Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nad Ukrajinou a celým tím zoufalstvím pláču a srdce mě z toho bolí.
@Menora píše:
@AndilekOli
Já viděla jenom Abbáse.
Alwari byl v Událostech, komentářích, Abbas v Hyde parku.
@ivulinaM píše:
@Bábi Zlopočasná jo a taky nám k našemu prospěchu nařídí obřízku (abychom nevedly příliš zhýralý sexuální život) a když moje 10 letá dcera odmítne nějakého muslimského nápadníka, tak jí poleje obličej kyselinou, protože ho smrtelně urazila a on tu urážku potřeboval nějak odčinit
![]()
![]()
Neboj, ve všech arabských státech je ženská obřízka, pokud tedy nemyslíš mužskou, nezákonná. A ani v samotné šárii neexistuje.
A su moslimovia obrezani? Ja som mala za to, ze je to len zidovska zalezitost ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
A su moslimovia obrezani? Ja som mala za to, ze je to len zidovska zalezitost
Všichni muslimové jsou obřezaní, dokonce i někteří křesťané mužskou obřízku praktikují, zejména ti arabští a křesťanská etnika na Blízkém Východě.
@Menora tak toto bola pre mna novinka… este ze tu plkam ![]()
Na oplatku som citala, ze zidia obrezavaju deti prave na osmy den pre to, ze ten osmy den sa v mozgu zacne rozvijat nieco, z coho je neskor sucit a podobne pocity voci ostatnym ludom, ale ta bolest z obriezky nedovoli ‚tento program‘ nastartovat. - ale beriem to len ako moznost, nie pismo svate.
@Menora píše:
Neboj, ve všech arabských státech je ženská obřízka, pokud tedy nemyslíš mužskou, nezákonná. A ani v samotné šárii neexistuje.
myslela jsem samozřejmě ženskou obřízku a narážela na to, že po dobití Mosulu IS byla jako „dar“ všem ženám nařízena obřízka - tak aby nás pak nechtěli též tak „podarovat“ ![]()
@Menora píše:
Tak co já vím, tak ženská obřízka je i v některých ortodoxních odnožích křesťanství v Africe. Osobně mám za to, že to nemá příliš společného ani s jedním z těchto náboženství, ale že to nejspíš byly africké kmenové zvyklosti, které se do obou náboženství implantovaly.
Mimochodem co vím od sestry, která pracovala v nemocnici v Belgii, zrovna v Belgii je to problém křesťanských přistěhovalců z Afriky.
A samozřejmě, že je to prasárna ať už ve jménu kohokoliv.
„Redakcia severonemeckého denníka Hamburger Morgenpost, ktorý vydal karikatúry proroka Mohameda z francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo, sa ráno stala terčom podpaľačského útoku.“
Tak ja vam neviem, je toto este demokracia a sloboda slova, alebo absolutna absencia rozumu?
@ivulinaM píše:Ženská obřízka rozhodně není problém islámu, ale problém obecný, obřízku praktikují animistéˇ(rozhodně ne pouze muslimové) napříč střední a východní Afrikou. Praktikují ji i některé křesťanské skupiny.
myslela jsem samozřejmě ženskou obřízku a narážela na to, že po dobití Mosulu IS byla jako „dar“ všem ženám nařízena obřízka - tak aby nás pak nechtěli též tak „podarovat“
@AndilekOli píše:
Tak co já vím, tak ženská obřízka je i v některých ortodoxních odnožích křesťanství v Africe. Osobně mám za to, že to nemá příliš společného ani s jedním z těchto náboženství, ale že to nejspíš byly africké kmenové zvyklosti, které se do obou náboženství implantovaly.Mimochodem co vím od sestry, která pracovala v nemocnici v Belgii, zrovna v Belgii je to problém křesťanských přistěhovalců z Afriky.
A samozřejmě, že je to prasárna ať už ve jménu kohokoliv.
Máš úplnou pravdu, v tomhle je islám a muslimové opravdu nevinně.
@Bábi Zlopočasná Samozřejmě, že satira v Charlie Hebdo byla přes čáru (nejen islámská), o tom ona debata není. A otisknutí v Hamburgu také nebylo úplně chytré. Nicméně to opravdu není omluva pro jakýkoliv útok, nebo by nám přišlo normální, kdyby například Paroubek zapíchl Štěpána Mareše? Ty noviny vychází v Evropě ne v SA.
Pokud teď řekneme, že kvůli nebezpečí útoku zakážeme satiru na téma Islám, bude to první krok. Co bude druhým krokem? Co dalšího, co se Muslimů může dotknout, a je toho vskutku hodně, zakážeme nebo nedoporučíme.
@AndilekOli píše:
@Bábi Zlopočasná Samozřejmě, že satira v Charlie Hebdo byla přes čáru (nejen islámská), o tom ona debata není. A otisknutí v Hamburgu také nebylo úplně chytré. Nicméně to opravdu není omluva pro jakýkoliv útok, nebo by nám přišlo normální, kdyby například Paroubek zapíchl Štěpána Mareše? Ty noviny vychází v Evropě ne v SA.Pokud teď řekneme, že kvůli nebezpečí útoku zakážeme satiru na téma Islám, bude to první krok. Co bude druhým krokem? Co dalšího, co se Muslimů může dotknout, a je toho vskutku hodně, zakážeme nebo nedoporučíme.
Takze ked zakazeme to, co je ‚přes čáru‘, co inak napadne iba hlupaka bez sudnosti, tak to uz je diktatura?
Edit: Nie ze by som utoky v Parizi a inde schvalovala, ale tak je obet ten, co vlezie medzi hladnych tigrov a mava krvavou flakotou nad hlavou?
@Bábi Zlopočasná píše:
Takze ked zakazeme to, co je ‚přes čáru‘, co inak napadne iba hlupaka bez sudnosti, tak to uz je diktatura?
To ne, ale pak bys musela zakázat jakoukoliv satiru tohoto typu, nejen směrem k Muslimům. A opravdu si myslíš, že by to Evropě pomohlo, že by pak nebyl problém něco dalšího?
EDIT: Přemýšlení o tom, že tito novináři nejsou obětí je stejně nebezpečné jako vykládat znásilněné holce v minisukni, že si za to může sama, že to měla předvídat a co si teda stěžuje.
@Bábi Zlopočasná píše:
Takze ked zakazeme to, co je ‚přes čáru‘, co inak napadne iba hlupaka bez sudnosti, tak to uz je diktatura?Edit: Nie ze by som utoky v Parizi a inde schvalovala, ale tak je obet ten, co vlezie medzi hladnych tigrov a mava krvavou flakotou nad hlavou?
Určitě máš s těmi tygry pravdu, ale teroru nemůžeš ustupovat, jinak bude chtít víc a víc.
@AndilekOli má v tomto pravdu.