Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@shellmyska
Znám, ze školy. Ale máš pravdu je to OT.
Když se vrátím k tématu, tak takhle: muslimy tu nechci a z IS a jiných radikálů strach mám. Ne panickou hrůzu, protože zatím se nás to úplně netýká, ale strach z nich je na místě.
@L92 taky znam z uni.
V tom se shodnem, ja nechci aby sem prisel IS, nebo jini radikalove. ![]()
z muslimu strach nemam.
@Anielka píše:
vypni si adblockA Bible neni krvava? Jo, je mozne, ze islamizace prijde (jestli jich bude vic a vic a my budem rodit min a min deti), to nepopiram, ale nemyslim si, ze pujde o IS.
Vsak ja chcela zrusit len reklamu, nie clanky
![]()
Biblia je krvava, ano, v starom zakone (takze zidia by mali byt krvelacni). Lenze Jezis to svojim posobenim ‚zrusil‘ a prikazal ‚kto do teba kamenom, ty donho chlebom‘… bohuzial, to znamena akurat tolko, ze ti krvelacni su dobre ziveni ![]()
Mimochodom, ako je to s tou cudzoloznicou v korane?
@shellmyska Myslím ty ženy, co chodí zahalené od hlavy až k patě, jen s mřížkou na oči, aby viděly.
V Turecku jsem byla, vím, že je to tam hodně evropské, ale co třeba přistěhovalci ze Sýrie, Nigérie apod.? ![]()
Včera jsem koukala večer na ČT24,bylo tam několik lidí podiskutovat, a nikdo z nich to nebere na lehkou váhu. To, že se v poslední době o tom tolik mluví, svědčí o tom, že něco není v pořádku.
@shellmyska
Na mě to dělá šílenej dojem toho: když se dva perou třetí se směje… nemůžu si pomoc…
@shellmyska píše:
@jdukolem ne nejednalo, ale vim o tom sve. Uvedomte si, ze tyhle boje jsou uz dlouhodobe. Dely se jeste pred 11.zarim a vse ma sve souvislosti. Ano, neni to prijemne, je to tragedie. Jenze, i tenbjeden zabiti policista byl muslim! Byl na opacne strane barikady, vlastne kopal za evropu. A kdyz hovorite o tom jak to rozpoutalo valku - byla ste tam? Vite jak to tam vypada, mam tam v syrii, iranu a turecku velmi blizke pratele. Nehovorte o tom, kdyz vite jen medializovanou stranu. Jak kurdove a muslimove bojuji proti IS, aby nezaplavili evropu.Uvedomte si jedno Breivik zabil tretinu mrtvych z teroristickych utoku za poslednich deset let. Tohle byl akt, nikoliv katastrofa. Tohle bude mit reseni a v mnohem se to civilistu vubec nedotkne.
Breivik byl jedinec.. neměl za sebou organizaci.. to je nesrovnatelné a jako argument to neobstojí
@marcellia rozhodne nebrat na lehkou vahu, ale opakuji is a radikalove potrebuji strach evropanu, ten zivi ciny, ktere pak vedou k odezvam. Ano ja chapu cis myslela, jen je mi lito, kdyz se muslimove hazou do jednoho pytle. ![]()
@jdukolem tohle byli taky jedinci, jejich organizace je pro ne daleko. I kdyz se objevi dalsi, stale jsou to dropty. Breivik byl pro porovnani rozsahu nasledku. ![]()
@neila píše:
Na svete je cca 53 islamskych statu. Pokud se tedy muslim rozhodne i navzdory tomu zit ve state neislamskem, mel by respektovat jeho pravidla, kulturu, zvyky i nabozenstvi. Ocekavat, že krajina, která ho prijala a poskytla mu domov, se podridi jeho pozadavkum je drzost nejtezsiho kalibru, obzvlast v kontextu toho, že islamske krajiny nikdy neprijmou migranta bez islamske viry.
Ja bych je hnala…
Vidím to podobně.
Posledni vyjadreni. Od meho muze a jsme v tom zajedno.
slám má své problémy a ty problémy jsou větší než u současného křesťanství, před tím oči nezavírám. Radikalismus evropských muslimů se ve větší míře pojí se sociálními problémy, pocity vykořenění atd. Muslimský svět je rozdrobený a ne světě nejvíc obětí teroristů zaklínajících se islámevm jsou zase muslimové. Jenomže to ani v nejmenším neospravedlňuje princip kolektivní viny, který by se taky mohl vztáhnout na 1,5 miliardy muslimů, co jich po světě je.
Já jsem ateista a už asi jiný nebudu, nicméně křesťanství a Ježíšovo poselství je mi ze všech velkých náboženských systémů nejbližší. Bible mi dává větší smysl než Korán, Nový zákon nabízí pro mě smysluplnější filosofii a životní cestu. Tam, kde je v Bibli Bůh milující, zůstává v Koránu starozákonní Bůh soudce. Takže jsem i ochoten uznat, že Islám má větší potenciál, za správných podmínek - které bohužel dnes vzhledem k socioekonomickému stavu muslimského světa panují - plodit fanatiky. Jenomže to má nakonec každá ideologie a víra. Včetně ateismu. Historie nabízí příkladů víc než dost.
Já neříkám, co se často předhazuje obhájcům islámu, ustupujme a zavírejme oči. Jenomže náš evropský, sekulární, civilizovaný a právní řád už na tohle metody má. Každý fanatik má být po zásluze souzen a odsouzen, na to zákony jsou. Jestliže se někde tolerují vraždy ze cti, protidemokratické jednání, nerespektování zákonů - tak to je chyba a to má být napraveno. Ale soudit celou menšinu podle fanatiků, kteří se zaštiťují zaslepeným výkladem té či oné víry nebo ideologie, to je cesta do pekel.
Preji dobrou noc a klidnejsi sny.
@shellmyska píše:
@jdukolem tohle byli taky jedinci, jejich organizace je pro ne daleko. I kdyz se objevi dalsi, stale jsou to dropty. Breivik byl pro porovnani rozsahu nasledku.
víš ty pořád mluvíš o jedincích, drobtech..tak co říkáš na tohle?
pisatel je potomek imigrantů - Bosenských muslimů žíjící v Česku… opravu se nás to až tak netýká?
nebezpečí netvoří imigranti ale ti z druhé třetí generace co vzpomínají na „kořeny“
@Bábi Zlopočasná píše:
Nas nie, nam este len zakazali kriz v skole a vianocny stromcek na namesti. Do burky zahalia moje deti, v lepsom pripade vnucky.Nejaky nemecky dochodca musel platit pokutu ze si spieval pri koseni zahradky, pretoze ma tu zahradku drzo vedla minaretu.
Já už nerozumím vůbec ničemu, jak jsem psala v jiné diskusi - moje děti chodí do školy, kde je 90 procent muslimů, během svátků měli ve škole obrovský vánoční stromek, děti si nadělovaly dárky, školu navštívil Santa a žádný (!) z muslimských rodičů s tím neměl problém. Při vchodu do školy je kříž spolu se symboly ostatních náboženství a nikomu to nevadí. Ti z nich, kteří se chtějí zahalovat se zahalují, ale nikoho jiného k tomu nenutí a to jsou tady třeba už po dvě generace, tak proč by nakrásně měli nutit zahalovat vás nebo vaše vnučky
Spousta muslimských rodičů už nenutí se zahalovat ani vlastní dcery
Jen jestli ten váš strach z muslimů není tak očividný, že si proto dovolují
Češi a Slováci mají úžasný talent dělat z komára vola. Žiju mezi muslimy několik let a nebojím se jich.
@Takyjednasama píše:
Já už nerozumím vůbec ničemu, jak jsem psala v jiné diskusi - moje děti chodí do školy, kde je 90 procent muslimů, během svátků měli ve škole obrovský vánoční stromek, děti si nadělovaly dárky, školu navštívil Santa a žádný (!) z muslimských rodičů s tím neměl problém. Při vchodu do školy je kříž spolu se symboly ostatních náboženství a nikomu to nevadí. Ti z nich, kteří se chtějí zahalovat se zahalují, ale nikoho jiného k tomu nenutí a to jsou tady třeba už po dvě generace, tak proč by nakrásně měli nutit zahalovat vás nebo vaše vnučkySpousta muslimských rodičů už nenutí se zahalovat ani vlastní dcery
Jen jestli ten váš strach z muslimů není tak očividný, že si proto dovolují
Češi a Slováci mají úžasný talent dělat z komára vola. Žiju mezi muslimy několik let a nebojím se jich.
Ale v Bruseli sa uz bali dat na namestie stromcek.
A v Taliansku zakazali krize v zakladnych skolach.
A onoho dochodcu zazalovali za to ze si spieval pri koseni travy a zneuctil tym minaret, co mu vedla casom vyrastol, a sud mu udelil zaplatit pokutu.
@Bábi Zlopočasná bezva