Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná : tak ty krize tusim zakazali ve Francii ve skolach spolu s muslimskymi satky, ze tam nechteji mit zadne nabozenske symboly…takze jo, v tom pripade by tvuj krizek byl problem
A jinak znova reknu, co uz jsem rikala - pokud podlehneme rvani agresivni mensiny a nebudeme si stat za svymi pravy, tak prohrajeme. O tom vanocnim stromku detaily neznam, ja jen reknu, jak to vypada tam, kde ziju - uplne bez problemu byl ve spodni casti namesti vanocni stromek, v horni zidovsky sedmiramenni svicen, cca mesic pred Vanocemi se slavil indicky svatek svetel a za chvili se bude slavit cinsky novy rok. Vse bez protestu a hysterie. Fascinuje me, ze nekde to jde a jinde ne
Příspěvek upraven 09.01.15 v 08:52
@jdukolem píše:
víš ty pořád mluvíš o jedincích, drobtech..tak co říkáš na tohle?
pisatel je potomek imigrantů - Bosenských muslimů žíjící v Česku… opravu se nás to až tak netýká?
nebezpečí netvoří imigranti ale ti z druhé třetí generace co vzpomínají na „kořeny“
Jezisi kriste
když ms pocit, že ho někdo neuznává ať se svobodne odstěhuje, kam ho srdce táhne
přece nám tady nebudou rozkazovat
to jsem se n. asrala po ránu…
@Tečička urcite, kazda knihovna ma vydani koranu. Zkuste si sehnat preklad od Nykla, ten je presnejsi, nebo od Hrbka, ten je zas ctivejsi ![]()
@jdukolem píše:
hystericky negativní? to je legrace ne?
Dnešní události v Paříži dle mého odstartovaly skutečnou válku mezi IS a západem. Přešlo se od slov k činům. Nejhrozivější je fakt, že útočníci nebyli nějací agenti, kteří se vydali do Evropy na trestnou výpravu, dva z nich byli občany Francie! Nejednalo se o ojedinělý čin vyšinutého jedince, ale promyšlenou akci profesionálních náboženských fanatiků, která se dle mého může opakovat kdykoliv a kdekoliv.
Nemuslimsky obcan Francie, USA, UK, Nemecka…nikdy nesel vystrilet skolu, skolku, noviny, banku…jenom muslimove to delaji ze?
@Bábi Zlopočasná píše:
@Takyjednasama z onoho blogu co mi chrome blokovaloMístní lidé jsou zde jako opaření. Naprostá většina z nich se na veřejnosti bojí o muslimech otevřeně promluvit a od tématu uhýbají, nebo jen zmateně opakují naučené fráze o pozitivních dopadech multikulturalismu. Pokud se jich však zeptám v soukromí, mají naléhavou potřebu o nechtěné islamizaci své země diskutovat. I tak ale mluví jen polohlasem, zavírají dveře a ještě se rozhlížejí, jestli nás někdo nesleduje. Celé to dění kolem sebe užasle sledují, jako by stále doufali, že se z toho zlého snu probudí. Neprobudí. Stará dobrá Anglie, tak jak jsme ji znali, nám totiž pomalu umírá přímo před očima.
Ty zijes v Anglii?
@jdukolem píše:
hystericky negativní? to je legrace ne?
Dnešní události v Paříži dle mého odstartovaly skutečnou válku mezi IS a západem. Přešlo se od slov k činům. Nejhrozivější je fakt, že útočníci nebyli nějací agenti, kteří se vydali do Evropy na trestnou výpravu, dva z nich byli občany Francie! Nejednalo se o ojedinělý čin vyšinutého jedince, ale promyšlenou akci profesionálních náboženských fanatiků, která se dle mého může opakovat kdykoliv a kdekoliv.
Přesně tak, bylo to plánované, a to dobře, takže se obávám, že to opravdu může mít pokračování s hroznými následky.
@Vermion píše:
Jezisi kriste![]()
![]()
když ms pocit, že ho někdo neuznává ať se svobodne odstěhuje, kam ho srdce táhne
přece nám tady nebudou rozkazovat
![]()
to jsem se n. asrala po ránu…
Lidé si neustále navzájem po síti vyhrožují, že si dají do huby, jen proto, že je to muslim bych z toho nedělala nic extra.
Kdyby to byl nějaký ožrala, který napíše, jak si ho podá, až ho uvidí, tak by nad tím člověk maximálně pokrčil rameny.
Podle mě strach z islámu je hysterický a přehnaný, tyhle náboženské války tu jsou už celá století, ne-li tisíciletí, ale zrovna dnes je z toho každý podělaný. Dělají to hlavně média, přebrala americký vzor, jak udělat z lidí vystrašené králíčky kvůli čemukoliv. Hlavně Nova se v tom vyžívá, jakmile u nich slyším dramatickou hudbu a k tomu děsně agresivně laděnou reportáž, i když třeba jen o tom, že sněží, tak bych mlátila hlavou do zdi.
Ne, islamistů se nebojím. Terorismus tu byl a bude a podle mě není ničím, co by mohlo ohrozit lidi natolik, že by se střední Evropan v Čechách měl důvod bát o svůj život. Řekla bych, že mnozí z důležitých lidí pořádně ani neví, proč válčí. Ono stačí, když nám člen Výboru pro obranu a bezpečnost na jedné přednášce tvrdil, že musíme posílat vojáky do Afghánistánu, protože tam chodí ženy zahalené ![]()
Jako Američan, Brit nebo Francouz bych se asi bála více, ale z pozice člověka žijícího v ČR strach nemám, ani z toho, že tu za chvíli budou všude, atd. atd., protože co se mě týče, tak jsem zahalenou ženskou viděla jen jednou v životě (na živo) a to žiju v Praze, takže žádnou invazi vážně nepociťuji.
@Takyjednasama píše:
Média o tom nepíší, protože to není zajímavé. Nikoho nezajímá, že my se tady máme fajn a žádné problémy nezaznamenáváme. Ale chudák ten dědečekUdělejme z toho důvod k nenávisti. A bude nám dobře
Nechápu to.
Jistě, že nebudou psát o takových věcech. Nikoho nezajímá, jak se žije v muslimských zemích den za dnem, jaký mají muslimové obyčejný život stejně jako my, možná jen obohacený o pevnější svazky a srdečnější povahu.
@Menora píše:
Jistě, že nebudou psát o takových věcech. Nikoho nezajímá, jak se žije v muslimských zemích den za dnem, jaký mají muslimové obyčejný život stejne jako my, možná jen obohacený o pevnější svazky a srdečnější povahu.
Ono nejde jen o muslimy, o dobrych vecech se dnes celkove moc neinformuje…tuhle jsem kroutila hlavou, kdyz zpravy furt omilaly, jak nekdo v Kanade zastrelil asi 8 nebo kolik clenu sve rodiny…jo, pro tu rodinu urcite tragedie, ale proc je o tim nutne informovat lidi na druhe strane zemekoule jako o hlavni zprave dne? Proc neinformuji o novem vedeckem objevu nebo o tom, ze nekdo ja nevim udelal neco zasluzneho pro spolecnost? Takove veci se deji kazdy den a bud o tom nevime vubec, nebo se to objevi v nejakem divnem dokumentu v pozdnich nocnich hodinach…nebo si to clovek musi najit sam
@beruska9 píše:
Ono nejde jen o muslimy, o dobrych vecech se dnes celkove moc neinformuje…tuhle jsem kroutila hlavou, kdyz zpravy furt omilaly, jak nekdo v Kanade zastrelil asi 8 nebo kolik clenu sve rodiny…jo, pro tu rodinu urcite tragedie, ale proc je o tim nutne informovat lidi na druhe strane zemekoule jako o hlavni zprave dne? Proc neinformuji o novem vedeckem objevu nebo o tom, ze nekdo ja nevim udelal neco zasluzneho pro spolecnost? Takove veci se deji kazdy den a bud o tom nevime vubec, nebo se to objevi v nejakem divnem dokumentu v pozdnich nocnich hodinach…nebo si to clovek musi najit sam
To, že média informují o tom, že někdo zabil 8 lidí, to bych ještě pochopila, i když s Tebou souhlasím, že to nemá žádný smysl, pro nás to není důležitá zpráva, i když pro jejich okolí jistě veliká tragédie, ale nepochopitelné je, pokud se ve zprávách objeví „zpráva“ o tom, jak se ptákovi uzdravilo křídlo. Ale to už jsme někde jinde.
@Menora : to je aspon hezke
Ja to stejne nechapala - jednalo se o nejakou rodinnou roztrzku zjevne, jo, vyznamna a nestastna udalost mistniho vyznamu, co to delalo ve zpravach na verejnopravnem radiu na opacne strane zemekoule nepobiram. Uz jsem v tom momente rikala muzi, ze bych snad radeji nejake to stenatko na zaver, nebo treba toho uzdraveneho ptacka
Ale jo, prestavam plevelit
…
@beruska9
Já jsem to myslela tak, jakou má taková zpráva asi informační hodnotu. ![]()
@Menora : zadnou…ale aspon potesi
To pro me rodinna tragedie v Kanade ma stejne zadnou informacni hodnotu a jeste me vytoci nebo rozesmutni…z tech dvou beru ptacka ![]()