Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora Já si myslím, že není radikální, ale prostě jeho víra je pro něj posvátná. Zas na druhou stranu si říkám, jestli to takovýto lidé nemají jednodušší. Kdyby něco, t ak on má jasno. A co my? My se v tom budeme plácat ![]()
@Amys my v tom mame preci take jasno. Kazdy narod ma sve tradice at jsou nabozensky orientovane nebo ne.
@Amys
Ano, prostě si víc váží toho, co mají, své kultury, tradic, my s tím tady máme někdy problém, všechno relativizujeme, ale to neznamená, že to jsou nějací nebezpeční šílenci jako celek. Vůbec ne.
Vzpomněla jsem si u Tvého příspěvku právě na jeden zážitek s těmi odpadky
![]()
@75tomas.novotny píše:
@Amys my v tom mame preci take jasno. Kazdy narod ma sve tradice at jsou nabozensky orientovane nebo ne.
Já mám jasno v tom, že nechci konvertovat. Mně se to náboženství prostě nelíbí
Ale nemám problém žít vedle nich, když se mě nebudou snažit „zotročit“. ALe jak už jsme tu mnohokrát psali, nikdo jim nevidí do hlavy, takže jak poznat, kdo je „hodný“ a kdo nikoliv ![]()
@Menora píše:
@Amys
Ano, prostě si víc váží toho, co mají, své kultury, tradic, my s tím tady máme někdy problém, všechno relativizujeme, ale to neznamená, že to jsou nějací nebezpeční šílenci jako celek. Vůbec ne.
Vzpomněla jsem si u Tvého příspěvku právě na jeden zážitek s těmi odpadky![]()
Povídej o zážitku s odpadky ![]()
@Amys ale oni budou…nekd ejsou a chovaji s ehned jako doma, uz jim vadi kde co..ze mate kratkou sukni, ze zvoni zvony
atd atd atd…proste to tak je! A kazdeho kdo to bere tak slunickove bych poslala na skoleni stacil by nejaky vyhozeny vyznavac alaha a to co po nem zbyde…a co spusobi…ty hromady masa…nebo primo nekam tam do islamskeho statu.nebo do nejake obycejne rodiny kde je zena jen 50 procent muze…me uz kdysi daaavno stacila i knizka bez dcerky neodejdu.
@AndilekOli píše:
Sice nejsem Menora, ale ehm, podívej se na její profilovku
@Amys píše:
Povídej o zážitku s odpadky
Jen osobní noticka pro Menoru:
Místních islamistů jsem si začala všímat až v době, kdy mi přišlo divné, proč při nějakých jednáních s místní samosprávou jednají celkem neadekvátně, situaci nepřiměřeně hrotí a proč doposud nikdo z nich jasně neodsoudil násilí, sebevražedné atentáty a vůbec chování těchto „extrémních“ muslimů ve světě.
Jistá prohlášení padla, diskuse, už druhou a třetí větou si prohlášení odporovala…NIKDO Z NICH DOPOSUD NIC JASNĚ A ZÁVAZNĚ NEPROHLÁSIL, ŽIJÍ V NAŠÍ SPOLEČNOSTI, NE MY V JEJICH - a ta po nich zrovna moc nechce, NECHÁVAJÍ SI SNAD ZADNÍ VRÁTKA??
Jinak rovina osobní křivdy je právě ta rovina, jež se nejlépe zneužívá k verbování do nějakých extrémistických skupin (zmíněno obecně).
Měj se hezky ![]()
@KackaDoup Byla jsem v několika islámských zemích a nechtěně i při ramadánu. A na tom, v které zemi jsi, strašně záleží. Když procházíš třeba Dubají (nemluvím o obchodním centru a jeho přilehlém okolí), tak tam ženu na ulici nepotkáš. Jsou tam jen chlapi, kteří buď pracují nebo se někde povalují a není radno jim koukat do očí. Ale třeba na Jávě jsou ulice plné lidí, žen, mužů, dětí. Ženy normálně prodávají v krámech, zahalené, samozřejmě.
Omlouvám se že se vměšuju, ale mám pár otázek, když někdo odpoví budu ráda. Jak to mají muslimové s modlením? Je to mužská záležitost, nebo se modlí i ženy? Všude jsou vidět jen muži. A další, jak to mají muslimky s antikoncepcí a potraty. Dovoluje něco takového korán?
Napadá mě, to nikdo z těch mladých nepochybuje o své víře? O tom zda korán napsal skutečně jejich Alláh? Jestli to není jen výplod někoho, kdo potřeboval ovládat lidi? Třeba alespoň ti, co se narodili v Evropě, mají přístup k internetu, informacím. Znám dost lidí, co byli vychováváni křesťansky, pravidelné chození do kostela, náboženství a nakonec jsou z nich nevěřící, protože jednoho dne začali pochybovat a po zvážení došli k závěru, že něco jako bůh možná je, ale nevěří, že zrovna bible je do písmene pravdivá.
@Vlkoška
Modlí se muži i ženy. Modlí se doma i v mešitách, jak muži, tak i ženy.
Antikoncepce je v islámu povolená s určitými výjimkami ( např. pilulka „po“ nebo hormonální tělíska). Potrat většina muslimských škol jednoznačně odmítá, některé povolují, ale jsou v menšině.
A co se pochybností týče, tak jistě, že jsou tací, kteří pochybují, přemýšlí.
@Vlkoška píše:
@Menora Dík
tak jednoznacne to tedy neni
http://www.islamweb.cz/fatwy/fatwa.php?…