Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kazde nabozenstvi ma cast, nebo historii, na kterou neni pysne a ktera jeho cernym svedomim. Nikdo vsak nemuze poprit zcela zasadni vec, ze ve jmenu islamu bylo zabito nejvice lidi, oficialne vyzaduje absolutni toleranci od ostatnich, ne smerem k ostatnim, ze stredovekzch nositelu umeni, lekarstvi se stali nositele kalasnikovu a jinych utocnych zbrani, vyuzivajici bezostysne i deti. U ostatnich nabozenstvi nebo sekt jde o jevy nebo excesy, se kterymi si moderni spolecnosti poradi. Tohle je ale skutecna hrozba. Touha a povinnost ovladnout neverici je v koranu primo zakotvena. Vpripade, ze by sem is dorazil, neverte tomu, ze by zdejsi konvertovane setril. Zijete predsi na pude poskvrnene vepri.:-)
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja to nepropagujem. Ja tomu verim. A neverim ze ma o odlozenie krizika z krku poziadaju moslimovia. Som presvedcena, som si ista, ze ma o to poziadaju predstavitelia ‚krestanov‘ z Bruselu.
Z čeho máš tedy větší strach, z islámu nebo Evropské unie? ![]()
@75tomas.novotny Jenže ty uvadíš příklad, kdy si někdo pokřiveně vyložil učení z bible a pak fakt, že islám vysloveně vybízí k vraždám a likvidaci nevěřících… Ty porovnáváš hrušky s jablky… Na jednu stranu se tu snažíš ve svých příspěvcích odlišit fanatické teroristy od obyčejných muslimských lidí, ale pak rád vypíchneš na druhé straně úplně stejné blbé přirovnání…
A už dávno nežijeme ve středověku… to jen k těm křižáckým výpravám… Nějak jsem v součastnosti nezaznamenala výpady křesťanského obyvatelstva proti zbytku světa ve jménu víry a Boha.
@terinka4444 píše:
Koukněte na tohle http://www.novinky.cz/…lamistu.html v Brusselu. v BRUSSELUnesvítil strom, aby se ty hnídy neurazily. Prostě děs. Dělají ze mne šíleného xenofoba, ale bože, já je nemůžu ani cítit.
tak to je, ale hnus člověk by předpokládal, že se trochu přizpůsobí nebo, že budou aspoň tolerovat zvyklosti země, ktrá je byla ochotna příjmout, ale tohle prohlášení o vystěhování domácích obyvatel je opravdu hnusárna nejvyššího kalibru
Škoda, že zatím nikoho nenapadlo nahnat je zpět do své milované země a kolem hranic postavit vysoký plot a do něj pustit elektriku, bych na to byla ochotna i přispět ![]()
@Black Cat
Vidíš a já mám zkušenost i jinou. S fanatickými křesťanskými milicemi, které si krutostí nezadaly s těmi islámskými.
@Menora píše:
@Black Cat
Vidíš a já mám zkušenost i jinou. S fanatickými křesťanskými milicemi, které si krutostí nezadaly s těmi islámskými.
Buď konkrétnější… jakou? Co ti udělali?
@Menora píše:
@Black Cat
Uveď příklad a dobu události. ![]()
@Black Cat píše:
Buď konkrétnější… jakou? Co ti udělali?
Nechci to rozvádět, povraždili moje kolegy.
@75tomas.novotny To není tak úplně pravda. Co se týče Bible, má své problematické části ve Starém zákoně, nicméně v Novém zákoně ne a křesťanství to je především Nový zákon (nikoliv pouze, ale především, abych nebyla chytaná za slovo). Korán neupravuje jen část života týkající se víry, on upravuje a reguluje de facto celý život věřícího ve všech jeho oblastech. Přičemž všechna nařízení jsou stavěna na stejnou úroveň.
Jistě fanatiky najdeš ve všech náboženstvích, ale jde o to, kudy se kráčí oficiální doktrína, což u křesťanství opravdu není směrem dodržování všech obskurních starozákonních nařízení jako tebou výše zmíněné.
Křižácké války. Ale no tak, to je tak provařený argument, že ani nemá cenu ho brát vážně. Protože byly před 800 lety křižácké války, tak my se teď budeme cítit provinile? Jestli bude Islám za 800 let reformovaný nevím, ale mě ani mé děti to zas tak moc nezajímá, nás zajímá to co je teď.
@Menora píše:
To je mně samozřejmě líto.
@Menora píše:
Smrti kolegů je mi opravdu líto, ale kdybys to nenapsala, tak by nikdo nevěděl, že jde o tvé kolegy. A protože můžeš být kdokoliv, nikdo by nepoznal, že se tě to týká. Teď jsi z toho venku a vlastně mi žádný případ dát nemůžeš. Tak dej jiný příklad. POkud křesťanské milice vraždí běžně, určitě nějaký další najdeš. Nechce se mi tomu věřit.
@Kobliha51 Hlavně bych si tipla, že to nebylo v Evropě ani jinde v západní civilizaci. Ale třeba se pletu.
@Kobliha51 Asi myslí křesťanské milice v Africe. Nic jiného mě nenapadá. Jenže ty vznikly jako reakce na brutalitu muslimských rebelů…
Beru zpět. Křesťanské milice jsou a umí být stejně kruté, jako muslimové. Pořád jsem si je představovala nějak evropsky a ony jsou to milice africké a blízkvýchodní. Ta mentalita tam prostě taková je, ať už se schovává za jakékoliv náboženství. Omlouvám se za nedůvěru.
Měla jsem si napřed něco najít a až potom kritizovat. ![]()
Je to stejne jako s bibli. Dodnes se najdou skupiny ktere zabijeji ve jmenu boha, co treba krizacke vypravy? To ti asi nic nerika. Vis, ze napriklad v USA ziji pocetne skupiny lidi kteri neuznavaji zadnou vladu ani zakony jen ty „nebeske“. Napriklad pro zenu v teto skupine znamena pouze rodit deti a v dobe menstruace je vykazana z domu, protoze je necista a musi setrvavat v pristresku pro tento ucel postaveny dokud je opet „cista“. Jsou to moc mirumilovni krestane, od malicka uci deti strilet, nekolikrat uz se dostali do stretu se zakony a maji na svedomi par vrazd nebo treba utoku na kliniky kde se provadeji potraty.