 3stupne napr..jednorazove 500tis..to vam radi poradce nebo si volite castku jakou byste chteli vy? Dale by me zajimalo oni pri sjednavani davaji poradci v pojistovne nejaky dotaznik na nemoci? A co mam treba uvest kdyz napriklad mam uzle stitne zlazy ale chodim jen na sono a jinak nic? Prasky nemam predepsane jen pravidelne kontroly 1× za 2 roky cca…to se tam jako taky uvadi? A kdyby se mi enco stalo se stitnou zlazou tak uz mam smulu? Nebo jak to je? Nebo dnes se dotaznik zadny nedela? Dekuji za informace a zkusenosti.
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx lhat nechci ale nevim zda napriklad jak uvadim ty uzly stitne zlazy jsou neco nebo nejsou..jen se to sleduje, leky nemam..
- Citovat
- Upravit
@smile_xxx ja nevím. Proste od porodu to mam sledovany ale neni co lecit jen se hlidaji ty uzle zda se nezvetsuji..a v tom dotazniku se to da nejak takto rizepsat??nebo ja nevim co tam vse uvest..
- Citovat
- Upravit
Zdravotní dotazník je prakticky nutný- při nějakých ropzumných částkách.
Sám vede a poradce by s tím asi moc pomáhat neměl, protože na tyhle informace vůbec nemá nárok.
Když je všechno OK, tak se nic víc nevyplňuje. A když se na něco odpoví ANO, tak se to pak dále specifikuje. Jak k tomu přistoupí pojišťovna je různé.
Něco vezme bez navýšení a omezení, u něčeho navýší pojistné, na něco udělá komplet výluku a případně nemusí přijmout do pojištění vůbec.
Když se něco zamlčí a dojde k události a snaze o plnění, tak se to začne prověřovat vč. zdrav. zpráv a tak a většinou se na to přijde a klidně dojde k odmítnutí plnění, se kteým klient počítal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nech si vyjet výpis od doktora a pošli tam jako přílohu aktuální lékařský zprávy co máš. Takto jsem to udělala já, mě teda vyloučili, ale lepší to vědět dřív, než aby pak neplnili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ @Azeretereza Dobry den, dekuji za reakce. Ja takovy dotaznik asi nikdy nevidela. A tam je jaki trea otazka zda se s necim lecim? Tak kdyz chodim jen na kontroly tak mam dat ano? Takze to semnou to zivotko sjednaji, nechaji me ho podepsat a pak budou vyhodnocovat muj zdravotni stav? Ja byla v pojistovne a dala mi jen navrh kde jsou ruzne kolonky kolik bych platila a za co to je..ale dotaznik zdravotni prilohou neni…
Ted jsem nebyla u praktika ani na prakticke pohlidce…chodu se snad po dvou letech a ja jdu nejak v lete po cca 2,5letech.
- Citovat
- Upravit
Je blbe pozadat pojistovnu zda mi posle ten dotaznik predem at se na nej doma mrknu?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No pokud nedali před sjednáním zdravotní dotazník, tak takovýmu poradci bych se vyhnula obloukem. Ten návrh je pouze návrh, zda to schválí, to je otázka, i kdyby to bez dotazníku schválili, tak pak by nemuseli plnit a platila bys zcela zbytečně. Ten dotazník je podle mě nezbytný. Ale je možný, že to třeba pošlou dodatečně. Za mě je správná cesta poslat dotazník i zprávy společně s žádostí, ušetří to čas a rovnou víš, na čem jsi. Po mě ho chtěli vždycky. Pojišťovny Youplus, NN a Komerční pojišťovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
To není pravda, stavebko mi po 6letech bylo vždy vyplaceno bez udání důvodu, z posledních 2 mám úvěr ještě do novostavby s 3,5procenty
u dětí to stejně, znova už jim ho nyní asi dávat nebudu, ale teď po 6 letech spoření nám těch 150tis vyplatí a druhé ještě necháme doběhnout
- Citovat
- Upravit
Tak snad by nemusel být problém zadat zdravotní dotazník a pojišťovnu do vyhledávače a vyjede ten formulář- pokud bych se na něj chtěl alespoň podívat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit