Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
13.1.15 08:37
@AndilekOli píše:
@Menora Tak jsem to viděla a za mě ok, takové imigranty v Evropě uvítám. Obrazně řečeno, neboť ŠS samozřejmě není imigrant.Já bych se ho ale ptala i na jiné věci než paní moderátorka. Třeba na to, jak je možné, že SA posílá do Evropy své radikální kazatele a ti pak manipulují s místními muslimskými pubescenty. A co s tím muslimská komunita chce/bude dělat.

Ber to tak, že Hydepark má hodinu vysílacího času, tak se věnovali jenom těm základním otázkám.
Není imigrant, ale opravdu muslimy zná a podle toho mluvil. V podstatě za mě vyjádřil můj názor. Hlavně se mi líbilo, co řekl o Němcích. Ti, co muslimy osobně znají, jsou to jejich přátelé, sousedé, kolegové, zůstávají v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Menora
13.1.15 08:38
@Betusak píše:
@Menora muzu mit prosim trochu osobni otazku? Ty jsi konvertovala z vlastniho presvedceni, pristehovala se s pribuznymi, vdala se za muslima nebo ses narodila jako dcera muslimu?
Jestli je ti to neprijemne, nemusis mi samozrejme odpovidat, ptam se jen ze zvedavosti. Nic zleho tim nemyslim. :kytka:

Mohu mít také otázku? :) Z čeho jsi odvodila, že jsem muslimka? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5073
13.1.15 08:49

@Menora Já ho vnímám jako takovou islámskou verzi katolíka, který je řekněme pokřtěný, ale nepraktikuje. To je ta vrstva muslimů, kteří tu s námi mohou v klidu soužít. Je otázka co jejich děti, ona SA má hodně peněz a dlouhé prsty a posílá do evropských mešit opravdové fanatické manipulátory. Což je především vnitřní problém muslimských komunit a ony by to měly začít řešit, zvlášť když vidí, kolik dětí jim odjíždí za „dobrodružstvím“ a jak se na to Evropa začíná koukat. A ty no-go zóny by také neměly být v jejich zájmu.

Druhá věc je, že například v Čechách mně přijdou skoro nejradikálnější konvertité.

EDIT: Prostě, když začnou probíhat v západních zemích akce typu, nechceme kříž na vlajce a chceme povinný korán ve škole, měli by tito umírnění muslimové vystoupit a hájit evropské svobody, kterých oni také užívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 09:07
@Camael píše:
@Betusak
Ja nevim, nekteri tady se ohani tim, ze mame info jen z youtube, ale poctive posloucham treba CT24, kdyz tam plkaji ti jejich dva hlavni (Usatej a Plesatej) a to by clovek musel spadnout na hlavu ze strechy, aby jim ty uprimny vyrazy a reci veril.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
5514
13.1.15 09:27

@AndilekOli jezis ja jsem ale dub :D nejak ty profilovky uplne ignoruji :mrgreen: sry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
13.1.15 09:46

@AndilekOli
Já bych to srovnání s katolíkem neviděla úplně přesně. Takových pokřtěných, co nevědí o křesťanství nic, je. :lol: On sice není praktikující, ale islám i muslimy zná velmi dobře.
Ano, no-go zóny jsou problém, jsou to malé islamistické ostrůvky. Nejhorší ale je, že to není jen náboženský problém, ale i sociální. Mladí lidé, kteří se tam narodili se cítí vyčlenění z většinové společnosti, často nevidí vůbec žádnou budoucnost, jsou rozpolcení, rodiny mají velmi často sociální problémy, uzavírají se víc do sebe a vznikají ghetta. To není tak jednoduchá věc, je to problém s mnohem širším základem. Uzavřený kruh a je hlavně na vládách daných zemích, aby s tím něco udělali.

• Citovat
  • Upravit
20777
13.1.15 09:50

Jestli ono to všechno nebude tím, že málo chlastaj :mrgreen:

No dneska jsem četla článek o tom, jakým způsobem se dostali útočníci k radikálnímu islámu a vyplynulo z toho, že ve vězení a na ulici. Jeden z nich už dokonce byl souzen za to, že měl cosi s alkaidou, byl dokonce několik měsíců pryč. Tak nevím, kde se stala chyba?

http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 10:04

@Amys a ty tem zpravam veris? ty te maji jen ukolebat do klidu.

• Citovat
  • Upravit
75tomas.novotny
13.1.15 10:11
@Menora píše:
No a kvůli mužům jako jsi Ty, nikdy nepřijde Mesiáš, říkal mi jeden pan rabín pořád dokola :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vazne? Jeste, ze nejsem ortodoxni :)

• Citovat
  • Upravit
75tomas.novotny
13.1.15 10:15
@Camael píše:
@Betusak
Kdyz jsem cetla to jejich ostre odsouzeni a uprimnou litost, hned jsem videla scenu jak z nejaky filmovy parodie: jen co dotruchli do kamery a zapadnou za nima dvere, bouchaj sampus, litaj konfety, ozyvaj se klaksony a jasot.. Jo, ta jejich uprimnost, z ty je mi zle.

mas tohle nejak podlozene nebo si jen vymyslis?

• Citovat
  • Upravit
Menora
13.1.15 10:22
@75tomas.novotny píše:
mas tohle nejak podlozene nebo si jen vymyslis?

Tohle jsem, upřímně řečeno, nepochopila. Když muslimové mlčí je to špatně, když nemlčí, tak zase určitě lžou a ještě se hledají kdejaká gesta, tón hlasu, který tu lež má údajně prozrazovat.

• Citovat
  • Upravit
75tomas.novotny
13.1.15 10:24
@Menora píše:
Tohle jsem, upřímně řečeno, nepochopila. Když muslimové mlčí je to špatně, když nemlčí, tak zase určitě lžou a ještě se hledají kdejaká gesta, tón hlasu, který tu lež má údajně prozrazovat.

kdo chce psa bit, hul si vzdy najde…mimochodem prohlaseni Iranu si myslim je vice nez vystizne, presne zobrazuje co si 99,9% muslimske populace o utocich ve Francii mysli

http://www.jpost.com/…nians-387258

Samozrejme musel do toho zatahnout i Palestinu, ale to je na jinou debatu. Ja mam na Palestinu smiseny nazor.

• Citovat
  • Upravit
20777
13.1.15 10:32

@KackaDoup Mně právě neukolébávájí do klidu. Když si ale pod tím přečtu tu diskuzi, tak mám pocit, že to ty lidi nečetli. Z toho článku jasně vyplývá, že je potřeba být ve střehu a dávat si pozor. Je to do očí bijící. Jakmile někdo projeví zájem o radikalismus takovýmto způsobem, je dobré ho zadržet a nepouštět a ne pustit za dobré chování atd. :nevim: Pokud někoho chytím, jak se chystá někam, kde má v plánu bojovat za IS, tak ho prostě už nepustím. Normální člověk takhle nezblbne. Brala bych to jako vlastizradu, ale popravdě netuším, jestli je to nějak ošetřeno v zákonech, případně jak. Když je vrátí zpátky do země a vypustí, můžou si být téměř jistí, že se své myšlenky daný člověk nepustí. Napojený bude dál a buď někde někoho přímo zabije a nebo se odpálí v davu :|

No mně už se o tom i zdá. Zrovna dneska jsem si vzpomněla, jak jsem tu tak dočítala, na své spolužáky z vejšky. Jeden z nich byl takový moc příjemný kluk. Doučovala jsem ho chemii, chodila jsem k nim na koleji na návštěvu a za ním tam chodily konvertitky češky. O víře jsme se bavili tak okrajově, řekla bych příjemně. On sám pochází z prostředí, kde se k ženám chovají pěkně. Manželek smí mít jen tolik, kolik jich uživí a musí jim dát stejně (a chovat se k nim stejně). S ním tam bydlel druhý a ten byl příjemný, milý, ale moc se nevybavoval. Hlásil se ke mně i v metru a tak, ale prostě yl takový uzavřenější. Nakonec se mi podařilo vyzjistit, že má doma manželku, což to v mých očích dost vysvětlovalo (jen pro upřesnění - nijak jsem je nelovila, vše bylo na přátelské bázi a vpodstatě výpomoci s učením, když něčemu nerozumněli). No a teď po letech - kde je konec tomu prvnímu, nevím, ale ten druhý pře časem na FB sdílel fotku, u které psal - klidně mě zabijte, ale nesahejte mi na Korán :nevim: Když občas vidím nějaké jeho fotky, tak si říkám, jestli by zvládnul zblbnout a být radikální a je mi z toho docela smutno. To, že je člověk fajn nic nevypovídá o tom, co je schoprn udělat pro svou víru. A jak jsm tak o tom přemýšlela, tak my jsme schopni s muslimy žít vedle sebe, ale ne spolu. V tomhle případě přílišné promíchání nedělá dobrotu. Pár lidí k od nás k nim, pár lidí od nich sem a šmitec. Jakmile to přeroste určitou hranici, musí dojít ke třenicím. Pro ně je Korán svatý a pokud nemají zradit sami sebe, tak s námi žít prostě nemůžou :nevim: Pokud berou svou víru na lehkou váhu, pak jim to nejspíš někdo spočte a oni to moc dobře ví. Z jejich víry není úniku a přijde mi, že dnešní mládež je příliš znuděná a zblblá z her na to, aby si to uvědomovala. Někdy si říkám, jestli si vůbec uvědomují, že nemají devět životů, jako jejich hrdina. A co se týče holek, tak jim prostě imponuje ten živočišný vzhled, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jsme přesyceni svobodou, se kterou neumíme zacházet, tak toužíme, aby nás někdo ovládal :?: :nevim: Fakt nevím, nedovedu si to vysvětlit.

Omlouvám se za svůj dlouhý výplod. Píšu to, jak mě to postupně napadá a nečtu to po sobě, proože bych to nejspíš celé smazala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
13.1.15 10:39

@Amys holka, kdyz se dite dokaze vyhodit do vzduchu ve jmenu Alaha…co po tom dospely muz…neomlouvej se, ja se pod to podepisuji.
Doporucuji film 4 lvi…tam je to vsechno tak nejak vysvetleno…ikdyz jakoze humorne..ale je to vubec humor? ja myslim ze je to presne…
copak na tom vzornem studentovi mediciny z Bostonu..ktery loni na maratonu s bratrem nastrazil batohy s bombama slo neco poznat? jeho popis svedcil spise o necem uplne jinem…ani rodina nechapala…

• Citovat
  • Upravit
Menora
13.1.15 10:47

@Amys
Rozumím obavám, ale to o něm nemusí vypovídat, že je nějaký nebezpečný radikál. Muslimové, resp. Arabové mají takový styl vyjadřovaní i v jiných věcech. Oni jsou prostě hrrr…a nemusí se jednat ani o náboženství. Jen si mnohem více váží svých tradic, než lidé na Západě, kteří dospěli k jakési nic neříkající náboženské sekularizaci, která je pozitivní i negativní.
Takže to vůbec nic nemusí znamenat. Oni se takhle vyjadřují i když jde o odpadky před mešitou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová