Co jste v životě dokázali?

Karcool
2.1.15 17:05

Co jste v životě dokázali?

Otázka zní jasně :-) V mé druhé diskuzi jsme probírali smysl života, takže se ptám, co je váš smysl života a dokázali jste něco?
Největším smyslem života jsou samozřejmě naše děti a to vždy bude prioritou, zajímá mě spíše co ještě byste na tuto otázku odpověděli. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
708
2.1.15 17:12

Spoustu věcí, na které můžu být hrdá a nic, za co bych se musela stydět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
2.1.15 17:13

Miluju tuhle otázku… vždycky s emi vybaví scéna z filmu „láska nebeská“ :mrgreen:

„Co dnes dokázal můj bratr? (premiér USA)… postavil se za svoji zemi. Co jsem dnes dokázala já? Vyrobila jsem papírové langustě hlavu.“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
2.1.15 17:18

@Cmochy ;-) dobry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MDK
10952
2.1.15 17:19

Já taky odpovím, i když Tvoje otázka je myšlena spíš jako na co jsme ve svém životě hrdí a co se nám povedlo…no, tak mě se povedlo svoji naivitou a touhou pomoci blízkému člověku dostat se z velkých problému až tam, že jsem si totálně pos.ala 10 let života. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.1.15 17:24

Dokázali jsme s mužem vytvořit fajn rodinu, mít a /snad/ dobře vést děti, finančně zabezpečit, zajistit sociální i materiální jistoty :-), udělat každý kariéru /já průběžně druhou/, mít dobré vztahy s okolím, udržovat se ve slušné fyzické i psychické formě, být - snad- někým, koho si okolí váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.1.15 17:32

UDĚLAT KARIÉRU- to znamená sedím v kanclu, mám telefon, auto, 50 tisíc měsíčně, nebo pracuji ve vývoji a podařilo se mi objevit nový lék..? nezlob se, ale já teda kariéru tvořit jako životní poslání nemám… když vidím co naši manažeři musí od vedení strpět, tak budu mít raději o 10t. mín penez a čistou hlavu… můj plat a sociální situace mojí-naší rodiny mi na naplnění životních potřeb a priorit stačí… ale není to nic proti tobe, jen by mě zajímalo co to znamená udělat kariéru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.1.15 17:34

Udělat kariéru pro mě znamená, že si můžu práci vybírat - nedělat za mizerný plat, přizpůsobit čas a možnosti ďetem a dělat to, co má smysl a naplňuje mě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.1.15 17:35

Když to vemu na sebe, tak nám se podařilo zrekonstruovat 2byty, z toho ten jeden prodat za 3× více než jsme ho koupili, podařilo se nám z kusu zašlé země vybudovat zahradu, která nám dává ovoce, zeleninu, a poskytuje nám chvíle pro klid, relaxaci, máme 2 děti, které jsou zdravé, mají kamarády, koníčky, které je baví, máme oba dobré rodinné zázemí a vede se nám vcelku dobře…a ještě jsme se po 11 letech manželství nerozvedli, což beru jako asi to nej co jsme mohli dokázat… :jazyk: i když někdy je to fakt… :pocitac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.1.15 17:35
@pst007 píše:
Udělat kariéru pro mě znamená, že si můžu práci vybírat - nedělat za mizerný plat, přizpůsobit čas a možnosti ďetem a dělat to, co má smysl a naplňuje mě. :-)

tak to jsme v tom případě taky udělali kariéru… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.1.15 17:37

A nemuset se klepat strachy, že o tu práci přijdu a budu rok bez místa. Taky je fajn když víš, že i při výpadku jednoho platu rodina nebude živořit, protože ten druhý zvládne ufinancovat aspoň nutný standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.1.15 17:37

Když se dívám na své okolí, tak spousta lidí bere svou nejvetší životní prohru rozvod-rozchod s tím nebo oním partnerem.. případně nevyvedené manželství, které skončilo rozchodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
2.1.15 17:38

@Cmochy joooooo tak to je presnyy…milujem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.1.15 17:41
@pst007 píše:
A nemuset se klepat strachy, že o tu práci přijdu a budu rok bez místa. Taky je fajn když víš, že i při výpadku jednoho platu rodina nebude živořit, protože ten druhý zvládne ufinancovat aspoň nutný standart.

hmmm zítra potkáš v protisměru autobus a je… pokud máš svoje bydlení tak pak je vše vcelku OK a dá se vyžít s podpruměrneho příjmu., když si tady čtu, že spousta lidí žije s pár tisícovkami měsíčně, tak se máme v porovnání s nimi jak prasata v žitě… ovšem pro někoho je,,nutný standart,, to, co je pro jiného exotická dovolená..
mrkni se na soukormé pasti, kde manžel- manažer- přišel o flek,.. jak dopadl.. hrál tam Langmajer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.1.15 17:45
@lopata píše:
hmmm zítra potkáš v protisměru autobus a je… pokud máš svoje bydlení tak pak je vše vcelku OK a dá se vyžít s podpruměrneho příjmu., když si tady čtu, že spousta lidí žije s pár tisícovkami měsíčně, tak se máme v porovnání s nimi jak prasata v žitě… ovšem pro někoho je,,nutný standart,, to, co je pro jiného exotická dovolená..
mrkni se na soukormé pasti, kde manžel- manažer- přišel o flek,.. jak dopadl.. hrál tam Langmajer…

Však o tom mluvím, proto jsou fajn ty dva obory /resp dva úspěšně pracující partneři - zdravotně vypadne jeden, víc zabere druhý… a život nastavený tak, že splátka hypo ti nebere většinu příjmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová