Islamofobie

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8.1.15 21:50
@Takyjednasama píše:
Jeden deděček proti spokojené rodině mojí, mých přátel, mého bratra atd. atd. atd. Proč o mě nikdo nenapíše? Nevadí, napíšu o sobě sama.

Ty stale nechapes, ze nie je problem v dedeckovi, ale v institucii, ktora usudila, ze dedeckovo spravanie bolo sice prijatelne cely jeho zivot, ale teraz mu prisli nezvani susedia, tak on musi zacat dodrzovat zakony onych susedov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:52
@Takyjednasama píše:
Jeden deděček proti spokojené rodině mojí, mých přátel, mého bratra atd. atd. atd. Proč o mě nikdo nenapíše? Nevadí, napíšu o sobě sama.

A este… je teda prijatelne ukrivdit jednemu cloveku, ked sa tisicom nekrivdi?
Je ten jeden clovek ‚prijatelnou stratou‘?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 21:57
@Bábi Zlopočasná píše:
A este… je teda prijatelne ukrivdit jednemu cloveku, ked sa tisicom nekrivdi?
Je ten jeden clovek ‚prijatelnou stratou‘?

Samozřejmě že ne. Křivdilo se vždy. To není jen o muslimech. Věřit, že křivdy nebudou je utopie. Ustupovat jedné komunitě před druhou je nesmysl, neobhajuji to. Ale postavit si na tomto případě negativní smýšlení o muslimech je s prominutím hovadina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
8.1.15 21:58
@Bábi Zlopočasná píše:
Ty stale nechapes, ze nie je problem v dedeckovi, ale v institucii, ktora usudila, ze dedeckovo spravanie bolo sice prijatelne cely jeho zivot, ale teraz mu prisli nezvani susedia, tak on musi zacat dodrzovat zakony onych susedov.

Já s tebou v tomto souhlasím. Ale myslím, že velká většina lidí právě v instituci problém nevidí, ale vidí problém v muslimech, kteří si dovolili někde postavit mešitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 22:00
@fialka09 píše:
Přesně to je to, co mi vadí. Že to akorát rozdmýchává nenávist. Ono je hrozně jednoduché věřit tomu, co se kde píše v novinách s efektním titulkem. A vsadím se, že naprostá většina těch, co posílají muslimy nejlépe do plynu, když ne pryč z Evropy, nepromluvila za celý svůj život ani jedno slovo s muslimem.

Pod to se můžu podepsat. Mrzí mě, že je pohled na muslimy tak pokřivený kvůli vyšinutým extremistům a médiím, které z toho těží. Tady je opravdu všechno v pořádku a to je jich tu spoustu, tak nevím, proč tak vyšilují lidé, co mají kolem dokola samé Čechy jak poleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
8.1.15 22:09

@beruska9 Strachem bývá poraženo vic lidi než čímkoliv jinými na světe. nepřímo nabytý strach je stejný jako strach pramenící z přímého zážitku. Je to i vědecky potvrzeno. Protiváhu strachu tvoří odvaha. Odvaha není nepřítomnost strachu, ale vítězství nad nim. Statečný člověk není ten, kdo se neboji, ale ten, kdo svuj strach porazí. Když se naučíme odvaze, získáme obranné látky proti nákaze strachem a všemu, co k tomu patří. Odvaha dlaždi cestu rozumu a umožňuje přetvořit strach. neznamená to, že bychom měly lhostejni, ale měly bychom mit rozum, obzvlášť, když se jde o strach z terorismu. Souhlasim s tvým názorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.1.15 22:24

Proste mi prijde, ze cim vetsi strach budeme mit, tim vetsi je sance, ze „prohrajeme.“ Vydesena vetsina ustoupi kricici agresivni mensine. Proto se mi libi reakce lidi na tyhle „vetsi“ udalosti - porad se jich najde dost, kteri ukazou, ze se neboji. Dokud bude fungovat tohle, mame sanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
8.1.15 22:51
@shellmyska píše:
@L92 cetla jste koran? Zactete se - zjistite, ze tohle neni muslimske. Ale od islamistickych radikalu. A tech je mnohem mene nez muslimu. I krestanstvi proslo krvavymi boji, kde na vsech stranach byli desetitisice mrtvych. Bohuzel ve vyvoji islamu dochazi k teto fazi ted, petset let od poslednich krvavych boju. Taky islam je o vic jak pul stoleti mladsi. Ale tyhle souvislosti jsou na dlouhou debatu. Ja nerikam, ze se na to divam s usmevem. Naopak. Ovsem vim jak radikalni islam funguje. Nepoddavejte se strachu. Strach je to fo oni potrebuji, aby mohli zakrocit ve sve svate valce.

Prosím, dá se korán přečíst v češtině? Máte nějakou knížku co mi můžete doporučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 23:03
@beruska9 píše:
Proste mi prijde, ze cim vetsi strach budeme mit, tim vetsi je sance, ze „prohrajeme.“ Vydesena vetsina ustoupi kricici agresivni mensine. Proto se mi libi reakce lidi na tyhle „vetsi“ udalosti - porad se jich najde dost, kteri ukazou, ze se neboji. Dokud bude fungovat tohle, mame sanci.

Lenze my uz vydesene ustupujeme - vid ten chudacek dedecek.
A coho sa bojim ja, je ‚vytahujete jedneho chudacka dedecka a nevidite ze sa nemate coho bat‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 23:04
@fialka09 píše:
Já s tebou v tomto souhlasím. Ale myslím, že velká většina lidí právě v instituci problém nevidí, ale vidí problém v muslimech, kteří si dovolili někde postavit mešitu.

Jo, to bolo tak nejak aj hlavnym zamerom tejto diskusie… pomenovat vinnika… uvedomit si kde je problem… nebrojit proti moslimom ako takym, ti len hladaju hranice ako trojrocne decko a (bohuzial) vidia ze je im dovolene vsetko. Nakoniec aj to saria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
8.1.15 23:05

@beruska9 Gándhí všeho dosáhl mírovou cestou.Jeho slova My musíme byt změnou, kterou si přejeme vidět ve světe. Přestat se bát a odvahou bez agrese k ostatnim muslimům vzdorovat IS. Jinou cestu nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.15 23:07

A myslite ze sa da byt v dnesnej Europe HRDYM KRESTANOM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.1.15 23:08
  • Citovat
  • Upravit
15995
9.1.15 02:33
@Bábi Zlopočasná píše:
A myslite ze sa da byt v dnesnej Europe HRDYM KRESTANOM?

A proc by to neslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.15 02:49
@beruska9 píše:
A proc by to neslo?

Pretoze stromcek na namesti moze urazit a kriz na chodbe v skole, hoc tam stal odkedy je postavena tiez moze urazit… neurazi potom niekoho aj moj krizik na krku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová