Islamofobie

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
shellmyska
8.1.15 20:21
  • Citovat
  • Upravit
L92
8.1.15 20:22

@shellmyska
Znám, ze školy. Ale máš pravdu je to OT.
Když se vrátím k tématu, tak takhle: muslimy tu nechci a z IS a jiných radikálů strach mám. Ne panickou hrůzu, protože zatím se nás to úplně netýká, ale strach z nich je na místě.

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
8.1.15 20:24

@L92 taky znam z uni.

V tom se shodnem, ja nechci aby sem prisel IS, nebo jini radikalove. :palec:
z muslimu strach nemam.

• Citovat
  • Upravit
8.1.15 20:24
@Anielka píše:
vypni si adblock :)A Bible neni krvava? Jo, je mozne, ze islamizace prijde (jestli jich bude vic a vic a my budem rodit min a min deti), to nepopiram, ale nemyslim si, ze pujde o IS.

Vsak ja chcela zrusit len reklamu, nie clanky :zed: :zed: :zed:

Biblia je krvava, ano, v starom zakone (takze zidia by mali byt krvelacni). Lenze Jezis to svojim posobenim ‚zrusil‘ a prikazal ‚kto do teba kamenom, ty donho chlebom‘… bohuzial, to znamena akurat tolko, ze ti krvelacni su dobre ziveni :?

Mimochodom, ako je to s tou cudzoloznicou v korane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4046
8.1.15 20:25

@shellmyska Myslím ty ženy, co chodí zahalené od hlavy až k patě, jen s mřížkou na oči, aby viděly.
V Turecku jsem byla, vím, že je to tam hodně evropské, ale co třeba přistěhovalci ze Sýrie, Nigérie apod.? :nevim:
Včera jsem koukala večer na ČT24,bylo tam několik lidí podiskutovat, a nikdo z nich to nebere na lehkou váhu. To, že se v poslední době o tom tolik mluví, svědčí o tom, že něco není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L92

@shellmyska
Na mě to dělá šílenej dojem toho: když se dva perou třetí se směje… nemůžu si pomoc…

• Citovat
  • Upravit
49159
@shellmyska píše:
@jdukolem ne nejednalo, ale vim o tom sve. Uvedomte si, ze tyhle boje jsou uz dlouhodobe. Dely se jeste pred 11.zarim a vse ma sve souvislosti. Ano, neni to prijemne, je to tragedie. Jenze, i tenbjeden zabiti policista byl muslim! Byl na opacne strane barikady, vlastne kopal za evropu. A kdyz hovorite o tom jak to rozpoutalo valku - byla ste tam? Vite jak to tam vypada, mam tam v syrii, iranu a turecku velmi blizke pratele. Nehovorte o tom, kdyz vite jen medializovanou stranu. Jak kurdove a muslimove bojuji proti IS, aby nezaplavili evropu.Uvedomte si jedno Breivik zabil tretinu mrtvych z teroristickych utoku za poslednich deset let. Tohle byl akt, nikoliv katastrofa. Tohle bude mit reseni a v mnohem se to civilistu vubec nedotkne. :kytka:

Breivik byl jedinec.. neměl za sebou organizaci.. to je nesrovnatelné a jako argument to neobstojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
8.1.15 20:29

@marcellia rozhodne nebrat na lehkou vahu, ale opakuji is a radikalove potrebuji strach evropanu, ten zivi ciny, ktere pak vedou k odezvam. Ano ja chapu cis myslela, jen je mi lito, kdyz se muslimove hazou do jednoho pytle. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
8.1.15 20:31

@jdukolem tohle byli taky jedinci, jejich organizace je pro ne daleko. I kdyz se objevi dalsi, stale jsou to dropty. Breivik byl pro porovnani rozsahu nasledku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
8.1.15 20:32

@L92 jenze to tak bude vzdy…bohuzel

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
8.1.15 20:32
@neila píše:
Na svete je cca 53 islamskych statu. Pokud se tedy muslim rozhodne i navzdory tomu zit ve state neislamskem, mel by respektovat jeho pravidla, kulturu, zvyky i nabozenstvi. Ocekavat, že krajina, která ho prijala a poskytla mu domov, se podridi jeho pozadavkum je drzost nejtezsiho kalibru, obzvlast v kontextu toho, že islamske krajiny nikdy neprijmou migranta bez islamske viry.
Ja bych je hnala…

Vidím to podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
8.1.15 20:38

Posledni vyjadreni. Od meho muze a jsme v tom zajedno.

slám má své problémy a ty problémy jsou větší než u současného křesťanství, před tím oči nezavírám. Radikalismus evropských muslimů se ve větší míře pojí se sociálními problémy, pocity vykořenění atd. Muslimský svět je rozdrobený a ne světě nejvíc obětí teroristů zaklínajících se islámevm jsou zase muslimové. Jenomže to ani v nejmenším neospravedlňuje princip kolektivní viny, který by se taky mohl vztáhnout na 1,5 miliardy muslimů, co jich po světě je.

Já jsem ateista a už asi jiný nebudu, nicméně křesťanství a Ježíšovo poselství je mi ze všech velkých náboženských systémů nejbližší. Bible mi dává větší smysl než Korán, Nový zákon nabízí pro mě smysluplnější filosofii a životní cestu. Tam, kde je v Bibli Bůh milující, zůstává v Koránu starozákonní Bůh soudce. Takže jsem i ochoten uznat, že Islám má větší potenciál, za správných podmínek - které bohužel dnes vzhledem k socioekonomickému stavu muslimského světa panují - plodit fanatiky. Jenomže to má nakonec každá ideologie a víra. Včetně ateismu. Historie nabízí příkladů víc než dost.

Já neříkám, co se často předhazuje obhájcům islámu, ustupujme a zavírejme oči. Jenomže náš evropský, sekulární, civilizovaný a právní řád už na tohle metody má. Každý fanatik má být po zásluze souzen a odsouzen, na to zákony jsou. Jestliže se někde tolerují vraždy ze cti, protidemokratické jednání, nerespektování zákonů - tak to je chyba a to má být napraveno. Ale soudit celou menšinu podle fanatiků, kteří se zaštiťují zaslepeným výkladem té či oné víry nebo ideologie, to je cesta do pekel.

Preji dobrou noc a klidnejsi sny.

• Citovat
  • Upravit
49159
8.1.15 20:40
@shellmyska píše:
@jdukolem tohle byli taky jedinci, jejich organizace je pro ne daleko. I kdyz se objevi dalsi, stale jsou to dropty. Breivik byl pro porovnani rozsahu nasledku. :kytka:

víš ty pořád mluvíš o jedincích, drobtech..tak co říkáš na tohle?
pisatel je potomek imigrantů - Bosenských muslimů žíjící v Česku… opravu se nás to až tak netýká?
nebezpečí netvoří imigranti ale ti z druhé třetí generace co vzpomínají na „kořeny“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 20:41
@Bábi Zlopočasná píše:
Nas nie, nam este len zakazali kriz v skole a vianocny stromcek na namesti. Do burky zahalia moje deti, v lepsom pripade vnucky.Nejaky nemecky dochodca musel platit pokutu ze si spieval pri koseni zahradky, pretoze ma tu zahradku drzo vedla minaretu.

Já už nerozumím vůbec ničemu, jak jsem psala v jiné diskusi - moje děti chodí do školy, kde je 90 procent muslimů, během svátků měli ve škole obrovský vánoční stromek, děti si nadělovaly dárky, školu navštívil Santa a žádný (!) z muslimských rodičů s tím neměl problém. Při vchodu do školy je kříž spolu se symboly ostatních náboženství a nikomu to nevadí. Ti z nich, kteří se chtějí zahalovat se zahalují, ale nikoho jiného k tomu nenutí a to jsou tady třeba už po dvě generace, tak proč by nakrásně měli nutit zahalovat vás nebo vaše vnučky 8o Spousta muslimských rodičů už nenutí se zahalovat ani vlastní dcery :roll: Jen jestli ten váš strach z muslimů není tak očividný, že si proto dovolují :nevim: Češi a Slováci mají úžasný talent dělat z komára vola. Žiju mezi muslimy několik let a nebojím se jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 20:45
@Takyjednasama píše:
Já už nerozumím vůbec ničemu, jak jsem psala v jiné diskusi - moje děti chodí do školy, kde je 90 procent muslimů, během svátků měli ve škole obrovský vánoční stromek, děti si nadělovaly dárky, školu navštívil Santa a žádný (!) z muslimských rodičů s tím neměl problém. Při vchodu do školy je kříž spolu se symboly ostatních náboženství a nikomu to nevadí. Ti z nich, kteří se chtějí zahalovat se zahalují, ale nikoho jiného k tomu nenutí a to jsou tady třeba už po dvě generace, tak proč by nakrásně měli nutit zahalovat vás nebo vaše vnučky 8o Spousta muslimských rodičů už nenutí se zahalovat ani vlastní dcery :roll: Jen jestli ten váš strach z muslimů není tak očividný, že si proto dovolují :nevim: Češi a Slováci mají úžasný talent dělat z komára vola. Žiju mezi muslimy několik let a nebojím se jich.

Ale v Bruseli sa uz bali dat na namestie stromcek.
A v Taliansku zakazali krize v zakladnych skolach.
A onoho dochodcu zazalovali za to ze si spieval pri koseni travy a zneuctil tym minaret, co mu vedla casom vyrastol, a sud mu udelil zaplatit pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová