Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora Protože v Africe je to nejlépe vidět. Všichni fanatici jsou špatní a popravdě myslím si, že víru používají často jen jako zástěrku. Proto se tu také netočím na útocích na Charlie Hebdo, ale na zkušenostech a možnostmi soužití s umírněnou většinou.
To, že má každá víra své fanatiky samozřejmě nepopírám. Jde o ten hlavní, řekněme mainstreamový, názorový proud.
Příspěvek upraven 12.01.15 v 12:21
@Bábi Zlopočasná píše:
Pretoze slunickove multikulti.
Je zle povedat som HRDY Cech, pretoze sa to prelozi ako som nacionalisticky/xenofobny/fasisticky Cech, co nemam rad nikoho, kto nie je cistokrvny.
co je špatného na tom, že chci žít v relativně bezpečné zemi a nezatahovat sem náboženství v kterém je žena ůplná nicka kde je dovoleno kamenování a další chuťovky, proč si komplikovat žití někým takovým a ještě jim dělat ústupky ![]()
@AndilekOli
To, že někteří mohou používat náboženství jen jako zástěrku, to nelze vyvrátit ani popřít, do hlavy jim nikdo nevidíme, takže můžeme mít pravdu obě. Ale jejich chápaní světa je natolik jiné, že se na to člověk nemůže dívat očima sekularizovaného světa. Oni jsou opravdu schopní vraždit ve jménu Božím s naprosto upřímnou horlivostí pro věc.
@Menora píše:
@AndilekOli
To, že někteří mohou používat náboženství jen jako zástěrku, to nelze vyvrátit ani popřít, do hlavy jim nikdo nevidíme, takže můžeme mít pravdu obě. Ale jejich chápaní světa je natolik jiné, že se na to člověk nemůže dívat očima sekularizovaného světa. Oni jsou opravdu schopní vraždit ve jménu Božím s naprosto upřímnou horlivostí pro věc.
Jenže tady se říká A a už se neřekne B. Že si tam jaksi muslimští radikálové začali… a tak začali vznikat sebeobranné skupiny. Jenže se to tam zvrhlo v nenávist vůči všem muslimům.
A jestli teda mluvíš o hnutí Anti Balaka, tak je třeba ho označovat za politické a ne křesťanské hnutí nebo skupinu.
@terinka4444 píše:
aha, takže ona nemůže interpretovat svůj názor, který si udělala a který si myslí, protže si vyslouží tvé urážení, ale ty jí můžeš urážet, to je v pohodě a já to nemám číst, když mi to vadí, a říkáme tomu demokracie. V tohmle světle jsou tvé příspěvky pro úpravu našeho mínění obzvláště cenné.
Muze, ja ji to nezakazuji. Pouze jsem poukazal na ruzne veci a rozhodne jsem zadne nadavky nepouzival.
@Black Cat píše:
Jenže tady se říká A a už se neřekne B. Že si tam jaksi muslimští radikálové začali… a tak začali vznikat sebeobranné skupiny. Jenže se to tam zvrhlo v nenávist vůči všem muslimům.
A jestli teda mluvíš o hnutí Anti Balaka, tak je třeba ho označovat za politické a ne křesťanské hnutí nebo skupinu.
Já už to nijak blíž specifikovat nebudu.
Příspěvek upraven 12.01.15 v 12:51
Je kazdeho vec co si mysli o lidech kteri uctivaji Koran…
Cely jsem ho precetla a dle meho nazoru ty lide proste NEJSOU v poradku.
Malý úryvek z Koránu - citace:
34. Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůj nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, vyvarujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás však jsou poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.
Prominte…ale tohle muze mit za posvatne a ridit se tim preci jen uplny primitiv no ne?
![]()
Příspěvek upraven 12.01.15 v 12:51
@Sluka nesudim, len mi tomas tak nejak toto pripomenul. Ja to mam stale v kolonke „uvidime“. Som vdacna za Tvoju skusenost, ale aj tak nechavam v „uvdime“ ![]()
Myslim, ze jedine na cem se zde shodneme je to, ze se neshodneme. Nekteri zdejsi diskutujici by opravdu meli vyjet ven do sveta. Ne jen vest neustale dokola argumenty o necem co neni podlozene nebo lehce vyvratitelne. UK neni pod utokem islamske okupace, dodnes je spousta mist kde ani nevedi jak vypada cernoch natoz muslim. To same plati o CR. To, ze nekteri politici v Bruselu nebo Nemecku vedou populisticke kecy a napady ala zadne veprove ve skolach kdy media jim jeste daji prostor je smutne, protoze to vede k prekrucovani faktu, nic jineho.
@madeto píše:
co je špatného na tom, že chci žít v relativně bezpečné zemi a nezatahovat sem náboženství v kterém je žena ůplná nicka kde je dovoleno kamenování a další chuťovky, proč si komplikovat žití někým takovým a ještě jim dělat ústupky
Víš, jak obrovské rozdíly jsou mezi muslimskými zeměmi?
@Menora píše:
@AndilekOli
A jsme zpátky u Huntingtona, my nikdy nebudeme rozumět jim a oni nikdy nebudou rozumět nám. Je to začarovaný kruh.
@Menora píše:
To nic, tady preci padlo ze ne kazdy muslim je terorista, ale kazdy terorista je muslim. Rozdily se zde nevidi. Media davaji prostor pouze extremistum - muslimove, krestani, zidi - protoze my prece chceme pouze videt fanatismus, extremismus, nic jineho nas nezajima. Tento porad dobre vystihuje to co se dnes deje ve svete - http://en.wikipedia.org/…f_Nightmares. Reci typu slunickove multikulti jsou zcestne. Evropa je uz po cela staleti zmeti narodu kam prichazeji lide z ruznych koncin sveta. Spise se dnes prehani politicka korektnost ktera potom nahrava typu lidi co radi pouzivaji formulace slunickove multikulti.
@Menora píše:
určitě tam rozdíly budou, ale nemám potřebu po nich pátrat mi postačí co se dočtu v novinách, jak se chovají k ženám, dětem lidem co se přihlásí k jiné víře atd. A nepříjde mi rozumné pouštět tu takové lidi zmítané fanatickou vírou, schopné pro tu svoji pravdu udělat cokoliv myslím, že máme jiné problémy a nevidím sebemenší důvod přidělávat si zbytečně další ![]()