Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
11.1.15 16:38
@Bábi Zlopočasná píše:
„JE SUIS DONBASS, a všetci na mňa kašlú“

„Je to hanba tohto zhýralého západného sveta. Oplakáva sa 12ľudí, ktorý ešte k tomu provokovali a urážali veriacich, ale zabíjanie tisíce ľudí im nevadí. “

Nie sme nahodou tak trochu pokrytecki? Toto je ta ludskost?

V tomto máš částečně pravdu, ale nesouhlasím úplně, nejde ani tak o 12 lidských životů (jakkoliv je každý lidský život cenný), jde spíše o symbol, který ti zavraždění představují a to je svoboda slova, demokracie a odpor proti teroru a to má nesmírný význam.

• Citovat
  • Upravit
11.1.15 16:50
@Menora píše:
V tomto máš částečně pravdu, ale nesouhlasím úplně, nejde ani tak o 12 lidských životů (jakkoliv je každý lidský život cenný), jde spíše o symbol, který ti zavraždění představují a to je svoboda slova, demokracie a odpor proti teroru a to má nesmírný význam.

Sloboda slova… plati sloboda slova, aj ked tym slovom niekoho urazas do morku kosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
11.1.15 16:54

@Bábi Zlopočasná Další OK. JÁ Te chápu, zde v na emiminu jsem psala o naléhavých problémech současného světa. Tady jde o to, aby se paniku a strachem ne narušila rovnováha mezi dobrem a zlem. Psala jsem i o médiích a už se v tom nebudu patlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
11.1.15 16:56

@Lady4 @Menora

To je sice pravda, ale jak to uděláš ve chvíli, kdy všechny tyto, z pozice Evropana, dobré vlastnosti, jsou druhou stranou pokládány za naší slabost.

Muslimové nepokládají Evropu za křesťanskou, ale za sekulární (pro ně v podstatě sprosté slovo) a tedy za volnou k obsazení, takový de facto švédský stůl. Tohle například řekl v rozhovoru pan Sáňka (jeden z vrcholných představitelů české muslimské obce) s tím, že se nemůže srovnávat pozice Muslimů zde a pozice jinověrců (křesťanů, židů, ateistů) na Blízkém východě, protože tam jsou státy muslimské, zatímco Evropa je sekulární a tudíž nemá s křesťanstvím nic společného. Z mého pohledu byl ten rozhovor zajímavou sondou do myšlení Muslimů na našem zemí.

Osobně považuji multi-kulti nekriticky sluníčkové hájení Muslimů za velmi nebezpečné, protože má sílu zplodit dalšího Hitlera na opačné straně od zdi ke zdi myšlení.

My bychom neměli jen hájit naše Evropské principy směrem k imigrantům, ale neměli bychom na ně zapomínat ani směrem od imigrantům k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
11.1.15 16:59
@Bábi Zlopočasná píše:
Sloboda slova… plati sloboda slova, aj ked tym slovom niekoho urazas do morku kosti?

Svoboda slova je naší základní hodnotou. Kam až lze ustoupit? To je něco, čeho bychom si měli považovat. Ne ustupovat, dnes se karikuje kde co, kdejaká oblast, osoba, náboženství, nelze dělat výjimky. Jinak už to nebude svoboda.

• Citovat
  • Upravit
Menora
11.1.15 17:05

@AndilekOli
Je potřeba se jasně postavit proti extrémistům, ne se dopustit té chyby, že odsoudíme muslimy jako celek a podle toho se k nim začneme chovat. A muslimské vidění Evropy rozhodně není tak černobílé, jak to vypadá. Panují mezi nimi rozdílné názory, stejně jako u nás.

• Citovat
  • Upravit
682
11.1.15 17:07
@Bábi Zlopočasná píše:
Sloboda slova… plati sloboda slova, aj ked tym slovom niekoho urazas do morku kosti?

Platí. Když ti někdo řekne, že máš ošklivé dítě, zabiješ ho? Žijeme v demokracii kde můžeme říct svůj názor, vyjádřit svůj postoj. Pokud někdo poruší zákon, máme svoje tresty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 17:08
@Menora píše:
Svoboda slova je naší základní hodnotou. Kam až lze ustoupit? To je něco, čeho bychom si měli považovat. Ne ustupovat, dnes se karikuje kde co, kdejaká oblast, osoba, náboženství, nelze dělat výjimky. Jinak už to nebude svoboda.

Takze ked Ta poslem tam, kam slnko nesvieti, a este sa Ti budem vysmievat, tak je to v poriadku, pretoze mame slobodu slova? Mozem Ta kludne titulovat zvieracimi menami, pac je to nasou zakladanou hodnotou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
11.1.15 17:10

@AndilekOli V multi-kulti prostředí se žij e v Americe i Austrálii. Po revoluci 89 se řeklo, že půjdeme se západem a roky naší zahraničí politiku zdobil boj za lidský práva. Vic k tomu psát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
11.1.15 17:11
@Bábi Zlopočasná píše:
Takze ked Ta poslem tam, kam slnko nesvieti, a este sa Ti budem vysmievat, tak je to v poriadku, pretoze mame slobodu slova? Mozem Ta kludne titulovat zvieracimi menami, pac je to nasou zakladanou hodnotou?

Ale jistě, můžeš :mrgreen:. Však se to tady na emiminu děje neustále, že se tady někdo takto tituluje :mrgreen:. Já mám právo se bránit, pokud se mi to nebude líbit. Muslimům se nelíbili karikatury Muhammada, ok, mohou se bránit, pokud se jim to nelíbí, ale adekvátně. Jak říkám, to už patří ke svobodě a sekulárnímu světu, že nám „není nic svaté“.

• Citovat
  • Upravit
Menora
11.1.15 17:12
@Lady4 píše:
@AndilekOli V multi-kulti prostředí se žij e v Americe i Austrálii. Po revoluci 89 se řeklo, že půjdeme se západem a roky naší zahraničí politiku zdobil boj za lidský práva. Vic k tomu psát nebudu.

V dnešním světě už snad ani jiný svět než multikulturní existovat nemůže.

• Citovat
  • Upravit
785
11.1.15 17:13

@Menora Podle jiných asi ano. Z mého ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 17:15
@Menora píše:
Ale jistě, můžeš :mrgreen:. Však se to tady na emiminu děje neustále, že se tady někdo takto tituluje :mrgreen:. Já mám právo se bránit, pokud se mi to nebude líbit. Muslimům se nelíbili karikatury Muhammada, ok, mohou se bránit, pokud se jim to nelíbí, ale adekvátně. Jak říkám, to už patří ke svobodě a sekulárnímu světu, že nám „není nic svaté“.

Ale je to hooodne hooodne smutne. Z tohoto pohladu su mi hadam aj ti moslimovia sympatickejsi nez my sami.

Mimochodom, je dost mozne, ze sa ti vrahovia branili z ich pohladu adekvatne, pac za vela veci koran stanovuje smrt. Ono to miesanie kultur bez stanovenych hranic je dost osidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
11.1.15 17:15

@Menora Já si samozřejmě uvědomuji, že jsou muslimové jak ortodoxní tak vlažní. Já je neodsuzuji jako celek za útok ve Francii ani za nic jiného. Já jen upozorňuji, že jejich pohled na Evropu a její hodnoty je jiný, protože jejich civilizace je jiná a postavená na odlišných nábožensko-kulturních základech. Pro mě nejsou alarmující teroristické útoky, jakkoliv jsou hrozné a odsouzeníhodné. Pro mě je alarmující to jakým způsobem se snaží měnit západní země k obrazu svému (to v Čechách zatím není, protože je tu muslimská menšina opravdu zanedbatelnou menšinou) a také to co slyším v jejich vyjádřeních. Netvrdím, že jsou horší lidé než my, ale jsou jiní a tu svoji jinakost se snaží implementovat do Evropy (opravdu nemluvím o obohacení kulturním a gastronomickém).

Jsou prostě pravidla, která by tu měli respektovat, pokud u nás chtějí žít. A na západ od nás už je krásně vidět, že toho nejsou nebo nechtějí být schopní. Evropa by měla jasně vytyčit hranice, za které už nelze ustupovat, momentálně jsme už za těmi hranicemi (minimálně severské země, GB a Francie).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
11.1.15 17:16
@Lady4 píše:
@Menora Podle jiných asi ano. Z mého ne.

Jak to myslíš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová