Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5073
12.1.15 15:31
@Menora píše:
@Betusak
Ale jistě, že ano. Např. univerzita Al-Azhar se jasně vyslovila k atentátům, imámové ve VB vydali fatwu proti IS, stejně tak se ozývají hlasy z Kataru, Spojených Arabských Emirátů. Ve Francii muslimové dokonce protestovali proti IS a jejich praktikám.

A není zároveň pravda, že ta samá univerzita neodsoudila ISIL s tím, že nedělá nic nemuslimského? To se víceméně ptám, protože to mám jen z jednoho zdroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.1.15 15:36
@AndilekOli píše:
A není zároveň pravda, že ta samá univerzita neodsoudila ISIL s tím, že nedělá nic nemuslimského? To se víceméně ptám, protože to mám jen z jednoho zdroje.

Ne, oni jen nemohou říct, že to nedělají muslimové. Protože IS muslimové jsou. Jejich konání neschvalují.

• Citovat
  • Upravit
5073
12.1.15 15:39

Jinak musím říct, že tady se vesměs diskutuje dobře a věcně. Mezi mými známými mám experty, kteří už dneska tvrdí a sdílejí podivné články z ještě podivnějších zdrojů, jak na Charlie Hebdo zaútočili vlastně Židé maskovaní za Muslimy :zed: A celý ISIL vymyslela CIA a jejich šéf je jejich agentem :zed: Tam se pak nedá diskutovat naprosto o ničem :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.1.15 15:39

@Betusak
Myslím, že onen dotyčný chtěl poukázat na to, že pod extrémistickým terorem trpí všichni, nejenom Evropané. A jelikož jsme si všichni rovni, tak jsou takové zločiny stejné hrozné jako když se stanou v Evropě. Na tom nic povýšeného nevidím, prostě to tak je.

• Citovat
  • Upravit
5073
12.1.15 15:41
@Menora píše:
Ne, oni jen nemohou říct, že to nedělají muslimové. Protože IS muslimové jsou. Jejich konání neschvalují.

Ok, to pak jo, ono se to ve zprávách právě tvářilo jinak, ale nekontrolovala jsem to na zahraničních serverech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
12.1.15 15:45

@AndilekOli :mrgreen: jako vazne?

@Menora zlociny sice jsou stejne hrozne ale vzdy by se meli predevsim vyjadrovat lide kteri jsou pod nimi podepsani. V Egypte se nic nedeje kvuli „Evropanum“ jinak by se o tom mluvilo samozrejme vice. Ale situace ve Francii je primo „podepsana“ radikalne smyslejicimi a jednajicimi muslimy. Proto! Je dulezity prave jejich nazor prave ted. Muzeme jen spekulovat zda by se vyjadrili k nejakym jinym hromadnym vrazdam ktere by s muslimy nemely nic spolecneho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
12.1.15 15:51

@Betusak Si počti, toto je například jeden z počinů, který postují a lajkují moji vysokoškolsky vzdělaní přátelé. Doporučuji dočíst k místu, kdy i Breivik je jen oběť a za masakr může Izrael. Tohle přece nikdo soudný nemůže brát vážně :zed: :zed:. Kritické myšlení nula.

http://www.ac24.cz/…azlive-sirit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.1.15 15:54
@AndilekOli píše:
@Betusak Si počti, toto je například jeden z počinů, který postují a lajkují moji vysokoškolsky vzdělaní přátelé. Doporučuji dočíst k místu, kdy i Breivik je jen oběť a za masakr může Izrael. Tohle přece nikdo soudný nemůže brát vážně :zed: :zed:. Kritické myšlení nula.http://www.ac24.cz/…azlive-sirit

Ty sis za celou debatu se mnou nevšimla, proč tady v téhle diskuzi jsem? 8o Snažím se odvrátit pozornost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5073
12.1.15 15:55
@Menora píše:
Ty sis za celou debatu se mnou nevšimla, proč tady v téhle diskuzi jsem? 8o Snažím se odvrátit pozornost :mrgreen:

Ale pšššt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
12.1.15 16:00

@Betusak lip bych to neřekla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
12.1.15 16:01

@Menora @AndilekOli tohle jsem se zase ted docetla ja…taky je to prinejmensim zajimave. Je to presne ten problem ktery si myslim ze je hlavnim. Kdyz uz se JA nechci prizpusobit, tak ale nemuzu prece predpokladat ze se vsichni okolo prizpusobi mne ne? Sice jsou to cesi ale rozhodli se dobrovolne vyznavat viru ktera nema s cechy nic spolecneho. At ji vyznavaji, at dodrzuji tradice jake chteji ale at neotravuji ostatni s tim ze by vsichni meli jist to a ono, nebo ze Vanocni stromecek je urazka, ze svoboda projevu u nas je urazi…(vim tohle se nestalo v cechach ale myslim ze autor clanku -muslim- dokonale vystihl dany problem. Jen to nepovazuje za problem ale samozrejmost, kterou neni nutne zpochybnovat.)

„Naopak, islám je určen všem národnostem a není omezen místem ani etnikem – a Češi (muslimové) jsou tady doma, stejně, jako ostatní spoluobčané. Nejsme hosté, jsme občané a obyvatelé. Nic víc české zákony neřeší a ani nemohou řešit. A už vůbec se nehodláme přizpůsobovat kultuře a tradicím, kterou jsme buď opustili, nebo kterou mají lidé kolem nás.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
12.1.15 16:16

@AndilekOli „…povražděno v profesionální operaci, kterou falešně přišili potrhlému samotáři Andersovi Breivikovi.“ Tohle nemohl napsat rozumne smyslejici clovek pri smyslech :poblion:
a reakce typu: doklady na akci si nikdo nebere ani tady v Čechistánu ty mysliteli

To je „vtip“ magazin? :mrgreen:

Dekuji zes mi to ukazala, to musim dat precist manzelovi az prijde domu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
12.1.15 16:20
@Betusak píše:
@AndilekOli „…povražděno v profesionální operaci, kterou falešně přišili potrhlému samotáři Andersovi Breivikovi.“ Tohle nemohl napsat rozumne smyslejici clovek pri smyslech :poblion:
a reakce typu: doklady na akci si nikdo nebere ani tady v Čechistánu ty mysliteli

To je „vtip“ magazin? :mrgreen:

Dekuji zes mi to ukazala, to musim dat precist manzelovi az prijde domu :mrgreen:

A před 70-80 lety takovým řečem bezvýhradně věřili a dopadlo to tak, jak všichni moc dobře víme.

• Citovat
  • Upravit
5514
12.1.15 16:28

@Menora @AndilekOli Dekuji vam obema za hezkou debatu, ale uz se tomu uceni vyhybam az nezdrave moc dlouho :mrgreen: kdybych mela ve stredu zkousku z tohodle, urcite bych prosla :mrgreen: :palec: mejte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
12.1.15 16:42
@Menora píše:
A před 70-80 lety takovým řečem bezvýhradně věřili a dopadlo to tak, jak všichni moc dobře víme.

Bohužel i dnes se najdou tací, kteří tomu věří :roll:

@Betusak Ahoj, bylo mně potěšením. Také půjdu něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová