Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka píše:
Lidé si neustále navzájem po síti vyhrožují, že si dají do huby, jen proto, že je to muslim bych z toho nedělala nic extra.
Kdyby to byl nějaký ožrala, který napíše, jak si ho podá, až ho uvidí, tak by nad tím člověk maximálně pokrčil rameny.Podle mě strach z islámu je hysterický a přehnaný, tyhle náboženské války tu jsou už celá století, ne-li tisíciletí, ale zrovna dnes je z toho každý podělaný. Dělají to hlavně média, přebrala americký vzor, jak udělat z lidí vystrašené králíčky kvůli čemukoliv. Hlavně Nova se v tom vyžívá, jakmile u nich slyším dramatickou hudbu a k tomu děsně agresivně laděnou reportáž, i když třeba jen o tom, že sněží, tak bych mlátila hlavou do zdi.
Ne, islamistů se nebojím. Terorismus tu byl a bude a podle mě není ničím, co by mohlo ohrozit lidi natolik, že by se střední Evropan v Čechách měl důvod bát o svůj život. Řekla bych, že mnozí z důležitých lidí pořádně ani neví, proč válčí. Ono stačí, když nám člen Výboru pro obranu a bezpečnost na jedné přednášce tvrdil, že musíme posílat vojáky do Afghánistánu, protože tam chodí ženy zahalené
Jako Američan, Brit nebo Francouz bych se asi bála více, ale z pozice člověka žijícího v ČR strach nemám, ani z toho, že tu za chvíli budou všude, atd. atd., protože co se mě týče, tak jsem zahalenou ženskou viděla jen jednou v životě (na živo) a to žiju v Praze, takže žádnou invazi vážně nepociťuji.
já taky ne… pokud by tam nezdůrazňoval víru a pohrdání národem jako celkem..
@75tomas.novotny píše:
Nemuslimsky obcan Francie, USA, UK, Nemecka…nikdy nesel vystrilet skolu, skolku, noviny, banku…jenom muslimove to delaji ze?
nikdo nikde nepsal že nemuslimvé toto neudělají a nebo že to dělají jenom muslimové, ale nikdy to tito fanatičtí nemuslimové nenazvou tzv „svatou válkou“ nebo mi dej jedinej příklad kdy nemuslim vystřílel školu a byl tam náboženský motiv a podtext.. možná mi jen něco uniklo
@jdukolem píše:
já taky ne… pokud by tam nezdůrazňoval víru a pohrdání národem jako celkem..
Kdyby to samé napsal Cikán, tak se nad takovou výhružkou člověk maximálně tak pousměje, nebo se pobouří, ale rozhodně nedostane strach ![]()
@Menora píše:
Nykl používá často docela zastaralé výrazy, ale má lepší významový překlad, to máš pravdu, ale Hrbkův překlad Koránu mají v podstatě všude a jak píšeš, je čtivější právě díky modernější češtině.
Myslim, ze sem to napsala presne
![]()
@Fjodorka píše:
Kdyby to samé napsal Cikán, tak se nad takovou výhružkou člověk maximálně tak pousměje, nebo se pobouří, ale rozhodně nedostane strach
myslíš si opravdu že by se Cikán oháněl vírou a svatou válkou? ![]()
mmch zajímavý článek
http://www.parlamentnilisty.cz/…vrope-353479
@jdukolem rikalas ze neznas jine nez muslimske nabozenske, rada ti rozsirim obzor http://en.m.wikipedia.org/…/Anti-balaka - krestanske milice v africe, pekny zverstvo, i irsko bylo s podtextem nabozenskym i kdyz slo o nezavislost, porad to byl terorismu, ktery eskaloval mezi katoliky a anglikany a umirali civiliste, koneckoncu i ten prasteny kukluxklan je nabozenskou valkou i kdyz do velke miry pokrivenou. A samozrejme fanatismus v kazde podobe k tomu vede, takze i ateiste fanaticti se chovaji jako nabozensti fanatici, coz dokazuje napriklad jak se bolsevici k cirkvim tam kde se dostali k moci, nebo asijsti komunisti k buddhistum (vietnam, cina). Takze to aby se predeslo myslence, ze jde pouze o nabozenske puvodce.
Abych predesla narceni. Ano, islam v soucasnem muslimskem svete produkuje mnohem vetsi mnozstvi radikalu nez jina nabozenstvi. ![]()
@jdukolem píše:
myslíš si opravdu že by se Cikán oháněl vírou a svatou válkou?
mmch zajímavý článek
A Ty jsi ten Hydepark viděla?
@shellmyska píše:
@jdukolem rikalas ze neznas jine nez muslimske nabozenske, rada ti rozsirim obzor http://en.m.wikipedia.org/…/Anti-balaka - krestanske milice v africe, pekny zverstvo, i irsko bylo s podtextem nabozenskym i kdyz slo o nezavislost, porad to byl terorismu, ktery eskaloval mezi katoliky a anglikany a umirali civiliste, koneckoncu i ten prasteny kukluxklan je nabozenskou valkou i kdyz do velke miry pokrivenou. A samozrejme fanatismus v kazde podobe k tomu vede, takze i ateiste fanaticti se chovaji jako nabozensti fanatici, coz dokazuje napriklad jak se bolsevici k cirkvim tam kde se dostali k moci, nebo asijsti komunisti k buddhistum (vietnam, cina). Takze to aby se predeslo myslence, ze jde pouze o nabozenske puvodce.
Abych predesla narceni. Ano, islam v soucasnem muslimskem svete produkuje mnohem vetsi mnozstvi radikalu nez jina nabozenstvi.
já si ráda přečtu názory z jiného úhlu a ráda podiskutuju na téma kde se mnou někdo nesouhlasí ale oc prosím toho líbacího smajlíka vynechat - přijde mi takový infantilně ironický - jen můj dojem z něj v této debatě.. děkuji…
jinak ano na irsko jsem zapomněla děkuju za připomínku…nicméně u muslimů mi v současné době vad nebo spíš mě nenechává klidnou ta globálnost jak všude táhnou za jeden provaz - i tady i ve francii.. neznám nikoho kdo by se v rámci sporů anglikání -katolíci v irsku oháněl plamenným mečem třeba ve Španělsku..rozdíl vidím právě v tom - celosvětové X lokální problém… jestli i rozumíš…
prostě mi nevadí ničí víra či nevíra ale ani bych tento problém nebagatelizovala ani nezavírala oči ve smyslu - nás v Česku se to netýká.. týká a velmi
@Menora píše:
A Ty jsi ten Hydepark viděla?
nechápu smysl dotazu… ![]()
@jdukolem píše:
myslíš si opravdu že by se Cikán oháněl vírou a svatou válkou?
mmch zajímavý článek
Jo a k té takí´a, to je něco, co existuje a, jen za určitých okolností, v hnutí ší´a, sunnitský islám něco takového vůbec nezná, je přísně zakázáno lhát za všech okolností. Což také MA jasně řekl, ale autor článku to asi raději přeslechl. Důležité je to z toho důvodu, že sunnitů je přes 90 % veškerých muslimů, zbývajících necelých 10 % odhadem tvoří ostatní muslimské větve, včetně samotných šíitů, kterých se takí´a týká.
@jdukolem píše:
nechápu smysl dotazu…
Jen, že ten článek přesně nereflektuje, co MA říkal, viz můj další příspěvek.
@Menora píše:
Jo a k té takí´a, to je něco, co existuje a, jen za určitých okolností, v hnutí ší´a, sunnitský islám něco takového vůbec nezná, je přísně zakázáno lhát za všech okolností. Což také MA jasně řekl, ale autor článku to asi raději přeslechl. Důležité je to z toho důvodu, že sunnitů je přes 90 % veškerých muslimů, zbývajících necelých 10 % odhadem tvoří ostatní muslimské větve, včetně samotných šíitů, kterých se takí´a týká.
bohužel ty slušné větve - pardon neumím lepší výraz - je méně slyšet.. a rozhodně nejsou takoví aby si chtěli ty radikální souvěrce sami „postavit do latě " a říct jim něco ve smyselu " chlapi neblbněte“… nebo se pletu? existuje nějaká forma „odboje“? když ta procenta jsou v poměru jaký píšeš? ![]()
@Menora píše:článek reflektuje to co autorovi v tom vyjádření přišlo podstatné… to co ho zaujalo.. zmiňuje to co mu přišlo důležité zdůraznit - což je přirozené… je zaměřený jedním směrem, to já ale nepopírám, rizika a je kontroverzní..také ho tu nepředkládám jako něco s čím zcela na 100% souzním. ale jako něco co je dle mě zajímavé minimálně k zamyšlení jak lze vyjádření MA vnímat… a jako možnost proč řešíme cosi jako islamofobii
Jen, že ten článek přesně nereflektuje, co MA říkal, viz můj další příspěvek.
@jdukolem píše:
bohužel ty slušné větve - pardon neumím lepší výraz - je méně slyšet.. a rozhodně nejsou takoví aby si chtěli ty radikální souvěrce sami „postavit do latě " a říct jim něco ve smyselu " chlapi neblbněte“… nebo se pletu? existuje nějaká forma „odboje“? když ta procenta jsou v poměru jaký píšeš?
Když to takhle nefunguje, oni se radikálové rekrutují ze všech řad muslimů. Právě Islámský stát jsou sunnité, ona i většina teroristů jako takových budou sunnité, jednoduše proto, že je jich nejvíc. Takže v místech, kam se IS dostali to potom vypadalo tak, že vyhodili do vzduchu i všechny okolní šíitské mešity, muslimové proti muslimům. Vůbec netáhnou za jeden provaz a ani náhodou nejsou jednotní.
Nykl používá často docela zastaralé výrazy, ale má lepší významový překlad, to máš pravdu, ale Hrbkův překlad Koránu mají v podstatě všude a jak píšeš, je čtivější právě díky modernější češtině.