Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sluka Jasně a to mě zarazilo, že srovnávat s muslimským myšlením myšlení více či méně ateistické a říci, že je to myšlení křesťanské. Ale obecně asi vím o jakou pointu šlo, o to, že u nás bereme sekulární společnost jako běžnou (ať už jsme vyznání jakéhokoliv) a v Islámu to v podstatě nejde.
@BlueFairy V té Jílkové je slušně agresivní. Nejlepší je jak obhajuje nemohoucnost ženy vypovídat u soudu, když menstruuje ![]()
@AndilekOli píše:
@BlueFairy V té Jílkové je slušně agresivní. Nejlepší je jak obhajuje nemohoucnost ženy vypovídat u soudu, když menstruuje
Ona byla agresivní vždycky. Povyšovala se nad ostatní holky, které byly silnější. Kdo si s ní nerozuměl, ten pro ni byl odpad. A její chování taky nic moc… Taková trošku špindíra, problémy s alkoholem (chodila ožralá i do školy), chudší poměry… ![]()
Pak si vzala nějakého muslima, zahalila se do hidžábu a všechny verbovala, at se provdáme za muslimy, že je to „finančně výhodné“
![]()
@Menora píše:
Ale ne, jsou muslimské státy, které mají náboženské právo v plném rozsahu ( Írán, Saúdská Arábie, Omán, Jemen například), potom státy, kde je náboženské právo jen částečně uplatněné, část je sekularizovaní právo (například Egypt), potom jsou země, kde se používá jenom na rodinné, soukromé úrovni a pak jsou země, kde v legislativě nemá náboženské právo žádné místo (např. Maroko)
@Camael píše:
Ne, cucám si to z prstu stejně, jako si všichni cucají to, že viděli muslima podřezávat nemuslima.jdi se už bodnout, fakt to nemusím poznat na vlastní kůži, abych věděla, že to existuje, přesto vím, že o to nestojím. Řekla bych ti, že je tvoje věc, že jim to žereš, bohužel díky takovým, jako jsi ty, se tady usazují. Že oni tomu svému věří, ještě pochopím, ale že se dá zblbnout člověk, který v tom nevyrostl, to mi přijde na hlavu.
Myslim, ze na tebe se hodi jedine - no comment
@BlueFairy píše:
Ona byla agresivní vždycky. Povyšovala se nad ostatní holky, které byly silnější. Kdo si s ní nerozuměl, ten pro ni byl odpad. A její chování taky nic moc… Taková trošku špindíra, problémy s alkoholem (chodila ožralá i do školy), chudší poměry…Pak si vzala nějakého muslima, zahalila se do hidžábu a všechny verbovala, at se provdáme za muslimy, že je to „finančně výhodné“
![]()
Takže to má prostě v povaze, jestli jsem to dobře pochopila, ne, že je z ní muslimka.
Když ono někdy platí to staré dobré přísloví „poturčenec horší Turka“.
@Menora píše:
Takže to má prostě v povaze, jestli jsem to dobře pochopila, ne, že je z ní muslimka.Když ono někdy platí to staré dobré přísloví „poturčenec horší Turka“.
Jo, přesně tenhle pocit mám z některých českých konvertitů (třeba z pana Sáňky), pak dělají muslimům obecně medvědí službu.
@Menora @Sluka Děkuji za odpovědi, to, co píše Sluka o těch amerických křesťanech je v podstatě to, co mi vadí i na tom islámu. Když nejsou lidé schopní diskutovat, vyslechnout, jen slepě poslouchají to, co jim řekne jejich představený
To je nebezpečné u všech, už mi to přijde takové „sektářské“.
@BlueFairy No to byla s prominutím pěkná „nanda“. Já si říkala, že to asi neměla v životě jednoduché, když vystupuje tak agresivně. Zajímalo by mě kolik jí je let a jak dlouho s dotyčným je, že už má potřebu tak „vyskakovat“. Musím se zeptat bráchy jestli ji nezná, on ve Zlíně studoval vysokou ![]()
@Vlkoška je z Malenovic. Je jí tak 22-23 a s tím svojím je cca tři roky, víc natuty ne. V životě to jednoduché neměla, ale tak možná sama se sebou…
@Menora píše:
Takže to má prostě v povaze, jestli jsem to dobře pochopila, ne, že je z ní muslimka.Když ono někdy platí to staré dobré přísloví „poturčenec horší Turka“.
Tak nějak.. Jedna věc je výrazně změnit způsob svého myšlení, zájmy, kulturu, vyznání.. proto, že jsem k tomu nějak zkušenostmi dozrála, a jiná proto, že si tím hojím nějaké své mindráky.
@BlueFairy píše:
@Vlkoška Ona studuje vysokou v Praze.
Aha, tak to jsem nějak blbě pochopila, myslela jsem že žije i studuje ve Zlíně. Ale stejně by ji brácha neznal, je hodně mladá.
@AndilekOli píše:
Jo, přesně tenhle pocit mám z některých českých konvertitů (třeba z pana Sáňky), pak dělají muslimům obecně medvědí službu.
K p. Sáňkovi můžu říct jen to, že je to dobrý člověk, ale zamotal se do vlastní pasti, řekla bych.
Edit." : K p. Lhoťanovi se vyjadřovat ani nebudu. Kdyby alespoň mluvil pravdu o tom, jak to celé bylo, tak bych ho možná i trochu brala vážně, takhle nemůžu.