Islamofobie

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
9.1.15 18:16
@jdukolem píše: článek reflektuje to co autorovi v tom vyjádření přišlo podstatné… to co ho zaujalo.. zmiňuje to co mu přišlo důležité zdůraznit - což je přirozené… je zaměřený jedním směrem, to já ale nepopírám, rizika a je kontroverzní..také ho tu nepředkládám jako něco s čím zcela na 100% souzním. ale jako něco co je dle mě zajímavé minimálně k zamyšlení jak lze vyjádření MA vnímat… a jako možnost proč řešíme cosi jako islamofobii

Já si také myslím, že MA byl špatná volba, aby se k tomuto tématu vyjadřoval.

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
9.1.15 18:18
@jdukolem píše:
nikdo nikde nepsal že nemuslimvé toto neudělají a nebo že to dělají jenom muslimové, ale nikdy to tito fanatičtí nemuslimové nenazvou tzv „svatou válkou“ nebo mi dej jedinej příklad kdy nemuslim vystřílel školu a byl tam náboženský motiv a podtext.. možná mi jen něco uniklo

Ja reagovala jen na tohle, coz teda od tebe taky nevyznelo zrovna hodne diskuze… proto ten smajlik, rekla bych spise lehce ironizujici nez infantilne ironicky… prikladu jsem ti dala dost a take maji vliv nejen mistni, jelikoz svet je globalizovan a konflikt kdekoliv na svete se muze projevit na opacnem konci a mit sekundarni obeti - at uz finance -socialni nebo na zivotech…

• Citovat
  • Upravit
33916
9.1.15 18:20

Já osobně tomu nerozumím, ale je mě z toho všeho tak nějak divně. Dneska jsem celý den sledovala telku a modlila se, aby ty lidi zachránili. Teroristi jsou mrtví, ale říkám si co bude dál. Můžete mě to někdo prosím vysvětlit. Nechápu jak někdo může přijít k člověku a a zastřelit ho nebo mu skoro uříznout hlavu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
9.1.15 18:26

@Denisa76 no to je fundamentalismus, fanatismus - a formuje se v jakekoliv ideologii nebo nabozenstvi. Veskera lidska moralka je spolecenska smlouva, ta nam neni dana od prirody a kdyz se nekdo zfanatizuje, tak odhodi zakony lidskeho spolecenstvi a jedinim moralnim zakonem se stava jeho ideologie, pokrivena fanatsimem. Proto to co bylo na zacatku zdravym vlastnenectvkm mohlo zdegenerovat v nacismus a fasismus. Proto jezisovo uceni o miru a lasce mohlo zdegenerovat v nabozenske valky. A proto touha po soravedlive spolecnosti zdegenerovala v bolsevicke tabory na sibiri.
Jak je to mozne? Fanatismus :|

• Citovat
  • Upravit
33916
9.1.15 18:31

@shellmyska děkuju za vysvětlení trošku jsem to pochopila. Tohle asi nikdy neskončí, že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
9.1.15 18:43

@Denisa76 ne, neskonci, tohle je soucast dejin. Vzdycky kdy nastane nejistota, kdy se zpochybnuji hodnoty, tak v cloveku prevazi barbarstvi. A to ted zaziva muslimsky svet, 150 let upadky, zapad jej predbehl v zivotni urovni, objevuji se dkktatiri, fanaticti kazatele. A bohuzel pro svet ted to potkala muslimsky svet. Ale potkalo to muze potkat i jine. Od zakladu to totiz nebyl spatny svet, naopak se svym literarnim, umeleckym mel obrovsky potencial. Je tezke formulovat to co nejpresneji v internetove diskuzi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
682
10.1.15 23:06
@Menora píše:
Nykl používá často docela zastaralé výrazy, ale má lepší významový překlad, to máš pravdu, ale Hrbkův překlad Koránu mají v podstatě všude a jak píšeš, je čtivější právě díky modernější češtině.

http://www.levneknihy.cz/koran/d-123158/ je to ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
10.1.15 23:59

@Tečička to je Hrbek, ano, je.

• Citovat
  • Upravit
33916
11.1.15 07:31

@shellmyska já si to myslela :roll: Moc děkuju za vysvětlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
11.1.15 08:48
@Tečička píše:
http://www.levneknihy.cz/koran/d-123158/ je to ona?

Ano, to je překlad od Hrbka. Klasika, zelený přebal. Hrbek se víc snaží o básnické vyjádření, tak jak je to v Koránu. Ale i tak to může působit někdy zmateně. Ono to opravdu moc přeložit nejde, tak aby byl zachovaný básnický duch. Upřímně, v češtině jsem měla problém to někdy vůbec číst. Ale dá se to.

• Citovat
  • Upravit
75tomas.novotny
12.1.15 07:15
@Takyjednasama píše:
A ty?

Ja mam rodinu v Anglii, jsem polovicni Anglican a zil jsem tam vice nez polovinu sveho zivota, co ty?

• Citovat
  • Upravit
12.1.15 08:18
@75tomas.novotny píše:
Ja mam rodinu v Anglii, jsem polovicni Anglican a zil jsem tam vice nez polovinu sveho zivota, co ty?

To jsem doufala. Můžu se tě zeptat, jak ty celou situaci vnímáš? Čtu na různých diskusích šílené příspěvky od Čechů a nevěřím, že píšeme o těch samých lidech… Já v Anglii žiju už pár let, žiju ve čtvrti, která je převážně islámská a je tu opravdu klid, jsou milí a zdvořilí. Když je nějaký problém, tak takový, který je běžný kdekoliv na světě u kterékoliv rasy. Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová